Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2015-09-28

Tavoitteita ja saavutuksia Minkun kanssa


Perjantaina posti toi vihdoin mieluisan kirjeen Latviasta- Minkun juniorimuotovalio- ja muotovaliovahvistukset! Joten nyt on neidin kaikki kahdeksan titteliä vahvistettu- saapas nähdä mistä ja milloin lähdetään keräämään seuraavia ;)

Minku on ikäänsä nähden (18 kk) saavuttanut melko paljon näyttelyrintamalla. Tulevaa pentuetta ajatellen näyttelytulokset ovat varsin riittävät, mutta toki niitä tavoitteitakin vielä on. Ensi vuonna tärkein näyttelyllinen tavoite on saavuttaa CIE- arvo. Se on mahdollista aikaisintaan 26.7 kun Minkun ensimmäisestä cacibista tulee kuluneeksi vuosi. Toinen näyttelytavoite ensi vuodelle on tulla Viron sekä Liettuan muotovalioksi, ja tätä myötä Baltian muotovalioksi. Sama tavoite on Lumolla Liettuan ja Baltian suhteen ja Taikalla tavoitteena on saavuttaa joku(nen) veteraanimuotovalion arvo :)

Mejässä Minku on osoittanut hienot kykynsä, suoraan kahdella avo 1- tuloksella voittajaluokkaan. Tavoite ensi vuodelle onkin "vaatimattomasti" kolme voi 1- tulosta ja sitä myötä Suomen JVA- arvo. Lumolle olen asettanut saman tavoitteen, toki se on yhtä ykköstä lähempänä kun plakkarissa on jo yksi voi 1- tulos :)

Tokossa meillä ei oikeastaan ole vielä tavoitteita, sillä aloitamme tokoharjoittelun ohjatusti vasta kolmen viikon kuluttua Pro Caniksella. Toki olemme jotain pentu- ja alkeiskursseja käyneet, mutta tavoitteellista treenimme ei ole ollut. Tietenkin pienenä toiveena siintelee ainakin TK1- tunnuksen saavutus ennen mahdollisia pentuja...

Agilityssä tavoitteena Jarnolla on tehdä tulos Minkulle ensi vuonna. Koska Minku nyt mitattiin maxiksi, voi tämä tavoite jäädä täyttymättä. Toki, kun tekniikka on kunnossa, pääsee pienikin koira maxi- hypyistä yli. Kovimpien aikojen tavoittelu kyllä jää vain haaveeksi, eikä Minkulla ainakaan toistaiseksi ole sellaista paloa lajiin kuin Lumolla. Mutta ehkä se palo sieltä vielä syttyy ja viime treeneissä tekemisessä on jo ollut enemmän iloa ja meinikiä- jopa pientä vinkumista on havaittu siinä omaa treenivuoroa odotellessa :)

Yksi tärkeä tavoite täyttyy ensi sunnuntaina kun Minku osallistuu MH- luonnekuvaukseen. Sieltä toivomme hyviä ja Minkun näköisiä tuloksia.

Tavoitteita ennen pentuja on toki myös se, että kaikki Minkun sisarukset olisivat PEVISA- tutkitut. Nyt pentueesta on luustokuvattu 4 (viimeisin, Viksu, kävi kuvilla viime viikolla ja lääkärin mukaan hyvälle näytti), ensi kuussa kuvataan viides ja toivottavasti loppuvuonna muutama muukin. Silmätarkastuksessa on käynyt jokainen, puhtain paperein.

Taipumuskokeen läpäisy on myös tavoitteena, ehkäpä Minku on tytöistämme se, joka tuon kokeen suorittaa- ainakin siihen on rahkeita olemassa.

Loppuun kuva taannoiselta iltalenkiltämme, maaseudun pimeydessä, otsalampun ja kuutamon valossa - tunnelmaa! Kuva välittää sen, mikä oikeasti on se tärkein tavoite: Onnelliset koirat. Ja se tavoite meillä kyllä on toteutunut, 100 % :sti :)