Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (BY MVA EE JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (Magicfox`s Queen of Hearts) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2010-01-10

Uusi vuosi ja uudet kujeet :)

Alkoi vuosi 2010 rakettien paukkuessa. Vuosi sitten Taikasta paukut oli lähinnä yhdentekeviä, nyt oli mieli muuttunut niinkuin meidän neidillä aikas usein :) Alkuillasta kauempaa kuuluvia pamauksia ei pelätty, mutta kun Jari vei koiran pissalle kahdeksan aikoihin ulos niin naapurista tuleva tykistökeskitys oli vähän liikaa. Häntä suorana sisälle ja pöydän alle. Siellä sitten oltiin ja välillä sängyn alla. Vielä seuraavana päivänä katseltiin epäluuloisesti pihalla ympäristöä että onko maailma vieläkin kallellaan vaiko uskaltaako relata. Tämä emäntä meni sitten nettiin ja tilasi samointein starttipistoolin jotta ensi uusi vuosi voisi olla hieman helpompi. Ja tietenkin ne paukut pitää olla kivoja juttuja noutoihin ja mejään liittyen.

Harrastusrintamalla vuoden vaihteen seutu on ollut hiljaista. Agilityssä käytiin joulutauon jälkeen ja kivaa oli sekä Taikalla että ohjaajana toimineella isännällä:) Jopa muutaman esteen rata onnistui vain parilla pikkuvirheellä ja isännän aitaan törmäämisellä, joten ei paha! Tän vuoden agilítylisenssi onkin sitten Jarin nimellä, joten meikäläinen liittyy sinne kannustusjoukkoihin, oikein mielellään:)

Näyttelyvuosi pyörähti eilen käyntiin Kajaanin KV:ssa jonne läksimme aamu viideltä kahden bulmastiffin ja yhden tollerin sekä kolmen hullun naisen voimin. Rean farmari kesti kuin kestikin huikean 900 km reissun yli 20 asteen pakkasessa. Kiitos kuskille ja matkaseuralle mukavasta reissusta! Näyttelypaikka oli maapohjainen (hiekka) ylipainehalli, jossa oli tungosta. Aika kaamea paikka jos suoraan sanotaan. Meillä oli tuoomarina Jaana Hartus ja oli oikein koiraystävällinen, mukava tuomari. Koiria oli paljon. Junnuluokassa 6, nuortenluokassa 8 sitten vielä muut yhteensä 23 narttua. Taika oli nuortenluokassa ja koko porukan nuorin, hiukan vaille 18 kk. Seuraavaksi nuorin oli reilu 21 kk. Taika esiintyi mun kanssa oikein hyvin, oli reipas ja iloinen, ekalla juoksukierroksella vähän liiankin iloinen kun meni vähän pomppimiseksi, toinen kierros sujuikin sitten hyvin. Seisominen oli oikein mallikasta ja kokonaisuudessaan meni mun mielestä aika nappiin. Eri tuli ja nuorten luokan 2. sija, ei huonosti kovassa joukossa. Voitto ja samoin koko tollereiden voitto meni todella kauniille ruotsin tuonti nartulle joten emme huonolle hävinneet. Kolme nuorista sai erin joten NUK 2 antoi aihetta olla tyytyväinen. Loppukehässä jäätiin sitten harmittavasti pn5:ksi mutta tyytyväisiä oltiin esiintymiseen kaikin puolin. Eli ihan mallikas alku näyttelyvuodelle:)

Kotona oltiin illalla yhentoista jälkeen ja kyllä väsytti. Taikahan kyllä veti vielä melkoiset showt lelujen kanssa riepotellen ja petiä pöllyttäen, taisi olla mukava palata kotiin:)