Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2018-05-31

VEPE- treenikausi alkoi!


Lumo hakee venettä

Eilen starttasi meidän VEPE- treenikausi. Koko lauman kera treeneihin lähdettiin. Ensin laitettiin Jarnon ja treenien vastaavan Liisan kanssa "rata" kuntoon, eli kannettiin vene rantaan, soudettiin poiju 30 m päähän, pistettiin lähtöportti (liput joiden välinen etäisyys on 5 m) rantaveteen ja vietiin treeneissä tarvittavat tavarat (köysi, vientiesineet) rannalle. Olimme ensimmäiset treenaajat ja saimmekin tehdä koko lauman osalta treenin ennenkuin muita osallistujia alkoi ilmaantua paikalle.

Ensin treenasi Lumo, hän kun on meidän VEPE- konkari. Veneestä hyppyä ei epäröity sekuntiakaan, vauhdikas loikka ja uinti rantaan. Rantavedessä treenattiin esineen vietiä, joka viime VEPE- kaudella laitettiin varovasti vasta aluille. SOVE:ssahan me emme ko. liikettä suorittaneet, tämän kesän ALO- luokan kokeita varten se nyt opetellaan. Minä olin rannalla Lumon kanssa, rauhoittaen Lumon istumaan sivulle. Jarno oli veneessä, sen verran vedessä että Lumon piti kahlata. Jonkinmoinen muistijälki oli Lumolle jäänyt syksyllä aloitetusta treenistä, sillä hienosti se patukka suuhun kelpasi ja parin yrityksen jälkeen sitä alettiin viedä Jarnolle. Kyllä siitä hyvä tulee!

Seuraavaksi pääsivät Rouva ja Minku tekemään veneestä hypyt. Rouva esitti jälleen hienon loikkansa, ja varmoin ottein ui rantaan. Minkulla tuli viime kesänä "joku" ongelma veneestä hypyn kanssa, loppukauden treeneissä Minku ei suostunut hyppäämään. Nytkin oli melkoista epäröintiä ilmassa alkuun, mutta kun soudettiin vene lähemmäs rantaa niin hyppy onnistui! Jes :) Myös Minkulle aloitettiin esineen vientitreeni rantavedessä, ja kyllähän siinäkin muutamia onnistumisia lyhyeltä matkalta saatiin.

Tässä vaiheessa paikalle tuli jo muitakin ja pidettiin pieni tauko omien treenauksesta. Jonkin ajan päästä tuli taas meidän vuoro, ja nyt pääsi Myrri tutustumaan VEPE;n maailmaan. Ensin hypättiin veneeseen rantavedestä ja käytiin soutelemassa. Myrrillä oli kivaa ja hyvin suhtautui veneessä oloon. Sitten päätettiin kokeilla veneestä hyppyä. Vene soudettiin n 5 m päähän rannasta ja Jarno kutsui Myrriä maalta, ja sinnehän se molskahti! Melkoisen sukelluksen kyllä teki, mutta ui hienosti rantaan :) Pikkuisen nousi kierrokset ja rannalla säntäiltiin hetki sinne tänne hepulissa. Sitten tehtiin uusinta, Myrri taas oma-aloitteisesti hyppäsi veneeseen ja toistettiin veneestä hyppy. Hienosti sujui, sukeltaen jälleen. Rohkea pikkuinen kyllä!


Ensin Myrrin kanssa soudeltiin...


... ja sitten tehtiin veneestä hyppy!

Lopuksi tehtiin vielä Lumon kanssa veneen haku, joka oli hyvin muistissa. Samaa kokeiltiin myös Minkulle ja Taikalle. Minku haki veneen huomattavasti lähempää, Taika ei tällä kertaa innostunut hommasta joten Rouvan osalta (ja muunkin lauman) treeni oli tällä kertaa siinä. Koska Rouvalle ei mitään tulostavoitteita ole, niin pidetään harjoitukset Rouvan ehdoilla. Sama vähän Minkunkin kanssa tällä hetkellä. Lumo on se tämän kesän meidän kisa- VEPE- koira, toivotaan että päästään jossain kohtaa starttaamaan! Myrrin SOVE siintää ensi kesässä, nyt tehdään mukavilla harjoitteilla pohjia siihen :)