Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2018-02-15

Pennut jo 4.5 viikkoa!

Voi tätä ajan rientämistä! Blogia pitäisi päivittää joka päivä, sillä asiaa sinne kyllä riittäisi. Aika vaan ei tahdo siihen piisata, koska työajan ulkopuolella sen ajan mikä jää, viettää mieluummin pentuhuoneessa pentusten kanssa touhuten kuin tietsikkaa näppäillen ;)


Leiki mun kaa!

Sitten edellisen päivityksen pentujen elintila on laajentunut huimasti. Ensin päästiin pois laatikosta yhteen huoneeseen, ja sitten laajennettiin tila huone + puolet olkkaria kokoiseksi. Pennut ovat jo todella vauhdikkaita ja tämä laajennus on otettu riemulla vastaan.


Pentujen laajennettu reviiri ja "muutamat" aktiviteetit :)

Jarno on viritellyt pennuille kaikenmoista aktiviteettia, ensin aloitettiin pehmoleluista mistä pennut ilahtuivat- leluja kannetaan, riepotellaan, niiden päällä nukutaan jne. Oven karmiin ripustettu "mobiili" on kanssa ollut varsin suosittu, siinä roikkuvia leluja on mukava tavoitella :) Myös agilityputki ja vanhan pentueen aikainen lastenmobiili ovat olleet varsin hauskoja pentujen mielestä!


Mobiilissa riittää ihmeltävää

Pentuja emme ole enää punninneet, sillä jo 3 viikon kohdalla mentiin suurimman osan porukasta toimesta yli 2 kg painon. Eiväthen ne enää punnistusastiaan edes mahtuisi, joten senkin puoleen painonseurannasta oli aika luopua.

Ruoka maistuu pennuille hyvin, jauheliha on herkkua ja pikkuhiljaa siihen ollaan lisäilty mössättyä pentunappulaa sekaan. Kuitenkin maito on edelleen se pääasiallinen ravinnonlähde, ja sitä Minkulla todellakin on riittänyt!

Minku on alkanut jo vähän leikkiä pentujen kanssa, on hauskan näköistä kun se kirputtaa pieniä niskasta ja selästä ja menee häntä viuhtoen pomppivien pentujen perässä :D Lumokin on saanut luvan tulla pentuja katsomaan ja vähän leikittämään, enemmänkin Lumo selvästi haluaisi pentujen kanssa olla, mutta leikkiajat ja hetket ovat Minkun ehdoilla määrättyjä. Äiti huolehtii pienistään edelleeen tarkasti, mutta sallii sopivan määrän muun lauman osallistumista :)


Lumo leikkii pikkuisten kanssa

Pentuvierailut ovat olleet käynnissä viime lauantaista asti, ja paljon ihailua ovat pienet saaneet osakseen :) Ovathan he sellaisia sydämenvaltaajia, että ei sanat riitä kuvaamaan sitä suloisuuden määrää!


Kukkuu!