Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA RTK1 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tyttären Myrrin (BY MVA EE JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 Magicfox`s Amarone) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2019-02-11

Uima- ja noutotreenejä

Mukavaa vapaan viikonlopun viettoa lauman kera oli ohjelmassa kuluneena viikendinä :) Lauantaina lähdettiin koirauimalaan kera Mummun ja Lumon. Tehokasta hakua tehtiin puolen tunnin ajan ja kyllä oli koirat väsyneitä sen jälkeen. Jarno testaili uuden kameran asetuksia ja saatiinkin paljon hienoja kuvia!


Palautus rinta rinnan :)


Lumo lähdössä hakuun


Lumo jakaa vedet :)


Lähikuva Mummusta hetki ennen damin poimintaa :)

Kun Mummu ja Lumo oli uimalassa väsytetty, lähdettiin Minkun ja Myrrin kanssa lähimaastoon tekemään pitkästä aikaa hakua. Minku aloitti tehden hakuruudun neljällä siipidamilla. Oli vauhtia ja virtaa! Sitten pääsi Myrri hommiin Jarnon toimiessa ohjaajana (ja minun kuvaajana, ekaa kertaa uudella kameralla joten kuvat eivät ehkä ihan parhaita olleet..). Jarno vei neljä varista pitkin hakualuetta ja sitten Myrri noutamaan. Treenitauko ei ainakaan hakuintoa ollut vähentänyt: noutoon lähdetiin kipinät tassuista sinkoillen ja jokainen varis haettiin vauhdilla ja palautettiin oikeaan suuntaan (ei käteen, kun eivät ole sitä Jarnon kanssa treenanneet vaan minun jalkoihin). No, tätä palautusta ehditään treenata ja pääasia oli, että intoa riitti, otteet linnuista olivat hyvät ja työskentely hiljaista ja vauhdikasta! Jarnon olisi siis tarkoitus siirtyä Myrrin taippariohjaajaksi, minun jatkaessa enemmän muiden lajien parissa.

Loppuun tehtiin Minkulle vielä linjahaku neljällä damilla, pitkin loivaa alamäkeä. Se sujui lioittelematta täydellisesti! Video hausta löytyy kennelin fb- sivuilta. Myrrin varishakua pitkästä aikaa!

Sunnuntaina oli sitten Minkun ja Myrrin uimalavuoro. Tällä kertaa ei Myrrille enää liivejä laitettu, vaan sai uida nakkena. Eipä ollut ongelmaa! Päivän kuvaukset keskittyivät Myrrin uimaloikkiin, joita nähtinkin lähes jokaisen noutoon lähdön yhteydessä :) Mahtavia molskauksia! Minkun hakutyyli ei ihan yhtä näyttävä ollut, työtä tehtiin pieteetillä ja uitiin rauhassa damille ja palautus minulle käteen. Myös Myrrin palautukset olivat todella hyviä! Tehokas uimavuoro tämäkin ja väsytti elohiiri Myrrin- siihen ei moni aktiviteetti pystykään :D


Myrri loikkaa!


Myrri loikkaa taas!


Ja taas :D


Minku ja Myrri palauttavat yhtäaikaa


Kaksikko lähdössä noutamaan


Minku palauttaa damia

Sunnuntaina uimalasta päästyämme saatiin mukavia uutisia Viron puolelta. Luca oli napannut ensimmäisen Viron juniorisertinsä, isot onnittelut! On se vaan hieno pieni mies! Sitten odotellaankin tulevaa Liettuan reissua kuukauden päästä, josko siellä (tai myöhemmin) saataisiin sisaruksista junnuvaliot.... Se ainakin olisi toive!