Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2018-04-30

Huikea paluu näyttelykehiin!



Edellisistä näyttelyistä ehti vierahtää noin puoli vuotta, kun näyttelyt koko lauman osalta jäivät tauolle Minkun tiineys- ja pentueajan ajaksi. Mitään riskejä massatapahtumissa leviävistä tarttuvista taudeista kun ei todellakaan haluttu ottaa. Ihan hyvää tuo tauko teki ainakin itselle, tulihan niitä kinkereitä meinaan kierrettyä viime vuonna melkoinen määrä.

Näyttelyvuosi päätettiin aloittaa Ruoveden ryhmänäyttelystä, joka pidettin eilen. Ilmoittaessani koiria sinne, laitoin ensiksi ilmot vain Lumolle ja Taikalle. Minku kuitenkin palautui pentueesta hämmästyttävän nopeasti, joten viime metreillä ilmoitin näyttelyyn myös Minkun. Turkkihan Minkulta on pudonnut lähes täysin, mutta se mitä jäljellä on, on laadultaan hyvää. Taikan ja Lumon suhteen pidettiin tiukkaa dieettiä, pääsivät nimittäin "vähän" pullahtamaan pentuloman aikana... Kovat pakkaset estivät pidemmät lenkit ja oma jaksaminen myös. Vähän ehdittiin kuitenkin saada tyttöjä kapenemaan ennen näyttelyä, tiesin kuitenkin että sanomista tulee.

Ennen näyttelyä ajelimme Virtojen kautta, haimme muutaman litran hirvenverta tulevan viikonlopun MEJÄ- koetta varten. Eli reissulla oli niin hyöty- kuin huvitarkoitus.

Päästyämme perille Ruoveden urheilukentälle pidettävälle näyttelyalueelle, alkoi sopivasti sadella vettä. Säätiedotus oli luvannut ihan muuta keliä, mutta onneksi olimme pukeutuneet ulkonäyttelyyn sopivin vermein, sadetta pitäviin ulkoilutakkeihin. Perillä paikan päällä tuttu työnjako. Jarno lähti pystyttämään häkin kehän laidalle ja minä ulkoilutin koirat. Hienosti se Myrri hihnan päässsä kulki, eipä olisi uskonut olevan ensimmäistä kertaa näyttelyreissulla mukana. Häkissäkin pötkötteli ja katseli rauhassa maailman menoa, nukkuikin välillä. Aina jaksaa kyllä hämmästyttää miten tervepäinen pentu Myrri on. Aivan mahtava mukula :)

Tollereita oli näyttelyyn ilmoitettu 21 kpl. Tuomarina toimiva Jaana Hartus piti melko tiukkaa linjaa. Uroksille jaettiin 2 SA:ta. Narttuja oli kolme junioria, joista yksi sai SA:n. Nuortenluokan narttuja 1 (EH), avoluokassa neljä ja 1 SA, käyttöluokassa 1 (SA) ja me Minkun ja Lumon kanssa kaksin valioluokassa. Minku esiintyi aivan superhienosti, kyllä huomasi että tauko oli tehnyt terää! Liikkeet olivat vapaat ja vedettiin pitkällä hihnalla kehää ympäri. Nätisti se Lumonkin esiintyminen sujui ja molemmat saivat suureksi yllätyksekseni eri SA:t! Vielä suurempi yllätys oli, kun naku- Minku voitti luokan! Tuomari siinä jutusteli että toisella (Lumo) oli vähän ylimääräistä massaa ja hyvä turkki, toisella (Minku) timmi kunto mutta turkki pikkasen puuttui. Kehui kovin pitävänsä molempien tyypistä ja isohkot korvatkaan eivät haitanneet, kun ne olivat hyväasentoiset :)

Veteraaninarttuja oli kisaamassa kolme. Minä Taikan kanssa aloitin. Upeasti Rouva esiintyi, mitä nyt vähän lihapulla meinasi saada hyppyjä aikaan mutta hienosti liikkui ja seisoi silti. Tuomari tykkäsi kovasti, mitä nyt arvosteluun mainitsi "ylimääräisistä" kerroksista ;) No tiedossa olivat ja sanoinkin että mammaloman aikana Mummo lihoi, raskauskilot menivät siis Rouvan kannettavaksi. Tuomari naureskeli ja tokihan kerroin että dieetti on aloitettu ja jatketaan kunnes päästään taas sopivan timmiin kuntoon. Eri annettiin Taikalle ja toiselle veteraaneista, toinen sai eh:n. Kilpailuluokassa Taika kärkeen SA:lla, myös kakkoselle SA. Koska urosveteraania ei ollut, sai Rouva samoin tein ROP- veteraaniruusukkeen. Se olikin kaikkiaan Rouvan 37. ROP-vet. On se huikea!

Parasnarttuluokkaan saatiin apukädet field- ihmiseltä, kiitosta vaan tätäkin kautta! Yhtymäkohtaa löytyi siinä rupatellessa MEJÄ- hommista, olivat Jarnon kanssa olleet samoissa kokeissa ja koska hän oli OSKK:n mejäihminen, varmasti tullaan samoissa kokeissa olemaan toistekin. Näin ne harrastukset yhdistää :)

Pn- kehässä siis minä vein Minkua, Lumo oli fieldspanieli- ihmisen ohjaksissa ja Jarno vei Taikaa (vai kummin päin se nyt menikään, vähän oli Rouva vallaton ;). Kaikki juoksivat yksin edes- takaisin ja sitten yhdessä pari kierrosta ympäri. Toisen juoksukierroksen jälkeen minut Minkun kanssa osoitettiin kärkeen, mukaan poimittiin myös Lumo kakkoseksi ja Taika neloseksi. Vielä juoksukierros ja järjestys oli siinä- Minku voitti nartut ja kaikki tyttöset sijoittuivat pn- kehässä! Eipä olisi ikinä uskonut että paluu näyttelykehiin olisi näin huikea! ROP- kisassa komea Velho palkittiin rodun parhaana ja lähetettiin isoon kehään, tuomari sen nätisti ilmaisi jotta koska turkki, niin järjestys oli sen puolesta selvä. Ja hyvä niin, siinä sateessa päivän liottua ja koko lauma matkassa, lähdettiin tyytyväisin mielin VSP:nä kohti kotia.

Sellainen oli meidän paluu kehiin, odotukset (joita ei ollut) ylittyivät monin verroin! Eniten ilahdutti se miten hienosti Myrri oli reissussa. Pääsipä käymään kehässäkin kun hain Taikan hammastodistuksen takaisin. Sai pienet rapsut tuomarilta ja toivotukset tulla vähän isompana hänen kehiinsä :) Varmasti tullaan!