Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2013-07-28

Lumo 7. sert, Taika pn2 va-cacib :)

Helteinen viikonloppu täyttyi koiranäyttelyistä. Ensin lauantaina oli Pori KV, jossa tuomaroi Urugulainen Sergio Pizzorno. Taika on häneltä saanut junnuna sertin, joten Taikan jälkikasvun suhteen oli odotukset ihan korkealla. Wilkku esiintyi nuortenluokassa kera kilpakumppanin. Luokkavoitto tuli ja lopulta poika oli hienosti pu3, saaden va-cacib ja va-sertin. Onnea! Coco edusti tyttöjä, mutta oli tuomarin makuun liian raskas. Tuloksena junnuluokan 4. sija eh:lla. Pienemmät nartut pärjäsivät, joten tällä kertaa näin.

Sunnuntaina sitten oli Helsinki KV, jonne läksin tyttöjen kera, Wilkku edusti jälleen uroksia. Tuomarina oli tollerien alkuperäismaan vanhempi miestuomari, James Reynolds. Nuorten luokassa kisasi yksin Wilkku ja sai erin ja sa:n. Molemmat valiot saivat myös eri sa sekä junioriluokan koira myös. Pu- kisassa valiot olivat kärjessä ja Wilkku sijalla 3. Ei huonosti siinä seurassa! 9. serti jo pojalle jos olen enää edes laskuissa mukana ;)

Nartuissa oli kisaajia jälleen enemmän. Lumo oli ekaa kertaa nuortenluokassa kera yhden kilpakumppanin. Molemmat saivat erin. Kilpailuluokassa Lumo nostettiin kärkeen sa:lla, jihuu!

Avoimessa oli kaksi narttua ja näistä toiselle eri sa. Valioissa olikin sitten tunkua! Peräti 5 valiota, huh huh- siitä onkin aikaa kun tuollainen määrä on valionarttuja ollut kisaamassa! Varmasti se että tuomari oli alkuperäismaasta vaikutti asiaan- onhan se hienoa saada arvostelu tuomarilta joka on siitä maasta kotoisin kuin koko arvosteltava rotu.

Taika esiintyi ihan nätisti, tosin melkoisen laiskasti. Rouvahan ei koskaan kiinnostu kehässä muista kun minusta, joten kun tuomari tuli katsomaan ilmettä (teki tätä muutamankin kerran kaikille) niin Taikan ilmekään ei värähtänyt tuomaria kohden. Tuijotus silmät sirrilään vain minuun. Tuomari siinä aikansa yritti ja sitten naurahti, että nukkuuko hän :D Sanoin että taitaa nukkua, ja siitä saatiin hyvät naurut aikaan :)

Kaikki valiot saivat erin ja kilpailuluokassa huomattavasti muhkeampi ja hyvin tumma narttu vei voiton. Yllätyksekseni "nukkumisesta" huolimatta Taika laitettiin toiseksi parhaaksi! Hienoa :) SA:n saivat kaikki 4 sijoittunutta.

Parasnarttukehässä kisasi siis Lumo, 1 avo narttu ja 4 valiota. Wallun perheen Camilla vei Taikan ja hienosti veikin! Tuloksena 2. sija sekä vara-cacib- upealla esiintymisellä! Heillä yhteistyö toimii, Camillalla on luotaiset handleritaidot. Kiitos Camilla tätäkin kautta kun Taikan esitit!

Lumppari sitten yllätti ja päätyi pn 3:ksi! Sertihän sieltä tuli, 7. lajissaan :) Jihuu!

Arvosteluja kun menin hakemaan sanoi tuomari minulle että sinulla on upeat rodun edustajat :) Olivatpa ne arvostelutkin aika mukavaa luettavaa, tässäpä ne vielä muillekin nähtäväksi:

Lumo:  "Very feminine. Very typical bith. Lovely head and expression. Good coat. Good balance and proportions. Very good sidegait. Moves exceptionally well coming and going".

Taika:  "Lovely bitch. Beautiful type. Good head and expresssion. Proper angulation front and rear. Might have just a littele more leg under her. Good angulation. Good tailset. Moves exceptionally well coming and going. The very picture of the breed!"

Tuo loppulause, "The very picture of the breed" oli aika hieno saada juuri kanadalaiselta tuomarilta!