Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2017-06-13

Terveystuloksia, kolmoisvoitto ja putken katkeaminen

Parisen viikkoa sitten käytin Minkun silmätarkastuksessa, kun edellinen tulos oli mennyt vanhaksi toukokuun alussa. Terveet oli silmät edelleen, joten sen puoleen on nyt kaikki terveystulokset kunnossa tulevaa pentuetta ajatellen. Samalla kertaa tehtiin myös sydänkuuntelu (ihan mielenkiinnosta, vaikkei PEVISA tätä edellytäkään) ja terve oli neitokaisen sydänkin. Priima tyttö :)



Kuvasta näkee myös hyvin sen, miten jalostus on toiminut: lonkkaindeksit sen kun paranee!

Perjantaina pakattiin tavarat ja lauma autoon ja lähdettiin ajelemaan kohti Varkautta, missä meillä oli rivitalohuoneisto varattuna pe-la. Huoneisto olikin kivan iso ja lenkkimaastot ympärillä hienot. Tytöt pääsivät uimaan ja valmistautumaan näin seuraavan päivän näyttelyihin. Meillä kun ei tyttösiä pestä ja föönata ennen kisoja vaan luotetaan luonnon kauneuteen. Sitähän sitten riittikin kunnon uintien ja hiekkakierimisten jälkeen!

Lauantaina heräiltiin rauhassa ja lenkin jälkeen ajeltiin puolisen tuntia kohti päivän näyttylyä Heinävedellä. Sää oli hieno, aurinko paistoi ja näyttelypaikkana olevalla keinonurmi- urheilukentällä oli kuuma. Se sopi meille hyvin, sillä molemmat Jarnon kanssa oltiin melkoisessa flunssassa. Tytöt pääsivät lekottelemaan päivänvarjolla suojattuun häkkiinsä ja menihän Jarnokin sinne välillä lepäilemään :)


Hyvin mahtuu tyttöset ja isäntä lepäilemään!

Tollereita Heinäveden ryhmikseen oli ilmoitettu viisi ja kaikki olivat narttuja. Tuomaroimassa oli Harto Stockmari, jolla tyttöset ovat aiemmin käyneet ja ihan kivoin arvioin. Juniori aloitti saaden eh:n. Sitten avonarttu jolle eri sa. Meillä tuttu vientijärjestys. Jarno Lumon kanssa ja minä Minkun. Molemmat esiintyivät kivasti ja tällä kertaa Lumo voitti, kummallekin sa. Rouva jatkoi ROP- veteraaniputkeaan ja pn- kehässä järjestys oli Lumo ROP, Minku pn2 ja Taika pn3. Kolmoisvoitto siis! Rouvan ROP- veteraanisaldo tämän näyttelyn jälkeen on jo huikeat 25. On se vaan melkoinen!


Rouva ROP- vet ja Lumo ROP Harto Stockmarin kehässä Heinävedellä

Jäimme odottelemaan vielä ryhmätkin joissa ei sitten menestystä tietenkään tullut... Mutta mikäs siinä odotellessa, kun keli oli todellakin kesäinen eikä muuten kiirettä minnekään, paitsi vaivainen 4 tunnin ajomatka edessä .... Ryhmien jälkeen volvo strattasikin sitten vauhdilla kohti Tuuria, missä meillä oli mökkimajoitus varattuna kahdeksi yöksi.

Tuurin mökki ei ihan vastannut meidän odotuksia, haaveet saunasta ja mukavasta tilavasta ajan vietosta siellä lauman kesken eivät ihan toteutuneet. "Mökki" oli n 10 m2 kooltaan, yksi pieni tila jossa sängyt, pikkuinen pöytä, keittonurkkaus ja wc. Majoituksen kanssa meni siis kaikki pieleen, alkaen jo siitä että saamastamme aluekartasta ei edes koko mökkiä löytynyt. No, siinä kohtaa päätimme, vaikka majoitus oli maksettu jo, että täällä emme viivy yhtään kauempaa kuin pakko. Yön nukuimme ja aamulla kamat kasaan ja kohti Tuurin näyttelyä.

Tuurissa oli tollereita paikalla 11 ja tuomarina Leila Kärkäs. Hän on tunnettu turkkituomari, joten kummoisia odotuksia meillä ei ollut. Lumo kun edelleen vasta kasvattaa karvaa ja Minkulta turkki pölisee.

Paikalla olleet kaksi urosta saivat molemmat sa:t ja veteraaniuros Jedi, Taikan Viron voittajanäyttelyn kilpakumppani, oli pu1. Onnea!

Junnunarttuja oli neljä, joista kolmelle eh ja Nooran Kertulle sa. Kerttu olikin hienossa turkissa ja kunnossa muutenkin. Käyttönarttu (Kertun äiti) sai eh:n ja sitten meidän tytöt. Järjestyi pysyi samana kuin Heinävedellä. Lumo ykkönen ja Minku kakkonen. Tuomari siinä sijoitukset laittaessaan totesi, että ovat kyllä molemmat niin "rauhallisen vaatimattomasti esiintyviä". Vähän omituinen kommentti kyllä, eiköhän näyttelyssä ole ihan hyvä juttu että esiinnytään hyvin? Jos se tekee koirista vaatimattomia, olkoon sitten niin. Lisäksi tuomari sanoi että molemmilla turkit ei kunnossa, no eipä yllättänyt.

Veteraaneja oli kaksi ja Taika aloitti saaden erin. Ensimmäistä kertaa veteraani- Taikan hampaita syynättiin tarkasti. Taikallahan on todettu hammasjuurien syöpymä, oli hampaat vähän elää ja niitä tn joudutaan tilanteen mukaan poistamaankin. Alaetuhampaat eivät ole enää millisuorassa rivissä, ja tähän Leila tarttui heti sanoen "täällä on kyllä käynyt jotain"!. Totesin vain että todistus on ja siihen tuomari tyytyi. Toisen veteraanin kohtalo olikin sitten karumpi, hylätty hampaiden vuoksi. Että sellaista.... No, Taika sai hampaistaan huolimatta sa:n ja sitten pn- kehä. Meidän huonohampainen ja hampputurkit saivat tyytyä sijoihin pn2-pn4, Kertun voittaessa kisan. Onnittelut Noora!
Kolmoisvoittopuken katkeamisen lisäksi katkesi myös Taikan ROP- veteraaniputki, Jedin ollessa tällä kertaa ROP-vet. Tuurin saldona meille siis pari katkennutta putkea, mutta elämä on :D


Mitä, onko meissä muka jotain vikaa vikaa vikaa?!?

Ensi viikonloppuna suuntaankin lauman kera Kotkaan, kun Jarno menee Keuruulle tekemään mejäjälkiä. Lumo pääsee sunnuntaina nenätöihin, taitaa olla neidon mielestä kivaa vaihtelua näihin näyttelypönötyksiin!