Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2010-06-08

Mäyräkoira näyttelee ja jäljestää

Käytiin viikonloppuna Jämsässä kaikkien rotujen näytelmässä. Anni oli estynyt tulemasta esittämään Taiksua joten Outi lupautui tehtävään, kiitos siitä! Tuomaroimassa oli aivan uusi tollerituomari, Satu Ylä-Mononen. Jo urosten tuomarointia katsellessa tuli tuomarin linja selväksi. Korkea ja hoikka rakenne oli se mitä tuomari arvosti. Raskaat ja matalat koirat olivat no no. Ja senhän sitten arvasi että Taiksulle ei menestystä herunut. EH tuli arvostelun alkaessa sanoilla "matalaraajaisen vaikutelman antava"... Olihan siinä arvostelussa paljon hyvääkin, mm. liikkeitä, päätä ja turkkia kehuttiin mutta rakenteesta sitten rokotettiin kovalla kädellä. Harmitus, sillä Taiksu esiintyi Outin kanssa nätisti. Iloisin draivi esiintymisestä kuitenkin puuttui, se näkyy vain Annin kanssa ollessa. Eli Anni, sun on pakko huom. PAKKO esittää Taika tästälähtien AINA :)

Päivä kuitenkin muuttui paremmaksi kun tuli Millin vuoro mennä kehään. Outi handlasi pisamanaaman rautaisin ottein ja sieltähän se Millin ensimmäinen eri tuli! Ja kaiken kruunasi sijoitus parasnarttukehässä toiseksi kera sertin! Onnea Milli ja Marika!

Kotimatkalla poikettiin Norojärven laavulle. Koirilla riitti vielä puhtia painella pitkin metsää iloisesti ja väsymyksestä ei ollut merkkiäkään. Ja mitäpä Milli keksi: pyöriä jossakin aivan kuvottavasta ihmisen jaskassa. Jippii, ei vettä mailla halmeilla ja pakko ajaa "lievästi" tuoksahtavan koiran kanssa kotiin. Onneksi kotimatkaa ei tuosta ollut enää kuin kymmenisen kilometriä ja autostani löytyi suojapeitto johon itseensä hyvin tyytyväisen oloinen walesi käärittiin. Sitten vaan ikkunat auki ja kaasu pohjaan:)

Eilen oltiin Riikan pitämällä PK- jälkikurssilla, nyt ensimmäistä kertaa metsässä. Riikka teki jäljet kun aiemmin ne on tehty itse. Taika oli aivan intoa piukassa ja ei meinannut pysyä nahoissaan odottaessaan jäljelle pääsyä:) Nyt tehtiin niin että koira sai itse etsiä "janalta" mistä jälki alkaa. Hetken aikaa Taika oli ihmeissään kun ei annettu suuntaa mutta sitten alkoi nenä käydä ja jäljestys alkoi reippaasti. Todella upeasti neiti jälkeä seurasi, kova tuhina vaan kuului kun nenä nuuskutti ja hyvin jälkitarkasti edettiin maaliin saakka! Siinä on laji jossa Taika on elementissään, nauttii ja sitä nautintoa on ihana katsella:)

Metsässä tehtiin myös esineruutua näin alkuun vain yhdellä esineellä. Ruutu on tallattu n. 50 x 50 metrin alue, tosin tällä kertaa hieman pienempi. Riikka vei ensin esineen (mun hanska) Taikan nähden ruudun takaosaan ja lähetin Taikan hakemaan. Alkuun Taika oli vähän ihmeissään että mitäs tässä nyt tehdään, mutta tajusi sitten ja toi hanskan mulle. Sitten tehtiin sama sokkona pariin kertaan eli Taika ei nähnyt hanskan vientiä. Sieltähän se palautui ja kivaa oli!

Metsässä ahkeroinnin jälkeen (muuten hyttysiä oli PALJON, aivan mustanaan ja ilman myrkkyä ei siellä olisi voinut olla, onneksi Taikalla on Bayvantic) mentiin Jukan luoksen juomaan Millin ja Jukan dobermannin Dinon menestyskahvit + mansikka"kuoharit". Oli kyllä mukava ilta!