Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2015-11-30

Näyttelyvuoden päätös

Meidän näyttelyvuotemme päättyi lauantaina Kangasalan ryhmänäyttelyyn. Hevosmaneesissa pidettyyn näyttelyyn oli ilmoittautunut 30 tolleria, tuomarina toimi Matti Luoso. Taika on joskus ollut (aikana ennen pentueita) ko. tuomarilla ROP ja kerran hävinnyt avo- luokassa kisanneelle siskolleen, ollen pn2. Odotuksia näyttelyn suhteen ei ollut, sillä Taika ja Lumo ovat tällä hetkellä varsin turkittomia. Minku oli ainoa kenen menestystä uskalsi vähän toivoa ja odottaa, tosin kun tiedettiin että paikalle tulee valioluokkaan Kitimat Nicola joka mm voitti SNJ:n päänäyttelyn hiljattain, niin kovin korkealle ei odotuksia uskaltanut asettaa.

Meidän kasvatteja oli paikalla Ruutu, Säde ja Nella. Tämä oli Ruudun eka näyttely ja olin lupautunut pojan esittämään. Ruudulla oli pentuna melko paha alapurenta, jonka korjaantumista en uskaltanut edes toivoa. Vastoin odotuksiani purenta on nyt muuttunut melko hyväksi, lähinnä tasapurennaksi. Kehään mentiin purennasta johtuen odotuksin hyl tai sitten jotain muuta. Pojalla oli virtaa aivan älyttömästi ja ensimmäinen kierros kehässä mentiinkin aikamoista nelivetoa. Urosten nuortenluokassa oli 3 kisaajaa ja Ruutu pääsi yksilöarvosteluun ensimmäisenä. Tuomari oli Ruudun mielestä ihana ja niin teki mieli hyppiä ja pomppia, sain ihan tehdä töitä että tassut pysyivät maassa ja tutkiminen voitiin suorittaa. Aika pian Ruutu onneksi tajusi homman jujun ja loppuaika kehässä seistiinkin oikein mallikkaasti :) Lopulta kehäsihteeri nosti arvostelulätkän ilmaan, jännitin kyllä todella paljon tuleeko harmaa vai mitä... Riemu oli suuri kun sieltä nousi sininen lappu, eli eh! Harvoin on eh niin paljon ilahduttanut kuin nyt ;) Tämä oli kyllä enemmän kuin olin uskaltanut toivoa. Ja mikä hienointa, Ruutu voitti nuorten urosten kilpailuluokan ja näin ollen sijoitus ensimmäisessä näyttelyssään oli nuk 1 eh. Siitä on hyvä jatkaa!

Säde ja Nella kisasisivat kaksin narttujen nuortenluokassa. Molemmat esiintyivät todella nätisti (Nella vasta toista kertaa näyttelyssä). Säde voitti luokan eh:lla ja Nella sai h:n, sillä tuomarin makuun oli liian pieni. Ei kuitenkaan mitattu, mutta no, tämä oli tämän tuomarin mielipide.

Valioluokassa minä vein tuttuun tapaan Minkun, Jarno Lumon ja Jenna esitti Taikan. Meidän lisäksemme valionartuissa kisasivat Kitimat Nicola ja Kitimat Pink Panda. Kaikki nartut saivat erin. Kilpailuluokassa tuomari mietti pitkään, lähinnä Lumon ja Minkun välillä. Ajattelin, että miettii varmaan sijoja 3 ja 4, Taika nimittäin käteltiin ensimmäisenä ulos. Yllätys oli melkoinen, kun Minku osoitettiin luokan ykköseksi ja Lumo kakkoseksi, siis luokan kaksoisvoitto! Enpä olisi ikinä uskonut kun kilpakumppanit olivat todella kovatasoisia. Siinähän alkoi jo odottaa isompaakin menestystä kun tähän mennessä vain yksi käy- narttu oli saanut sa:n. Eipä olisi kannattanut iloita kuitenkaan liian aikasin, sillä tuomari ihastui viimeisenä esitettyyn 11 vuotiaaseen veteraaniin ja teki tästä pn1:sen. Olihan veteraani hyvässä kunnossa ja esiintyi innokkaasti. Minku oli tuomarin mukaan vielä hieman keskeneräinen ja "kokemus voitti". No, näyttelytuloksia kun katsoo niin veteraanilla on ikäänsä mennessä vain 1 serti ennen tätä, näyttelyrintamalla menestys ei ole ollut kummoista. Nyt jäi taakse monta inttivaliota joten koskaanpa ei näistä tiedä, mihin tuomari mieltyy. Minku sitten sai vain vara-sertin kun veteraani otti sertin vastaan. Eli Minkun näyttelyvuosi alkoi ja päättyi vara-sertiin, eihän se nyt huono ole, mutta...Lumo oli pn3, ei huono sekään. Hieman kyllä harmittaa ettei olla menossa voittajiin, Minkulla kun on nyt melkoinen menestysputki päällä. Tai valioluokassa menestysputki, muutenhan on parissa vikassa näyttelyssä otettu ne kakkossijat. En tiedä onko näin vai tuntuuko vain siltä, mutta viimeaikojen trendi vaikuttaa siltä että tuomarit hakevat voittajat muualta kun valioluokasta. Ehkäpä siis ilmoitankin Minkun Turkuun nuoriin, saapas nähdä ;)

Nyt on näyttelyvuosi meidän osalta taputeltu ja keskitytään muihin juttuihin. Sunnuntaina kävimme pitkällä lenkillä järvellä ja siellä tehtiin damitreeniä sekä myös esiteltiin varista ja pupua tytöille. Hienosti kaikki hakivat ja riistoja kannettiin :) Ilmakin oli pitkästä aikaa aurinkoinen ja hieno, kyllä kelpasi nautiskella luonnon rauhasta ja katsella tyttöjen riemua! Minku kävi pienellä uinnillakin paluumatkalla, ilmeisesti treenailussa tuli sen verran lämmin että järvi kutsui puoleensa. Hyvää taipparitreeniä sekin, kun veteenmenopaikka oli melko jyrkkä ja soinen :)

 

Minkun kauniita liikkeitä Kangasalan näyttelyssä, vak 1 eri sa pn2






















Taika-rouva lennossa damitreeneissä :)