Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2013-07-23

Lumo Mejä AVO 1 46 pistettä! Wilkku Mejä AVO 2 37 pistettä!

Olipas meillä upea jäljestyspäivä tänään :) Keli oli todella tuulinen, kovia puuskia ja illalla ja yöllä kun jäjet oli vedetty, satoi monta tuntia. Eli odotukset onnistumisen suhteen eivät olleet korkealla, etenkin kun meidän lyhyt pari päivää sitten tehty harjoitusjälki ei mennyt ollenkaan nappiin. No, siinä oli syynsä joten ihan avoimin mielin lähdettiin kohti Lempäälää ja valmiin jäljen mejä- koetta.

Kokeeseen oli halukkaita tulijoita n 40 ja uskomaton tuuri, sekä Lumo että Wilkku arpoutuivat 6:n kokeensuorittajan joukkoon! Tuomarina toimi Sanna Rantanen, joka tuomaroi myös Lumon ekan jäljen toukukuussa Nokialla.

Lumo sai jäljen nro 2.  Lumppari oli todella innokas omaa vuoroa odotellessa, mutta upeasti rauhoittui kun pääsi töihin. Maasto oli Nokian maastoja helpompaa, mukavakulkuista ilman mitään ihmeellisiä "käpylatvuksia" tai muita nuorta koiraa hämmentäviä ansoja ;) Lumo lähti hyvin matkaan alkumakauksen tutkittuaan, eteni reipasta kävelyvauhtia, ei paljoa kierrellyt jäljen sivulla ennenkuin 2.osuudella lähti kiertämään jäljeltä vasemmalle ja teki suuren lenkin. Minä siinä sitten aloin kehoitella "jälki, jälki" ja selvästi Lumo tästä häiriintyi. Aikansa minun kehotuksia kuunneltuaan Sanna sanoi että olisi parempi jos antaisin Lumolle työrauhan . Neiti kun selvästi häiriintyi kehoituksistani ja tuli kummissaan katsomaan että mitäs se mamma nyt? No, heti kun hiljenin niin Lumo nappasi kiinni jäljestä taas ja loppuun mentiinkin hienosti ja lähes jälkitarkasti :) Upea suoritus, olin NIIN ylpeä neidistä joka todellakin osasi homman! Kun kaato löytyi sekä opas että tuomari Sanna taputtivat ja minä kehuin pientä iloista Lumpparia sydämeni pohjasta :)

Pisteitä Lumo sai suorituksesta 46 ja niistäkin varmaan parin menetys oli minun höpötyksen ansioita... Tässä koeselostus Sannalta:
" Lumo nuuhkii alkumakauksen ja lähtee reippaasti matkaan. Jälkeä lähdetään etenemään reipasta kävelyvauhtia osin aivan jälkitarkasti ja avoimessa tuulisessa maastossa osin ilmavainulla hieman aaltoillen. 1. osuudella pienet tarkistuslenkit jäljen molemmille sivuille. 2. osuudella ajaudutaan uraa hieman jäljen sivuun, josta pienen selvittelyn jälkeen verijälki löytyy uudelleen. Lumo häiriintyy kehoituksista, mutta työrauhan saatuaan tehtävä on jälleen selkeä. 1. kulma tarkasti, makaus hyvin. 2. kulmalle hieman sivusta, makaus hyvin, kulma tarkasti. Kaadolle ilmavainulla, jää nuuhkimaan sorkkaa. Nuorelta koiralta hieno suoritus! " Täydet pisteet Lumo sai jälleen lähdön, kulmien ja makauksien selvittämiskyvystä (14/14) sekä kaatokäyttäytymisestä (3/3) ja yleisvaikutelmasta (5/5). Eivät ne muutkaan osuudet huonosti menneet; jäljestämishalukkuudesta tuli 5/6, jäljestämisvarmuudesta 11/12 ja työskentelyn etenevyydestä 8/10 pistettä!

Myös Wilkku jäljesti todella hienosti ekassa kokeessaan. Sain kunnian mennä mukaan jäljelle, kuljin siellä oppan perässä mutta eipä minun osallistuminen Wilkkupoikaa häirinnyt. Toisen osuuden puoliväliin todella hyvätahtista ja jälkitarkkaa työtä, sitten valitettavasti tuoreet peuransorkanjäljet nuoren pojan pään sekoittivat ja tästä hukka. Sitten loppuosuus mukavaa työtä ja tuloksena avo 2, 37  pistettä. Onnea Pirkko!! Tämä poika tulee vielä tekemään hienoja jälkiä, oli se suorittaminen vaan niin rauhallista, varmaa ja hienoa katseltavaa :)

Koe oli kaikkineen mukavasti järjestetty, kiitosta vaan kokeen sihteerille ja järkkärille Karlalle sekä jäljentekijöille ja tottakai ihanalle tuomari- Sannalle! Tunnelma, evästykset, ihmiset, kaikki niin mukavia että 7 tuntia paikan päällä meni todella leppoisasti ja mukavasti :)

Eilen käväistiin Lumpparin kanssa agilityn epiksissä Nokialla. Jarno ohjasi mölliluokan kisat ja minä sitten 2- luokan kilpailevien kisat. Täytyy sanoa että kyllähän neiti oli mediluokassa taatusti nopein koira! Jarnon ja Lumon yhteistyötä oli ihana katsoa, molemmat ovat kehittyneet paljon ja vähän vielä hiomista niin niitä tuloksiakin alkaa ropista. Nyt tuli hyllyt molemmilta radoilta mutta toiselta tuloskin oli todella lähellä. Minun ohjaukset sitten kosahtivat allekirjoittaneen kokemattomuuteen, Lumolla oli älyttömästi virtaa mutta mikä hienointa, kepit menivät ihan nappiin molemmilla radoilla! Mutta kyllä Jarno saa jatkossa kisaohjaukset hoitaa, minä sitten hoitelen noita mejä- ja näyttelyhommia :) Ihanat harrastukset kyllä ovat sekä agi että mejä, Lumo niin nauttii molemmista!

Temppu- poika tokoili tänään kolmannen kerran aloluokassa, saavutti hienosti 157,5 pistettä ja 2. tuloksen. Anniina otti syyn niskoilleen paikkamakuun kaksoiskäskyn myötä (siitä 0 vaikka koira pysyi hienosti), mutta näitä sattuu. Onnea koiran hyvästä suorituksesta ja tsemiä ensi viikon kokeisiin!