Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2010-06-20

Pikajuoksija vinttariradalla

Olipas tänään hauska tapahtuma, kiitos Marika joka meidätkin mukaan ilmoitit! Vinttariyhdistys järjesti Kaupin radalla Jokakoiran Sprinttikisan, jonne olivat tervetulleita kaikki rotuun katsomatta ajamaan viehettä takaa 80 m sprinttiradalla. Tapahtumassa olivat ensin pienet, alle 40 cm koirat ja kyllähän ne kovaa pinkoivat. Vauhdikkaimpia taisivat olla sheltti ja russeli, himpun verran alle 8 s menivät (muuten ajat vaihtelivat 8 -20 s välillä). Meillä oli paljon odotteluaikaa kun isot koirat alkoivat vasta neljän kieppeissä ja paikalla oltiin jo yhdeltä. No ei se haitannut kun keli oli poutainen, mukana tuolit ja kevythäkki jossa Milli ja Taika sulassa sovussa pötköttelivät.

Isoissa koirissa kisasivat yli 40 cm koirat ja kuten arvata saattaa kaikkein nopeimmat juoksijat olivat paimenkoiria. Aussi, belgi, holsku ym menivät 7 s alkavia aikoja. Milli oli meidän kaksikosta ekana vuorossa ja pinkoi vieheen perässä, grillipihvin houkuttamana ajan 8,4 s. Taiksun vuoro oli muutaman koiran jälkeen ja herättelin neitiä vähän frisbiillä:) Intoa löytyi ja luottavaisin mielin jätin Taikan (hieman ihmettelevän) lähtöviivalle parin miehen seuraan pideltäväksi. Juoksin 80 m päähän yli maaliviivan ja merkistä lähti viehe (rätti"pupu") kelaamaan Taikan edestä kovaa vauhtia kohti maalia. Taika juoksi ihan täpöillä suoraan vieheen perässä ja paineli yli maaliviivan sata lasissa, mua ei edes noteerattu kun hidastanut viehe piti tappaa! Oli siinä yleisöllä hauskaa kun tolleri tappaa rättipupua hurjin ravistuksin! Taika ei olisi millään malttanut jättää pupua kun kelaajamiehet vähän härnäsivät nykien viehettä pieniä matkoja eteenpäin ja aina Taikalta uusi hyökkäys ja tapporavistus:) Lauantaimakkaralla houkutellen sain kuitenkin suuren saalistajan mukaani ja mentiin hakemaan kunniakirja:) Taiksun aika oli 9.44 s eli sekunnin Milliä hitaammin. Onhan se metsässäkin nähty mikä on juoksujärjestys: Milli edellä ja Taika perässä. Mutta kovaa meni tolleri, ainoana noutajana ja hauskaa oli sekä koiralla että yleisöllä!