Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2018-12-17

Näyttelyvuoden huipennus, kaksi päivää Messaria ja kolme titteliä!



Mummu ja Minku- kaunottaret!

Odotettu näyttelyvuoden huipennus koitti viikonloppuna perinteisten messarin voittajanäyttelyiden merkeissä. Messarissa ollaan päästy aiemmin kokemaan muutamia upeita hetkiä: Taikan voitto 2010, Taikan veteraanivoitto 2016 ja  Lumon Pohjoismaiden voittajatitteli 2013. Minkua ei ollut vielä messarissa onnistanut, eikä ajateltu kyllä nytkään onnistavan- turkki kun on mennyt ja uusi vasta tulossa. Matkaan lähdettiin toivoen Myrrille mahdollista menestystä. Tosin, kun näyttelypäivän aamuna avasin sähköisen luettelon, nuo odotukset vähän hiipuivat. Junnutittelistä oli kisaamassa 7 juniorinarttua joista kaksi ihan Ruotsista asti. Myrrin arvostelut ovat kuitenkin tähän saakka olleet melkoisen hienoja, joten sen puoleen uskalsi vähän toivoa että Myrrille uusi tuomari Markku Kipinä myös neidistä tykkäisi. Noo.....

Paikan päällä oli melkoinen ryysis (joka kyllä oli odotettavissa) ja pienten käänteiden jälkeen saatiin leiri pystyyn ihan kehän tuntumaan. Sitten odottelemaan kisan alkua. Paikalle saapuivat myös Jenna kera Säteen ja Venla kera Cocon, sekä Emmi ilman koiraa ja Heidin lauma Lucan (ja Nupun) kanssa. Magicfoxeja oli siis varsin mukava edustus ja kiva oli rupatella porukan kesken siinä kehien alkua odotellessa ja niiden aikana!

Pitkähkön odottelun jälkeen kehä vihdoin alkoi. Junnu- uroksia oli kolme ja heti kävi selväksi ettei raajakkaampi tyyppi oikein kelvannut. Sekä Lucalle että hienosti menestyneelle Töötille eh:t. Urosten kisan veivät kokonaisuudessaan matalammat urokset, joka toki lupaili ihan hyvää meidän muille tytöille paitsi Myrrille.

Myrri esiintyi todella kivasti ja varsinkin liikkeisiin olin hyvin tyytyväinen. Olikin melkoinen märkä rätti naamaan kun sininen lappu nousi. Ensimmäinen eh, eikä ollut kyllä koiran kunnosta eikä esiintymisestä kiinni. Neljä junnua sai erin, ja kaksi h:n. Titteli ja kakkossija Ruotsiin, ei siis ollut Suomen junnut tuomarin makuun... Voin myöntää, kyllä harmitti.

Sekä Säde että Coco saivat myös eh:t, tässä vaiheessa päätin että kasvattajaryhmää emme esitä. Mitä iloa, kun neljälle kasvatille eh eli tyyppi ei ollut tuomarin makuun. Suuremmitta odotuksitta (tai no sinistä odottaen) mentiin kehään valioiden kanssa. Valionarttuja oli kisassa kahdeksan, junnujen ohella suurin luokka. Lumo esiintyi ihan hyvin ja sai erin. Minkulla oli paljon virtaa ja esiintyminen sujui mallikkaasti, eri meillekin. Taisivat kaikki valiot saada erin, ja kilpailuluokassa olikin sitten tunkua. Niin siinä sitten kävi, että Lumo laitettiin sijalle neljä ja Minku voitti luokan sa:n kera! Eipä olisi uskonut, sillä turkilla. Mutta liikkeet ratkaisi ja muutenkin Minku oli tuomarin makuun. Vähän balsamia Myrrin tuomion repimiin haavoihin..

Veteraaninarttuja oli kolme ja Taika niin täynnä virtaa että hyvä kun käsissä pysyi. Hyvällä arvostelulla (tosin hieman tuhtina) meille luokkavoitto erillä ja näin ollen Helsinki Veteran Winner- titteli!


Taika liikkuu....


 Ja ykkössija saavutettu, Helsinki Veteran Winner!

Tässä vaiheessa alkoi tuntua sille, ettei tämä päivä ihan katastrofi ollutkaan... Mutta vielä pn- kehä. Sinne tytöistämme pääsi yksin Minku. Kovaa kisaa käytiin lopulta ruotsalaisen juniorivoittajan kanssa. Turkissa hävittiin, mutta onneksi ei kokonaisuudessa- Minku voitti! Sieltä se messarin menestys saavutettiin Minkullekin ja vielä kera Nord-sertin! Lopulta oltiin VSP, turkin tietäen ehkä ihan hyvä päätös ettei sillä karvalla "jouduttu" isoon kehään.


Helsinki Winner 2018 kera Nord- sertin!


Helsinki Veteran Winner 2018 Taika!

Hieman ristiriitaisin fiiliksin näyttelyn tuloksia pureskeltiin. Myrrin eh oli ISO pettymys, mutta Taikan veteraanititteli ja Minkun voitto... No olihan se upeaa! Kyllä se mieli kääntyi siis voiton puolelle ja hotelliin saatiin kantaa iso kassillinen pokaaleja ja tottahan toki voittajaruusukkeetkin piti hommata Helsinki Winnerille ja Veteran Winnerille. Tyttösiä hemmoteltiin iltasella vielä hotellin ravintolan herkuilla, sisäfileetä ja maksaa. Kyllä koirien kelpasi!

Sunnuntaina oli päivä uusi ja heti aamusta tollerien vuoro esiintyä. Tuomaroimassa oli meille uusi tuttavuus, Marjo Jaakkola. Koiria oli jonkin verran enemmän kuin edellispäivänä, joten kisaa oli tiedossa taaseen. Junnu- uroksia oli viisi ja eilisen voittaja sai eh:n, samoin kaksi muuta. Luca sai ensimmäisen eri:sä, samoin eilen eh:n saanut Töötti. Kahden hienon kisa jonka Luca voitti, saaden siis Juniorivoittaja- tittelin! Onnea vielä täältäkin! Tuomari oli varsin nihkeä sa:n jakamisessa, eli sa:ta ei Lucalle, eikä myöskään nuorten luokan voittajalle. Vasta vanhemmat ja valmiimmat niitä alkoivat saada. Päivän urosten tittelin vei upea Toto, ja sitten nartut kehään.

Myrrillä oli varmaan reissuväsyä, kun ei oikein meinannut malttaa seistä. Liikkui kuitenkin hyvin, ja huh helpotusta kun eri saatiin! Niin saivat kaikki muutkin juniorit ja kaikkiaan luokkakisa käytiin kuuden junnun kesken. Melko paljon saatiin juosta yhdessä ja erikseen. Lopulta tuomari poimi meidät kärkeen ja sitten vielä juostiin.. kyllä jännitti.. ja sijoitus piti! Myrristä tuli Juniorivoittaja! Saatiin vielä luokan ainoana sa:kin, tulipas nyt balsamia eilisiin haavoihin kerrakseen!

Valioissa Netta esitti Lumon ja hienosti esittikin, luokka kakkoseksi sa:lla, kiitos vielä tätäkin kautta! Minku oli myös tuomarin makuun, joskaan ei ihan eiliseen malliin- päästiin sijalle neljä sa:n kera. Veteraaneja oli monta ja Taika jatkoi "villiä" menoaan tänäänkin, hyvä kun käsissä pysyi (no kerran jo Minkun vuoron alkaessa karkasi meidän perään kohti kehää...). Hienosti Rouva esiintyi ja luokan 3. sija kera sa:n saatiin. Pn- kehään minä vein Myrrin, Netta Lumon, Susanna Minkun ja Vilma Taikan (kiitos kaikille avusta!). Lumo sijoittui lopulta pn3:ksi ja sai vara-cacibin. Jotain kotiin viemistä Lumollekin siis tältä reissulta :)


Juniorivoittaja Myrri ja vara-cacibin saavuttanut Lumo

Olihan se melkoinen näyttelyvuoden lopetus. Kolme titteliä meidän laumaan, ja neljä kun kasvattikin (Luca) lasketaan. Ensi vuonna sitten uudet kisat, reissut ja kokemukset ala- ja ylämäkineen:)