Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2016-08-10

C.I.E LT MVA BALT MVA Minku! LT VMVA Taika! Upea matkamme Liettuaan :-)



Torstaiaamuna neljältä starttasi tollerimobiilimme kohti Liettuaa. Ensin lautalla yli Tallinnaan, tyttöset mukavasti hytissä pötkötellen. Sitten "pieni" 9 h ajomatka ensin läpi Viron, sitten Latvian ja lopulta perille kohteeseen Druskininkai Liettuassa. Jarno urakoi koko ajomatkan, ihan kiva niin, sillä liikenne baltiassa on vähän muuta kuin Suomessa. Hurjaa menoa mikä Suomen teiden ajotyyliin tottuneille pisti välillä vähän hirvittämään. Ongelmitta kuitenkin perille pääsimme, ihanaan majoituspaikkaamme joka sijaitsi aivan näyttelypaikan läheisyydessä. Mikä mukavinta, hotellin ympäristössä oli aivan loistavat lenkitysmaastot. Kuivaa, avointa kangasmetsää missä polkuja risteili sikin sokin. Siellä tytöt vapaina lenkkeilivätkin joka päivä, vähän kun oltaisiin kotona oltu :-)

Näyttelyt pidettiin jokaisena päivänä isolla nurmikentällä, joka ilmeisesti oli ollut aiemmin lentokenttä. Tollereita oli joka päivä paikalla 7, joista 3 Ruotsista (saman kasvattajan ja omistajan koiria), 1 Puolasta ja sitten meidän tytöt.

Ensimmäisenä päivänä tuomaroi mukava mies Zaur Agabeyli. Tollerit aloitti ruotsalainen junioriuros, joka ei saanut mitään (koiran etujalat olivat hyvin ulkokierteiset, varmaankin vaikutti osaltaan asiaan). Sitten kehiin ruotsalainen juniorinarttu, jolle ei myöskään mitään. Sitten Puolan nuortenluokan narttu, jolle ei myöskään mitään. Ei siis todellakaan ollut eriautomaatti tämä tuomari! Lumo kisasi avoimessa luokassa ruotsalaista 6- vuotiasta narttua vastaan. Tämä narttu oli n 50 cm korkea ja joka tavoin Lumoa paljon isompi. Pikkuiselta se meidän Lumppari näyttikin tämän rinnalla, mutta sitäkin hienommalla asenteella veti ja voittikin luokan saaden luokkasertin! Minku oli yksin valioissa ja todella kivasti esiintyi myös, luokkaserti tuli. Taika kisasi veteraaneissa ja parhaat arviot tuli sieltäkin kera veteraanisertin.

Liettuassa käydään erikseen kisat cacibista ja sitten ROP:sta. Cacib- kehässä olivat Minku, Lumo ja Ruotsin avonarttu. Lumo voitti saaden cacibin ja Minku tuli toiseksi, saaden vara-cacibin. ROP- kehässä kisasivat sitten Lumo ja Taika, Lumon viedessä voiton ja ollen ROP, Taikasta vet-ROP. Mahtava päivä, kaikille kaikki! Mikä erityisesti lämmitti mieltä oli se, että ROP- kehän jälkeen tuomari jäi juttelemaan kanssamme ja sanoi, että olipas hienoa huomata, että oli täällä hyviäkin koiria paikalla ;-)

Illalla, kun koirat oli hyvin lenkitetty ja hienoista suorituksistaan palkittu, tätä menestystä juhlittiin ihanassa ravintolassa veden äärellä. Siitä tulikin kantapaikkamme läpi koko reissun, ruoan laatu, hintataso ja kaikki olivat todellakin kohdillaan :)

Seuraavana päivänä tuomarimme oli kookas venäläisnainen Flyora Chaikovskaya. Ruotsin junnu-urokselle ei mitään. Junnunarttu sai junnu-sertin. Puolalaisnarttu sai luokkasertin. Sitten avot. Lumo esiintyi niin paljon paremmin kuin ruotsalainen, mutta valitettavasti tämä tuomari tykkäsi isoista, kuten yleensä ko. maiden tuomarit. Tätä olimme vähän osanneet odottaa, joten pettymykseen oli varauduttu. Erinomainen kuitenkin myös Lumolle, mutta tämä tappio tiesi sitä että Lumo ei tällä reissulla tulisi valioitumaan (Liettuassa tarvitaan kolme luokkasertiä valioitumiseen).
Minku veti koko turneen upeimman esiintymisen ja tuomari oli myyty. Luokkasert napsahti :) Samoin Taikasta tuomari piti, veteraanisert tuli ja tätä myötä Liettuan veteraanimuotovalion arvo oli ansaittu, jes! Yksi reissumme päätavoitteista siis täyttyi :-)

Cacibista kisasivat Minku, puolan nuortenluokan narttu ja ruotsin avonarttu. Voitto Minkulle ja näin täyttyi toinen matkamme tavoitteista: Minkusta tuli Kansainvälinen näyttelyvalio C.I.E!

ROP- kehässä olivat junnu, nuortenluokan narttu, Minku ja Taika. Voitto Minkulle, kakkoseksi Taika. Huikea päivä siis tämäkin jota jälleen illalla juhlistettiin!



Taika Liettuan veteraanimuotovalio LT VMVA!

Kolmas näyttelypäivä ja vähän turnausväsymystä ilmassa. Tuomarina toimi romanialainen varsin tympääntyneen oloinen mies Augustin Ionescu. Hän ei selvästi pitänyt pienistä ja rauhallisesti esiintyvistä koirista, se tuli ilmi jo edeltäviä rotuja katsoessa. Lisäksi kehässä missä sinä päivänä esiinnyimme, oli jotain "inhottavaa", useat koirat eivät halunneet siellä liikkua. Jotain oksennusta/ripulia siellä näyttikin olevan, kun itse siellä kävimme vuorollamme juoksemassa.

Ruotsin urosjunnu ei saanut tältäkään tuomarilta mitään, ei myöskään junnunarttu. Kovasti tuomari näytti liikkumisesta selittävän ja jotain muutakin siinä elehti. Puolan narttu sai luokkasertin. Avossa Lumo jatkoi upeaa esiintymistään, mutta tuomari halusi lisää "draivia". Sitä ruotsinartulla oli, hyppi ja loikki menemään ja esiintyminen oli varsin riehakasta. Harmittavasti se oli se mitä tuomari haki ja voitto tälle. Minku ei halunnut liikkua kehässä ollenkaan, etenkin kehän takaosassa missä sitä jotain inhaa oli, sain vetää Minkua että suostui tulemaan. Pikkasen laittoi hirvittämään, jäisikö luokkasert saamatta ja sitä myötä mahdollisuus Liettuan ja Baltian valionarvoon. Tuomari piti Minkua pienikokoisena, mutta helpotus oli suuri, kun se luokkasert saatiin. Taikakaan ei halunnut tässä kehässä liikkua, mikä jo kertoi paljon kehästä. Rouva kun yleensä vetää niin asenteella että. Veteraaniserti kuitenkin saatiin, sillä ei enää oltaisi "tehty mitään", mutta toki vastaan otettiin.
Cacib-kehässä ruotsalainen vei voiton, Minku sai vara-cacibin. Ei siis mikään huono päivä, kun ei mitään enää tarvittu niin oltiin ihan tyytyväisiä tähän ;-)



Minku ja reissun saldo: C.I.E, LT MVA, BALT MVA!

Valiovahvistukset sai tehdä näyttelyssä paikan päällä ja kun hotellilta laitoin kuvat vahvistuksista Suomen Kennelliittoon, olivat Minkun LT MVA ja Taikan LT VMVA jo seuraavana päivänä Koiranetissä. Nopeaa toimintaa! Harmittavasti Baltian MVA:ta en saanut siellä haettua, kun en ollut tajunnut ottaa mukaan Minkun Viron ja Latvian valiovahvistuksia. No, kerkiää ne laittaa kotoakin ja saapa sitten taas lisää kuvattavaa kun diplomi ja ruusuke saapuvat.

Sunnuntai- ilta vielä otettiin rennosti, juhlistaen upeaa matkaamme kantaravintolan antimista nauttien. Neljä titteliä kotiin tuomisina ja mahtava määrä kivoja muistoja. Druskininkai oli niin siisti ja ihana pieni kaupunki, että sinne ehdottomasti tullaan toistekin. Millä kokoonpanolla, se jää nähtäväksi. Lumo ainakin käy ne parit luokkasertit hakemassa (ellei sitten kunnostaudu ja läpäise taippareita, ensimmäisenä päivänä narttujen pn1- sijasta saamallaan N-sertillä kun valioituisi laakista...) ja toki sitten Minkun lapsonen tulee myös Liettuan valloittamaan aikanaan ;-)

Maanantaina ajelimme Tallinnaan, missä vietettiin vielä yksi yö ihanassa keskustahotellissa ja sitten tiistaina lautalla yli lahden Helsinkiin ja ajelu kotiin. Sellainen  2000 km reissu kaikkineen, pikkasen oli väsynyttä väkeä kotosalla, muttei kuitenkaan niin väsynyttä, ettei parin tunnin levon jälkeen oltaisi jaksettu lähteä Ikaalisiin VEPE- treeneihin :D Ja kivat treenit olikin, siinä kyllä virkistyimme kaikki!