Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2016-06-07

Tuplasti hopeaa ja pronssia, poreita ja lumipalloja

Vietettiin pitkä viikonloppu Himoksella mökkeillen. Himos oli tyystin autio, joten rinteet olivat vain meidän käytössämme. Sinne tehtiinkin pitkiä lenkkejä tyttöjen kera, rinteessä oli vielä paikoin lunta ja päästiin heittelemään lumipalloja, mikä olikin tyttöjen mielestä hyvin hauskaa :-) Mökillä oli myös poreamme, missä ihmiset viettivät paljon aikaa, rentoutuen ja lämmitellen, sillä säätila muuttui viikonlopun aikana hyvin kylmäksi.


Lauantaina järjestetiin Jämsän raviradalla näyttely, jonne oli ilmoitettu 9 tolleria. Tuomaroimassa oli belgialainen vanhahko mies,Theo Leenen. Ennen oman rotumme alkua katselimme edeltävän rodun (coccerspanielit) arvostelun. Siellä oli 6 narttua valioluokassa joista 5 sai erin. Pn- kehässä tuomari ei sijoittanut näistä yhtäkään, vaan kaikki sijoitukset menijät junnuille, nuorille ja olikohan yksi avo. Lupasi siis tosi hyvää meidän valionarttujen suhteen....

Saimme näyttelyseuraksi Minkun pennun mahdollisen ostajan Marin, kiitoksia vielä tätäkin kautta seurasta ja kuvista! Alla kuva meidän valioistamme kehässä, Jarno Lumon ja minä Minkun kanssa.


Kuten kuvasta näkyy, on tyttöjen turkeissa melkoinen ero. Minkulla on karvaa triplaten Lumoon verrattuna. Myös korkeus on nähtävillä, Minku on selvästi korkeampi (kuten virallisestikin on mitattu, agissa Minku on maxi ja Lumo medi). Tuomari oli eri mieltä....

Jokainen tolleri ennen meitä sai eri sa:n, tyyppejä oli monia ja taisipa siellä olla joku meidän tyttöjämme matalempikin koira. Mikä oli mielenkiintoisinta tässä kehävisiitissä oli se, että ainoana koirana rodussa Minku mitattiin! Tuomarin mittakeppi oli vielä asetettu edellisen rodun asennolle 38 cm, taisi mitta täyttyä ;-) Mutta hei kamoon- sokeakin näkee sen kuten kuvakin kertoo, kumpi on korkeampi. No, sijoitukset sitten menivät niin että Lumo kaljuna voitti valiot ja "pieni" Minku oli kakkonen, kokonaiskisan voiton vei juniori, Lumo pn2 ja Minku pn3. Näyttelen parasta antia oli kehää katselleen coccerinomistajan kehut meille kehän jälkeen. Hän tuli ihan varta vasten kertomaan, miten kauniisti me esitämme koiria ja miten tätä iloista ja vapaata esiintymistä on ilo katsella. Kiitos sinulle palautteen antaja, kuka olitkin, pelastit meidän päivän!

Näyttelyn jälkeen palailtiin mökille edelleen sijoitusta (meidän keskinäinen järjestys) hämmästellen ja tyttöset pääsivät uimaan autiolle hiekkarannelle. Turkit kuntoon siis seuraavan päivän kehiä varten!






Seuraavana aamuna oli mikäli mahdollista, vieläkin kylmempi kuin lauantaina, lisättynä todella kovalla ja puuskaisella tuulella. Himoksen hiekkakentällä pidettiin ryhmänäyttely, missä ilmoittautuneita tollereita oli 16. Iloksemme saimme paikalle myös Minkun siskon Nellan omistajiensa Annaliinan ja Nikon kanssa. Kiitos vielä mukavasta näyttelyseurasta!

Tollerituomarina toimi puolalainen Malgorzata Wieremiejczyk-Wierzchowsa. Nella kisasi avoimessa luokassa ja sai eh:n, sijoittuen luokan neljänneksi. Onnittelut! Todella nätisti neiti esiintyi, vaikkei näyttelykokemusta vielä liiemmälti ole.

Meillä ei mitään uutta auringon alla. Tuomari juoksutti Lumoa ja Minkua todella monta kertaa yhdessä ja erikseen. Lopulta edellispäivän sijoitus toistui, Lumo meni jälleen ykköseksi. Arvostelu oli Lumolla hyvin ylistävä, elegantti sitä ja tätä, Minkulla taaseen toivottiin mm. kehittyvää eturintaa ja lisää takakulmauksia. Arvosteluista näki kyllä täysin, kumpi koira oli tuomarin makuun, silti hän juoksutti ja juoksutti, sanoen että ei osaa päättää, kun ovat niin erilaiset. No joo, onhan nuo varsinkin nyt aika erilaiset, kun toinen kalju ja toinen ei ;-) Pn- kehässä todella hienossa kunnossa ollut veteraani vei voiton, Lumon sijoittuessa pn2 ja Minkun pn3. Eli molempina päivinä saatiin hopeaa ja pronssia, sekä yllätyssijoitukset "jäsentenvälisissä", eipä olisi uskonut että omien tyttöjen sijat kääntyvät näin päin, muutama edellinen näyttely kun oli juurikin toisin päin, Minkun viedessä voitot Lumosta. Mutta onhan se hienoa, että kaksi omaa kasvattia eri pentueista kisaavat tasavahvasti keskenään, siihen ei voi kun olla tyytyväinen!

Autiolle Himokselle sanottiin heipat maanantaina, pienen rinnelenkin jälkeen. Taika näyttää, mitä hän oli reissusta mieltä ja vähän tuollainen fiilis jäi kyllä itsellekkin.