Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2016-05-23

Vaihtelevalla menestyksellä

Viikonlopun Helsinki-Hamina KV:t olivat meidän lauman osalta varsin vaihtelevat, noin niinkuin menestyksen puolesta. Kummassakin näyttelyssä oli tiedossa, että valionarttuja on paljon. Niinhän niissä olikin. 4 molemmissa.

Helsingissä tuomaroi virolainen Marko Lepasaar. Herran linja ei oikein selvinnyt, uroksissa jatkoon otettiin niin matalaa kuin korkeaakin mallia, jotkut aiemmin hyvin pärjänneet laitettiin eh:lla ulos. Merkillepantavaa oli myös se, että viime vuoden Helsinki KV:n malliin pu- kisassa nähtiin rähinöintiä, tämän sijoituksiin kuitenkaan vaikuttamatta. Taitaa olla Helsingin karma tämä ;-)

Narttuja oli paljon ja hassua oli se, että kuuden nartun avoluokan voittajalle tuomari oli kiikuttamassa ROP- junioriruusuketta :-D No, pikkumokia nyt sattuu paremmissakin piireissä. Valioluokassa Esta voitti, Minku tuli kakkoseksi ja suureksi yllätykseksemme Lumo oli valioluokan kolmas saaden vielä sa:n. Lumolla kun turkki puuttuu totaalisesti, oli tämä todellinen yllätys. Parasnarttukisassa Esta ja avon voittaja (se ROP- juniori  ;-) ) menivät Minkun edelle (molemmat olivat korkeampaa tollerimallia ), Lumon ollessa pn4. Eli ei huono sijoitus, toki sitä olisi toivonut vähän parempaa....
Helsingin parasta antia oli mukava näyttelyseura, kiva oli nähdä Minkun Viksu- veljen omistajaa Susannaa pitkästä aikaa!



SA:n arvoiset neidit Helsinki KV:n tuomarin mielestä :-)


Helsingistä matkamme jatkui Haminen Spa- hotelliin, missä vietettiinkin mukava ilta tyttösiä lenkittäen ja syömässä käyden. Aamulla saatiin nukkua pitkään, kun n. 30 km päässä pidettävä "Haminan" KV (näyttely oli Virolahdella), alkoi meidän osalta vasta myöhään.

Tuonne oli tullut peräti kaksi tuomarimuutosta. Ensin arvostelemassa piti olla Leila Kärkäs, kenelle olisin halunnut etenkin Minkun esittää. Sitten tuomari vaihtui joksikin unkarilaiseksi mieheksi ja lopulta arvostelemassa oli Arja Koskelo, joka tunnetaan tuomaripiireissä ehkäpä vähän "naamana" ja turkkifriikkinä. Sitähän se näyttely sitten olikin. Minkulle, joka on parhaassa karvassa ikinä, tuomari totesi että karva saisi olla tiiviimpää ja pohjavillaa enemmän. Just. Lumoa tuomari pöyhi säälivin ilmein ja antoi eh:n, saatesanoin "vaatimaton kokonaisuus". No, tässä kohtaa tuomari piti linjansa, saman lauseen on nimittäin junnu-Lumon arvosteluun aikanaan kirjoittanut, silloin tosin saatiin sileä eri. EH:n myötä Lumo olikin sitten näyttelyn "rumin" tolleri, vaikka esiintyi paremmin kuin monet erin saaneet.

Hamina oli siis tukkakoirien juhlaa. Erään kasvattajan erittäin karvaiset koirat (huhu kertoo, että elävät ulkona kesät talvet), putsasivat pöydän. Esta sijoittui pn2:ksi tehden poikkeuksen tuomarin sanoin huikeilla liikkeillään (totta, hieno oli draivi), Minku jäi pn4;ksi. Täytyy kyllä sanoa, että usein voi tuomarin sanat allekirjoittaa edes jossakin määrin, tällä kertaa en Minkun turkin osalta voi. Mutta siinä seurassa, olihan sitä karvaa vähän, niin paljon siitä kiinni mihin vertaa. Ehkä kannattaisi kuitenkin verrata rotumääritelmään, niin käytöksessä kuin ulkomuodossakin...

Sellainen reissu meillä siis ja ensi vkl päästään kisaamaan tukkajumalia vastaan jälleen. Lumolle odotettevissa sitä myötä varmaan h-eh, Minkulle toiveissa vähän parempaa, kuten ainakin kuulusi :-)