Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2016-07-11

KV- näyttelyn ROP ja sitten se putki katkesi :-(



Perjantaina starttasi reissumme pohjoista kohden, kohti lauantaina pidettävää Oulu KV-näyttelyä. Koska matkaa sinne kertyi runsaasti, päätimme yöpyä Kärsämäellä. Mukava pikkuhotelli sieltä löytyikin, koirille hyvät ulkoilureitit ja ihmisille pikaruokapaikka vieressä. Huoneessa niitä herkkuja sitten nautittiinkin, koirat toki saivat myös osansa - näyttelykuntoa hankittiin ;-)

Aamulla heräiltiin ja ajeltiin viimeiset reilu 100 km Ouluun, raviradalle jossa näyttely pidettiin. Tollereita oli ilmoittautunut 13 kpl ja tuomarina toimi norjalainen Jari Partanen, joka kyllä puhui ihan täysin hyvää suomea. Uroksia oli kisaamassa 6 joista kolmelle sa. Voiton vei valiouros "Veke".

Narttujen kisa oli oikeastaan valionarttujen kisa. Nimittäin vain yksi juniori oli ilmoitettu ja huikeat 5 valiota. Meiltä kisaamassa olivat Lumo ja Minku, lisäksi huikean hyvin pärjännyt Esta, hyvin pärjännyt  Ilo ja vielä myöskin hyvin menestynyt Tyyne. Esta aloitti, saaden erin. Sitten kehään Ilo, jolle tuomari antoi h:n. Lumo meni Jarnon kanssa hienosti ja sai erin. Sitten Minku, jolla oli kivasti virtaa ja liikkeet menivät aivan mainiosti. Eri tuli, kuin myös viimeisenä olleelle Tyynelle. Kilpailuokassa oli siis 4 valiota ja pari kertaa juostiin ympäri. Tuomari pysäytti letkan ja nosti Minkun ykköseksi! Vielä kierros juoksua ja se oli siinä, Minku voitti valiot, Lumon ollessa kolmas. SA:t jaettiin Minkulle ja Estalle, Lumo ei harmittavasti sitä saanut, kun oli kuulemma turhan pullea.... Juuri aiheesta edellisessä postauksessa kirjoitin, ettei pitäisi painosta tulla sanomista ja sitten kuitenkin tuli. No, tiristellään vielä puoli kiloa pois. Pn- kehässä olivat siis juniori, Minku ja Esta. Junnu siirrettiin kolmanneksi ja sijoitus oli siinä- Minku voitti Oulu KV:ssa narttujen kisan, saaden cacibin! Aivan huikeaa, sillä kisaa todellakin tällä kertaa oli.

Näyttelyn kruunasi Minkun voitto Vekestä, eli Minkusta tuli ROP. Tuomarin sanoin, uros ei kantanut häntäänsä oikein (selkälinjan yllä), eli kuultiin myös selvä syy sijoitukselle. Tuomari kehui muuten molemmat koirat "maasta taivaisiin", olivat todella hänen tyyppiään.


Minkun upeat liikkeet! Ja oikeaoppinen häntä liikkeessä.

Lumon kauniit liikkeet ja kontakti :)
Häntäkin kuten pitää!





















Oulusta ajeltiin Kokkolaan, missä yövyttiin Sokoshotelli Kaarlessa. Iltasella, kun koirat oli lenkitetty hyvin kaunista joenvartta pitkin kulkevalla ulkoilureitillä, käytiin Jarnon kanssa syömässä ja vähän juhlistamassa Minkun voittoa, jo toinen ROP tänä vuonna KV- näyttelystä ja toinen cacib- ei voi kun olla erittäin tyytyväinen!

Aamulla sää valkeni hieman sateisena ja päästyämme Kokkolan näyttelyalueelle (nurmikenttä), huomasimme sen olevan todella märkää. Ei kiva, mutta onneksi kehän laidalta löytyi vähän kuivempi kohta häkille. Näyttelyseuraksi saatiin Lumon sisko Coco omistajansa Venlan kanssa, kiitos mukavasta näyttelyseurasta!

Tollereita oli ilmotettu 14 ja 12 oli paikalla. Tuomarina toimi australialainen vanhempi nainen Margaret Davis, joka ei ainakaan tollereita ollut ennen Suomessa arvostellut eikä paljon muutakaan etukäteistietoa ko. tuomarista netin syövereistä löytynyt.

Uroksia oli vain 4 ja edellispäivän malliin "Veke" vei voiton. Nartuissa ennen Cocoa jaettiin pari eriä, yksi sa ja pari eh:ta. Coco esiintyi todella hyvin ja voitti avoimen luokan sa:lla, hienoa! Valioita oli vain kolme ja tällä kertaa sijoitukset kääntyivät toisin päin. Kaikille eri, mutta kilpailuluokassa Esta oli ykkönen, Lumo kakkonen ja Minku jätettiin kolmanneksi. Siihen katkesi sitten meidän huikea 24 sa:n putki, kyllä harmitti :( Esiintyminen meni mielestäni ihan ok, mutta liikkeet märällä nurmikolla olivat hieman nihkeät. Niin eri draivi kuin edellispäivän Oulussa. Minkulle nämä kaksipäiväiset näyttelyt tuntuvat olevan vähän liikaa, toinen päivä menee monasti väsyneissä merkeissä. Pienenä kuriositeettina mainittakoon, että hauskinta oli sijoitukset jaettaessa huomata, mikä sai kehän laidalla aikaan suurimmat riemun kiljunnat ja hihkunnat. Nimittäin se, ettei me tällä kertaa voitettu :D "Veken" omistaja klaaninsa kanssa hihkui ja hurrasi siihen malliin, että ihan myötähävetti, eikä oltu ainoita jotka tämän huomaisivat ja meille asiasta mainitsivat. Pieni on elämä, jos (kun) suurin riemu revitään siitä ettei "väärät koirat" voita ;)

Pn- kisassa Lumppari kiri hienosti kakkoseksi saaden vara-cacibin ja Coco upeasti neljänneksi vara- serti kotiinviemisinä. Onnea!

Tässä vielä alla molempien koirien arvostelut kummaltakin päivältä, vertailun vuoksi. Kovin eri tavalla tuomarit asioita näkevät, ja se toki heille sallittakoon.

OULU KV Minku: "Hyvin kaunis kokonaisuus. Erinomainen rotutyyppi ja koko. Kaunis pää, oikea ilme. Hieman isot korvat. Oikea tiivis kaula, hyvä eturinta ja rintakehä. Oikea lanne ja lantio. Hyvässä näyttelykunnossa. Erinomainen väri ja värimerkit. Liikkuu tehokkaasti". vak 1 eri sa ROP

KOKKOLA KV Minku: "2 vuotta. Oikea purenta. tasapainoiset kulmaukset. Syvä rinta. Hyvät takaliikkeet, edestä hieman kapeat. Hieman matalaraajainen vaikutelma. Erinomainen". vak 3 eri

OULU KV Lumo: "Kaunis narttu, tänään pulskassa kunnossa. Oikea koko. Hyvä pää, jossa oikea kiilamaisuus. Turhan isot korvat, silti oikea ilme. Erinomainen rintakehä ja eturinta. Hyvä tiivis lanne, oikea lantio. Hyvä väri ja värimerkit. Rauhallinen käytös. Hyvä häntä". vak 3 eri

KOKKOLA KV Lumo: "4.5 vuotta, Pää ok, oikea purenta. Syvä rinta, tasapainoiset kulmaukset, liikkuu hyvin takaa ja edestä. Oikea maavara. Hieman isot korvat. Erinomainen". vak 2 eri sa pn2


Kotosalle kun päästiin, pitkän ajomatkan jälkeen, pääsivät tytöt rentoutumaan metsään mustikoita syömään :-) Siellä sitä mussutettiin hartaasti, luonnon antimet on pop!