Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2017-07-01

Tuusula KR

Eilinen vietettiin Tuusulassa, kaikkien rotujen koiranäyttelyssä. Kun kerran oli heinäkuu, päätin ensimmäistä kertaa mennä esittämään kesämekossa. No se oli virhe: Tuusulan lämpötila oli jotain ihan muuta kuin lähtiessä Jumesniemeltä. Kotona paistoi aurinko kirkkaalta taivaalta, Tuusulassa ei paistanut ja tuuli myrskypuuskissa. Onneksi meillä oli teltta matkassa jonne päästiin vähän tuulensuojaan, mutta siitä huolimatta melkoista kärsimystä oli viluissaan odotella reilusti myöhässä olevan  kehän alkua yli 3 tuntia.....

Tollereita oli ilmoitettu 11 ja kaikki olivat paikalla. Tuomarina toimi Tarja Hovila, joka on joskus tehnyt Minkusta VSP:n ja Lumo taisi olla silloin pn3. Silloin Minku oli hienossa turkissa, nyt neito on kylläkin kauniissa karvassa mutta niukassa, mallia silakka.

Uroksia oli kolme, joille h, eh ja veteraani Paavolle eri sa. Nartuissa jaettiin enemmän eriä, mutta sa:t olivat tiukassa. Kookas ja hyvin turkikas avonarttu sai sa:n, ennen valioluokkaa niitä ei sitten kukaan muu ollut saanutkaan. Valioissa kisasi Peppi ja me. Lumo teki Jarnon kanssa hienoimman esiintymisensä ikinä, liikkui todella upeasti ja asenteella, tästä tulikin erityiskiitosta arvosteluun. Myös Minku esiintyi kauniisti ja arvostelua kuunnellessani odotinkin jo hyvää sijoitusta. Kaikki valiot saivat erin ja kilpailuluokassa Lumo nostettiin heti kärkeen, Minku kakkoseksi. Hieman kyllä petyin kun Minku ei saanut sa:ta, niin hienosti esiintyminen meni. No onneksi Lumo sentään sai. Veteraaneissa Taika oli yksin ja esiintyi tuttuun tyyliinsä mallikkaasti. Eri tuli, muttei sa:ta. Arvostelusta ei käynyt selväksi miksi sitä ei saatu, mutta Taikan suhteen ymmärrän kyllä ettei sitä aina tule. Mahanahka kun on löysä ja hampaatkin tosiaan hieman jo huonot (tosin näistä ei arviossa mainittu, erinomaisesta kunnosta kyllä).

Pn- kehässä Lumppari jatkoi hienoa esiintymistään ja oli sitten narttujen paras :) ROP- kehässä Lumo valittiin VSP:ksi.  ROP- veteraanista ei edes kisattu, kun kerran Taika ei sa:ta saanut niin oli automaattisesti VSP-vet. Eli vihreän valkoinen VSP- päivä meidän tiimissä :)



Team VSP ja yksi pikkuinen Minku, joka on sitä mieltä että Hän on kaunein ja olisi voiton ansainnut, Lumo- sisko pysyköön siellä takana vaan :)

Näyttelyn jälkeen ajeltiin hotellille Riihimäelle jossa tätä päivitystä naputtelen. Kohta laitetaan kamat kasaan ja suunnataan Riihimäen KV- näyttelyyn. Siellä suurelta osin samat koirat kuin eilen ja muutama lisää. Meidän päivän tavoite on ostaa tyttösille sieltä uudet pannat ja hihnat, sekä tottakai muutama lelu ja herkku. Jos jotain muuta tulee, niin se on boonusta :)

Ai niin, eilisen ajomatkan näyttelystä hotellille saldo oli yksi välähtänyt kamera ja rutattu puskuri... Hotellin parkissa eteeni pysäköinyt nainen heitti pakin päälle ja huolimatta siitä että painoin torven pohjaan, peruutti täysillä meidän keulaan. Eli ensi viikolla sitten selvitellään vakuutushommia... No, syyllisyydestä ei jäänyt kyllä mitään epäselvyyttä, mutta onhan tuollainen ylimääräinen vaiva aina ikävää.

Tänään loppuu myös meidän huikea viikon kesäloma. Katsotaan, josko sitä tänään näyttelyreissun jälkeen jaksaisi vielä käydä tyttösten kanssa järvellä, he olisivat sen ansainneet kyllä, meidän ihanat reissukoirat :)