Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2018-08-27

ROP- koirat Myrri ja Lumo

Taika leikattiin torstaina. Operaatio oli iso (leikkaus kesti yli 5 h). Lähes kaikki nisälohkot poistettiin, samoin kohtu ja munasarjat sekä korjattiin pari pientä tyrää samalla. Oli se niin sydäntä raastavaa jättää Mummo lääkäriin, saatuaan nukutuspiikin kiipesi minun viereen tuolille ja siihen nukahti... Itku silmässä oli kotiin ajeltava ja pitkä oli päivä odottaa potilaan kotiin saamista. Ensimmäinen yö oli vaikea, sitten alkoi jo elämä voittaa. Viikonlopun näyttelysuunnitelmat selvisivätkin vasta viime metreillä, kaikki kun oli kiinni Taikan voinnista. Koska vointi sen salli, lähdin lauantaina ajelemaan kaksin Myrrin kanssa kohti Orimattilan pentunäyttelyä, Jarnon jäädessä kotiin huolehtimaan potilaasta.


Mummo kera kaulurinsa ja vähän kaventuneen vatsalinjan..

Näyttelypaikkana toimi ravirata ja paikalle saavuttuamme laitoin Myrrille "yksiön" pystyyn. Myrri on tähän saakka ollut vain meidän isossa, kehämallisessa näyttelyhäkissä lauman kera, mutta eipä ollut ongelmaa pienempään omaa boksiinkaan sopeutua. Tervepäinen tyttö! Kehä eteni aikataulussa ja noin puolisen tuntia odoteltuamme, oli tollerien vuoro. Tuomarina tollereilla toimi tollerituomari Reia Leikola- Walden. Kolme pentua oli ilmoitettu, mutta urospentu puuttui. Kisasimme siis kaksin Myrri ja samanikäinen Myy, jo pentumätsäreistä tuttu kisapari ;)

Myrri liikkui kehässä todella kauniisti ja tuomarin tutkiminen sujui myös mallikkaasti. Seistäkin maltettiin hyvin. Myyn arvostelun ajaksi siirryttiin kehästä ulos, ja sainkin siihen heti rodusta kiinnostuneen toimihenkilön kyselemään ja ihastelemaan Myrriä. Kiva oli rupatella! Kohta olikin vuoro siirtyä takaisin kehään ja kilpailuluokkaan. Siinä ei enää juostu, vaan meidät laitettiin suoraan 1- paikalle. Myrrille KP ja ROP- penturuusuke sekä todella hieno arvostelu:

"Mittasuhteiltaan hyvin kehittynyt narttupentu. Miellyttävä pää ja ilme. Hyvä kaula ja ylälinja. Sopiva luusto. Tasapainoiset kulmaukset. Lupaava runko. Sujuvat yhdensuuntaiset liikkeet. Erinomainen turkki, luonne ja esiintyminen".

Eipä tuosta olisi arvostelu voinut paljon parempi olla! Iloisin mielin jäätiin odottelemaan ryhmäkehiä. Ja kannatti jäädäkin: Myrri oli 9 rodun joukosta RYP-3 pentu, ainoana sijoitettuna noutajana! Sellainen isojen pentujen pentuluokan korkkaus, on se vaan melkoinen Myrri!


Myrri kaunotar kera palkintojensa :)

Kotosalla oli kaikki hyvin, potilas tuli ottamaan meidät vastaan ja häntäkin vähän heilui :) Koska Taikan kunto oli olosuhteisiin nähden hyvä, päätettiin myös tehdä suunniteltu sunnuntain näyttelyreissu Riihimäen NORD- näyttelyyn. Jälleen saimme avuksi vanhempani, jotka tulivat meille Taikaa hoitomaan kun aamusta läksimme ajelemaan kohti Riihimäkeä muun lauman kera. Iso kiitos heille taas!

Näyttelypaikkana Riihimäelläkin toimi ravirata. Päästyämme kehän laidalle, saimme MEJÄ- tuttuja jutustelemaan. Mukava oli puhella tulevasta mejäkokeesta (minne pääsee Minku, Orivedellä kolmen viikon päästä) ja jo tulevista ensi kesän kokeista. Kohta paikalle saapui myös tollereista kiinnostunut Sanna, jolle koiriamme ja kasvatustyötämme mieluusti esiteltiin. Mukava oli tutustua!

Näyttelypäivän sää oli melko tuulinen ja sateinen. Juuri ennen tollerikehän alkua lähti kehän teltta lentoon. Jarno kiirehti auttamaan yhdessä toimihenkilöiden kanssa. Siinä aikaa menikin jonkin verran että teltta saatiin taikaisin paikalleen ja kaikki lomakkeet sun muut keräiltyä kasaan. Tuomarina toiminut Leni Finne satutti siinä rytäkässä myös kätensä. Toisen käden ollessa jo valmiiksi kipsissä, oli hänelle tiedossa kivulias loppupäivä arvostellen. Onneksi pystyi kuitenkin kehää jatkamaan ja kohta tollerit sitten alkoivatkin.

Tollereita oli ilmoitettu 19 ja pentuja 3. Urospennuissa kisasi "Töötti" ja sai KP:n. Sitten kehään Myrri ja Myy. Kun Myrrin yksilöarvostelu alkoi, repesi taivas ja sitten saatiinkin juosta ja seistä kaatosateessa. No, ei olla sokerista ja hyvin se liikkuminen ja pönötys onnistui sateessakin. Nätisti Myrri veti läpi tämänkin arvostelun, hieno tyttö! Kilpailuluokassa juostiin kerran ympäri ja sitten meidät osoitettiin ykkösiksi. KP saatiin molemmat ja me jatkettiin heti ROP- kehään. Myrri veti upeasti sielläkin ja oli ROP- pentu! Melkoinen viikonloppu siis Myrrillä :)


VSP- pentu Töötti, ROP- pentu Myrri, tuomarina Leni Finne

Kun urokset oli arvosteltu, hienon veteraanin Jedin viedessä voiton, alkoivat nartut. Kisaamassa oli vain kaksi avonarttua ennen valioita. Kohta siis olikin meidän vuoro. Lisäksemme valiokehässä oli Peppi. Peppi sai erin, samoin kuin todella hienosti Jarnon kanssa esiintynyt Lumo. Minkukin esiintyi kivasti, mutta jokainen joka tällä hetkellä on Minkun nähnyt, ymmärtää miksi saatiin eh. Minku on todella valeraskaana, tissit kuin lehmällä joten... Leni kysyikin onko ollut hiljattain pennut, selitin tilanteen. Pahoitellen antoi eh:n, koska ei oltu näyttelykunnossa. Ja tästä olimme aivan samaa mieltä.

Kilpailuluokassa Lumo voitti ja sai sa:n, upeaa! Sitten olikin enää kaksi veteraania arvosteltavana ja näistä molemmille sa:t. Pn- kehässä kisasivat siis Lumo, Peppi ja veteraanit. Pikkaisen alkoi jo jännittää, kun jaossa oli voittajalle jaettava NORD- sertifikaatti. Ja niinhän siinä kävi, että Lumo käteltiin voittoon ja NORD- serti tuli meille! Täytyy siis alkaa suunnitella matkoja pohjoismaihin, noita keräämällä kun voi valioitua pohjoismaiden muotovalioksi. Yksi on jo plakkarissa, niin pitäähän ne kerätä loputkin ;)


VSP Jedi, ROP Lumo

ROP- kehässä Lumo jatkoi hienoa esiintymistään ja olikin sitten ROP! Aika täydellinen näyttelyviikonloppu kaiken kaikkiaan, ei voi muuta todeta!


Riihimäen ISO ROP ja pieni rop kera palkintojensa :)