Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2013-05-09

Taika ROP, Wilkku VSP ja Lumppari JUK eri1 Akaassa :)

Helatorstain varsin vaihtelevassa säässä käväisimme Akaan ryhmänäyttelyssä. Wilkku- pojan porukoilla oli hieno uusi näyttelyteltta jonne pääsimme tyttöjen, Taika, Lumon ja ystäväni Venlan, kanssa sadetta pitämään.

Tuomaroimassa oli hyvin tiukka Raija Tammelin. Wilkku aloitti urokset ollen hienosti junnuluokassa 1 erillä ja sa:lla. Hän olikin sitten myös paras uros, sillä kukaan muu 5:stä uroksesta ei sa:ta saanut. Kuudes serti siis Wilkulle, aika huisia!

Junnunartuissa kisasi 3 tyttöä, kaikki samaa ikää. Lumo esiintyi ihanasti. Ainoana tollerina hänet mitattiin ja melko tyynesti neiti mittaustilanteeseen suhtautui. Ensin saatiin hätänen 43 cm mutta kun tuomari pyysi minua vähän ryhdistämään neitiä niin mitta venyi 44 cm:iin ja sehän on tolleritytölle ihan kelpo koko se :) Täytyypä vaan agilityn mittauksessa muistaa että tyttö seisoo lysyssä, eiköhän me mediluokkaan silloin päästä!

Myös kaksi muuta junnua saivat erit ja kilpailuluokassa Lumo laitettiin ykköseksi. Harmittavasti sa jäi ihan pienen asian päähän, tuomarin makuun Lumo ei liikkunut riittävän ryhdikkäästi. Siis hänen mielestään oli liikkeessä takakorkea. Sanoi kyllä että aika muuttaa asian ja tulevaisuudessa varmasti tulee menestymään :) Sijoitus oli kuitenkin hieno ja arvostelu aivan ihana: "Feminiininen, hyvät mittasuhteet, hyvä pään kiila, lempeä ilme. Hyvä yläinja, hyvä rungon tilavuus, hyvät kulmaukset. Hyvä etuaskel, takapotkun tulee kehittyä. Hyvä karva. Reipas käytös. Kantaa häntänsä hyvin. Ihana luonne!"  Etenkin tuo "ihana luonne!" oli sellainen mikä lämmitti kyllä, niinhän tuo pikkulikka onkin!

Valioissa kisasi yksin Taika ja sai sa:n ihan näköisellään arvostelulla. Pn kehässä oli vain 2 narttua ja Taika vei voiton. Onnea sertin saaneelle Ruutille!

Roppikisassa kohtasivat sitten jälleen äiti ja poika. Taika vei tänään voiton, tuomari oli oikein otettu kun kuuli valinneensa finaalikaksikkoon äidin ja pojan :) Kehui Wilkkua hyvin valmiiksi ja erittäin lupaavaksi, sekä Lumosta totesi että siitä tulee vielä hieno, kun vähän aikuistuu. Eli nyt vaan annetaan ajan kulua ja tullaan Raijalle uudelleen vaikkapa vuoden kuluttua!