Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2015-08-09

Tuplasertit, ensimmäinen Suomen cacib, ROP....

Melkoinen näyttelyviikonloppu on takanapäin. Kuten otsikosta voi päätellä, menestystä saavutettiin :)

Alunperin kun näyttelykalenteria suunnittelimme, päätimme lähteä Joensuun KV- ja KR- näyttelyihin. Tämän jälkeen tulikin tieto, että yksi lempituomareistamme, Helin Tenson, arvostelisi samana viikonloppuna sekä Mäntyharjun että Hyvinkään ryhmänäyttelyissä. Joten suunnitelma muuttui, päätimme lähteä Tensonille. Mutta kuinkas ollakkaan, päivää ennen Mäntyharjun näyttelyä tuli tieto, että Helin ei pääsekään arvostelemaan Mäntyharjulle. Joten kaikki suunnitelmat uusiksi pika pikaa. Hetki siinä mietittiin mitä tehdään. Mäntyharjulle vaihtunut tuomari oli pitänyt Lumoa pienenä ja isokorvaisena, palkinnut sileällä erillä. Minkun suhteen ei ollut tietoa, mitä tykkäisi mutta koon suhteen varmaankin samaa kuin Lumosta aikanaan. Joensuun KV:ssa arvosteli tuomari, jolla Lumo oli aikanaan saanut sileän erin junnuna ja valioluokassa eri sa ilman pn- sijoitusta. Vaikea päätös siis, etenkin kun Joensuun näyttelypäivän aamuna ostimme sähköisen luettelon ja näimme kilpakumppanimme. Tussatollarens Fia av Besco (Tiuku), joka Joensuun tuomarilla oli voittanut Jyväskylä KV.ssa, Lumon jäädessä ilman sijoitusta. Lähteäkö siis hakamaan Minkulle mahdollista sertiä ja toivoa vara-cacibia Joensuusta ja ajella sellainen tuhannen kilometriä, vaiko mennä Mäntyharjulle kokeilemaan sertiä. Joensuusta kun oli enemmän mahdollista saatavaa, päätimme lähteä sinne.

Joensuussa narttuja oli paikalla Minku yksin nuorissa, yksi avonarttu ja valionartut Tiuku ja Lumo. Tuomarina toimi Pedro Sanches Delerue. Sää oli "hieno", juuri ennen kehän alkua ukkonen tuli päälle ja melkoinen vesisade putosi taivaalta. Mitäpä siinä sitten, eikun Minku hihnaan ja menoksi. Minku esiintyi todella hyvin ja tuomari neidistä tykkäsi. Tulokseksi saatiin toivottu eri ja sa, jes! Edellisen viikonlopun Pori KV:n jälkeen tuntui hyvältä. Porista en sen enempää ole kirjoitellutkaan, mutta tuomarista totean tähän että hylkäävän virheen omaavalle koiralle eri (pallipuutos) ja meidän tytöille eh:t kun ei turkkia kuulemma ollut. Taikalla oli, pn2 arvoisesti. Mutta ei siitä sen enempää, vaan takaisin Joensuuhun :) Avonarttu sai eh:n ja sitten valiot kehään. Molemmat saivat eri sa:t ja Tiuku odotetusti voitti luokan. Pn- kehässä oli näin ollen kolme kisaajaa. Minä vein Minkua ja Jarno Lumoa. Tiuku osoitettiin ykköseksi ja Minku kakkoseksi- eli saimme sen mitä toivoimme! Vara-cacibin joka inttivalio Tiukun takaa muuttuu cacibiksi, siis Minkun ensimmäinen Suomen cacib :) Toki Minkuli sai myös sertin, joka olikin jo neidin seitsemäs. Lumppari oli pn3 eikä saanut mitään, paitsi lihapullaa ;)

Iloisin mielin läksimme ajelemaan kohti majoituspaikkaamme hotelli Tallukkaa Asikkalaan. Olimme olleet kyseisessä hotellissa kerran aiemminkin, Koirankasvattajien jatkokurssilla. Melko vaatimaton paikka, mutta hyvät ulkoilumaastot koirille. Iltasella nautittiin asiaankuuluvasti vähän parempi ruoka + viini ravintolassa, täytyihän Minkun menestystä hieman juhlistaa. Huoneessa odottavat koirat saivat illalliseltamme tietenkin tuliaisensa, naudan sisäfileepihviä, joten kaikilla oli nautittava ilta :)

Seuraavana aamuna nautittuamme hyvän aamupalan, karavaanimme suuntasi kohti Hyvinkäätä. Oli pienoinen yllätys kun paikalle saavuttiin, että ihan näyttelyn vieressä oli ampumarata jolla todellakin ammuttiin. Koko ajan ja todella kovaan ääneen. Näimme monia pelkääviä koiria, eikä ihme. Itsekin sai melkein korviaan pidellä siinä metelissä. Veikkaan, että monen näyttelypäivä meni pilalle. Todella ajattelematonta toimintaa näyttelyn järjestäjiltä. Asiasta olisi voinut edes näyttelykirjeessä mainita. Onneksi meidän tyttömme eivät paukuttelua pelkää, joten meidän päiväämme asia ei vaikuttanut muuta kuin oman viihtyvyyden osalta.

Tollereita oli paikalla viisi ja tuomaroimassa oli Helin Tenson. Urokset aloitti nuoren luokan poika, jolla esiintyminen ei liikkeiden osalta oikein meinannut sujua. Tuomari ja kehäsihteerit olivat erittäin hyvin koiran ja esittäjän puolella, neuvoja annettiin ja kyllähän se sitten lähti sujumaankin, lopulta ihan sertin arvoisesti. Onnea!

Minku oli yksin junnuissa ja tuttuun tapaan esiintyminen meni hienosti. Helin piti neidistä edelleen ja palkinnoksi saimme erin ja sa.n. Nuorten luokassa oli yksi narttu joka sai eh. Sitten valioissa Lumo, joka totutusti liikkui ja pönötti eri sa:n edestä. Veteraaneissa yksi narttu jolle myös eri ja sa. Joten pn- kehässä kisaajia oli kolme. Minä jälleen Minkun ja Jarno Lumon kanssa. Juoksimme kierroksen ja sitten osoitettiin sijoitukset. Veteraani kolmanneksi, Minku kakkoseksi ja Lumo kärkeen! ROP- kehässä Lumo vei voiton joten näyttelypäivämme ja koko -turneemme päättyi upeasti Lumon ROP- sijaan ja Minkun kahdeksanteen sertiin :)

Taikakin oli ilmoitettu sekä Joensuuhun että Hyvinkäälle, mutta saatuaan lievän silmätulehduksen ja lääkityksen siihen, ei doping- sääntöjen mukaisesti voinut osallistua. Matkassa rouva toki oli, nauttimassa osansa lihapullista ;)

Sellainen reissu meillä siis takanapäin, eipä voi kun todeta että kyllä kannatti ajella! Seuraavat Suomen näyttelyt ovatkin meillä vasta kuukauden päästä Porvoossa, ehtii Taikankin dopingaika mennä umpeen. Nuoriso tosin näyttelee jo ennen sitä, kahden viikon päästä Tallinassa Baltian voittajanäyttelyissä. Ja ensi viikonloppuna tehdään vähän muuta kuin näytellään, kun matkamme suuntaa Virroille tollerimejään. Vähän erilaista koiratoimintaa tiedossa siis silloin!