Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2017-02-06

Vuoden Tolleri-sijoituksia, treenejä, pentuvierailijoita.....

Aloitetaas tuoreimmilla uutisilla, eli juuri julkaistuilla Novascotiannoutajat ry:n Vuoden Tolleri- tuloksilla. Vuoden Show- tollerikisassa Minku sijoittui hienosti sijalle 3, joka on tämän hetken kovatasoisessa skabassa äärettömän hieno suoritus nuorelle, alle 3- vuotiaalle neidolle :)
Harva näin nuori koira kyseisille pisteille pääsee! Kesän huippusijat, Suomessa 3 x KV- näyttelyn ROP, kerran RYP-3, 3 x muun näyttelyn ROP ja 4 x VSP..... Puhumattakaan ulkomaiden upeista tuloksissa, joita valitettavasti ei Show Tollerin pistelaskussa oteta huomioon. Kaunis Minku!


Fiilistelykuva Minkun kesän 2016 Akaan ROP ja RYP-3 sijoituksista

Lumpparikin pärjäsi ihan kivasti Show Tollerissa, ollen sijalla 9. Pisteet olisivat olleet huomattavasti kovemmat, jos pikkusisko Minku ei olisi niitä huippusijoja napsinut kirsun edestä :)
Taikankin Show Tolleriin ilmoitin, harmitti vain kovin että veteraanisijoituksia ei tässä kisassa noteerata mitenkään :( Useat ROP- ja VSP- veteraanitulokset jos arvotettaisiin kuten "oikeat" ROP ja VSP, olisi Rouva melko korkealla pisteissä. Mielestäni hyväkuntoisten veteraanien arvostusta tulisi kyllä lisätä, ja huomioida veteraaniluokan sijoitukset erityisesti!

Mejä- puolella Minku sijoittui myös upeasti Vuoden Mejätollerissa sijalle 6. Pisteet olivat pikkuneidillä melkoiset, 127 p, kun voittajalla, todellisella mejäkonkarilla Zicolla, oli pisteitä 157. Lumo kiri Mejätollerin sijalle 7. Onhan se hienoa nähdä kaksi Magicfoxia noin upeilla sijoilla kovassa kisassa :)

Kuluneena viikonloppuna, kuten myös edellisenä, ollaan tehty molempina päivinä pitkät lenkit metsäjärvelle. Mukana on ollut kassillinen dameja, joita tytöt ovat päässeet ruudusta hakemaan. Kaikilla on ollut hieno tekemisen meininki, etenkin Taika on yllättänyt vauhdillaan ja innollaan! Tasaisen varmaa suorittamista niin Taikalla kuin Minkullakin. Lumpparilla suorittaminen sujuu myös upeasti, jos neiti pääsee ykkösenä ruutuun. Jos taas joutuu odottelemaan vuoroaan, tulee esiin agistakin tuttu vireongelma. Eli vire nousee yli ja alkuhaku on "shoppailua" dameilla. Kun idea sitten löytyy, on tekeminen upeaa katseltavaa :)


Lumo palauttaa painavaa lintudamia

Metsäjärvireissut ovat paitsi treeniä tyttöjen kanssa, niin hauskan pitoa ja nauttimista meille ihmisille. Jäällä heitetään frisbeetä niin kauan kun Jarnon käsi vaan jaksaa (ja kauan se jaksaa!), sitten tehdään nuotio ja paistellaan makkaraa, kera kuuman kaakaon. Tyttösetkin tietenkin osansa saavat. Todellista koko lauman laatuaikaa nämä reissut!

Pentusuunnitelmien siirtymisestä huolimatta pentukyselyjä on tullut edelleen ja muutamia tapaamisiakin tyttöjen esittelyn merkeissä on pidetty, viikko sitten peräti kaksi perhettä kävi tyttösiin tutustumassa :) Hyvää palautetta ollaan näistä vierailuista saatu. Esim. viime vierailun jälkeen meille kerrottiin, kuinka paljon uutta tietoa olimme kyenneet tarjoamaan, koiranetin esittelyn ja avoimen asioiden kerronnan myötä, jo aiemmin tollerin omistaneille. Tällaista palautetta kyllä kelpaa ottaa vastaan!

Treeni-intoa lisäämään tilattiin sekä Jarnolle että minulle jo pitkään "haaveillut" treeniliivit, oikein omalla brodeerauksella. Kyllä nyt kelpaa lähteä Talvinomeen, Pirkan Nuuskujen talviriehaan ja moniin muihinkin tuleviin koirarientoihin!


Treeniliivit joilla kelpaa harrastaa!