Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2013-08-18

Jälleen on tuloksia tahkottu :-) Taika ROP!

Läksimme Jarnon ja likkojen kanssa perjantaina Vaasaan, ihanaan hotelli Kantarellikseen jossa n vuosi sitten vietimme hääpäiväämme. Siis perinteinen hääpäiväreissu!

Lauantaina Alahärmässä ( n 60 km) Vaasasta pidettiin ryhmänäyttely. Tuomaroimassa Satu Ylä- Mononen ja osallistujia 6 narttua. Keli- kaamea. Vettä tuli kun kuuluisasta Esterin hanurista ja aivan hirveä tuuli. Teltta meinasi lähteä lentoon moneen kertaan, kuin ihmeen kaupalla pysyi kuitenkin maassa.

Lumo esiintyi viimeistä kertaa junnuluokassa ja koska uroksia ei ollut, pääsimme ekoina tolloina labbisten jälkeen kehään. Tuomari sanoi että voidaan seistä tuomariteltassa, koska sitä vettä siis tuli... Lumo ei kovasti pitänyt kaatosateesta, juoksi tapansa mukaan kauniisti ja seisoi kuin patsas, mutta korvat olivat melkolailla luimussa. No, sepä ei haitannut sillä hieno arvostelu saatiin ja päätettiin junnuluokka eri sa:lla :) Tässäpä Lumon arvostelu:
" Tasapainoinen juniori jolla erinomaiset mittasuhteet. Hyvä purenta, oikeanmallinen pää, hieman kookkaat korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Vahva luusto ja ikään sopiva runko. Hyväasentoinen häntä, liikkuu erinomaisella askelpituuella, hyvin edestä ja takaa. Hyvä turkki ja väritys".

Lumon jälkeen esiintyi kaksi nuo- narttua. Toinen sai eh ja Peppi (Hederas Red fire Brilliant) eri sa;n. Tampere KV:ssa toukokuussa Peppi voitti tällä samalla tuomarilla luokan ja Lumo oli nro 2. Peppi on paljon kookkaampi ja valmiimpi kuin Lumo, joten tiesimme että kisassa Lumo tulee tällä tuomarilla jäämään kakkoseksi.

Avossa oli yksi narttua ja eri sa, samoin käytössä. Taika esiintyi yksin valioissa ja tapansa mukaan upeasti. Vettä tippui silmiin tuomariteltan katosta mutta rouvan ilmekään ei värähtänyt :D Tästä erityispisteet tuomarilta, pariin kertaan tuli maininta erinomaisesta esiintymisestä. Mahtava arvostelu ja eri sa:
"Vankka, tasapainoinen narttu. Kaunisilmeinen nartun pää. Vahva luusto, hyvä eturinta ja runko. Niukat kulmaukset edessä ja hyvät takana. Hyväasentoinen häntä, liikkuu erinomaisella askelpituuella. Riittävässä turkissa. Esiintyy erinomaisesti".

Pn- kehässä Jarno vei Taikan tuttuun tapaan ja minä Lumon. Taika nostettiin parin juoksukierroksen jälkeen kärkeen, jes! Peppi nostettiin kakkoseksi ja Lumo laitettiin neloseksi. Sitten juostiin vielä ja kappas, Lumo nousikin kolmoseksi. Siis tuloksena Taika pn1 ja ROP koska uroksia ei ollut. Jihuu! Lumo va- sert pn3, paremmin kuin ko tuomarilta odotettiin. Oikein onnistunut reissu siis! Onnea Pepille sertistä vielä tätäkin kautta :)

Hienot tulokset jatkuivat myös sunnuntaina. Wilkku oli Tallinna KV:ssa ekalla ulkomaanturneella. Lauantaina tuli sileä eri koska turkki oli olematon. Mutta sunnuntaina poika repäisi ollen ROP ja saaden ekan cacibin :) Onnea! Kyllä kasvattajat ovat poikaan hyvin tyytyväisiä ja ylpeitä :) Taikan äiti Viivi oli VSP ja sai cacibin joten hänestä tuli tätä myötä inttivalio CIB! Onnea myös Heli ja Riku  :)