Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2013-07-06

Mikkeli KR, ihan jees tyttöjä :)

Roadtrip itä- Suomeen oli tämän päivän teema. Eipä se ollut kuin n 600 km ajelua (autolla joka vie n 20 l/100 km ja meidän ajotyylillä "pikkuisen enemmän"...) ja 6 tuntia noin matkoineen. Mutta mitäpä sitä ei ihminen koiranäyttelyn vuoksi tekisi! Tuomarina tollereilla toimi Hannele Jokisilta, jolta halusin saada arvostelut tytöistä. Taika oli hänellä junnuna käynytkin aikanaan, silloin jun 1 eri ilman luokkasijoitusta. Taikan sukulaisille ja Taikalle oli kerrottu että muuten hyvä mutta raajakorkeutta tarvittasiin vähän lisää. Mäyräkoiria nääs nämä meidän tytöt ;)

Tollereita oli Mikkeliin ilmoitettu vain 11 kpl joista 10 narttua. Junnuluokassa esiintynyt uros sai erin ilman sa:ta. Junnunartuissa kisasi 2. Ensimmäinen sai eh:n ja Lumppari erin (esiintyi jälleen tosi nätisti) ja kilpailuluokassa tuli vielä sa:kin joka jo täytti meidän päivän odotukset :) Nuorissa kisasi 2 joista voittajalle eri sa. Avossa kisaajia 4 ja näistä kahdelle sa. Käyttöluokassa 1 sa:n arvoinen ja sitten Taika esiintyi yksin valioissa, tällä kertaa rouvasta löytyi draivia ja potkua ja sa:han sieltä tuli :) Jeees! Paras narttu- luokassa kisaajia oli siis 6 ja Jarno jälleen Taikan ohjaimissa, minä Lumon. Tytöt juoksivat ja seisoivat hienosti, Taika laitettiin pn2:ksi ja Lumppari pn4:ksi. Voittaja oli nuorten luokan Middle Isalansd`s Beauty Balefire, onnea vielä tätäkin kautta! Lumo ei saanut mitään "releitä" pn- sijoituksen lisäksi, koska voittajalla ja pn3:lla oli sertit vielä saamati. Harmi, mutta hienoa kuitenkin että molemmat tytöt sijoittuivat! Kummastakin tuomari löysi vain yhden ja saman vian: liian vähän raajakorkeutta. Tämähän oli kyllä tiedossa, mutta hienoa silti että sijoitti koirat jotka eivät tältä osin omaa ihannettaan vastanneetkaan.

Tyttöjen hienot arvostelut, Lumo: "Erittäin narttumainen kokonaisuus. Lupaava nartun pää. Hyvä eturinta. Sopivat kulmaukset. Kokoon sopiva luusto. Saisi kasvaa vielä hieman raajakorkeutta. Vankka runko. Erinomaiset vahvat reidet. Kaunis karva. Erinomainen häntä liikkeeessä. Liikkuu hyvin". Juk 1 eri sa pn4

ja Taika: "Erinomainen, erittäin hyvä kokonaisuus. Hyvä nartun pää. Kaunis kaula ja selkälinja. Sopivat kulmaukset. Hyvä luusto. Voisi olla hieman raajakkaampi. Erinomainen runko. Hieman pehmeä karva. Näyttävä esiintyjä. Erinomaiset liikkeet sivusta. Hyvä häntä liikkeessä." VAK 1 eri sa pn2.

Sellainen pitkän matkan näyttelpäivä meillä, hyvin tytöt jaksoivat autossa pötkötellä ja me ajella. Toki kaikki illalla kotona palkittiin pitkästä päivästä, kuten ansaittua oli ;)

Wilkku edusti samaan aikaan Magicfoxeja SNJ:n päänäytteyssä Tammelassa. Ruotsalainen Nils Molin ei poijan komeutta täysin ymmärtänyt, tuloksena "vain" nuk eh. Mutta näitäpä tulee ja sitten taas jos (kun :-) menestystä saa niin ne sa:t tuntuu entistä paremmilta :)

Huomenna me startataan Lumpparin kanssa ekaa kertaa agissa, Teivossa pidettävässä agirotu- kisassa! Aamusta minä vien Lumon yksilökisaan (joo 2. tasoa eli ei tod meidän juttu!!) ja iltapäivästä Jarno starttaa tolleriyhdistyksen edustusjoukkueessa "Tavoitteet nollassa" :) Hauskaa tulee varmasti olemaan ja se onkin meidän ainoa tavoite!