Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2010-06-14

Latvia Ozolnieki KV 12 ja 13.6.2010

Perjantaina läksimme matkaan Terhin ja vehnäterrierimiähen Sepin kanssa kohti Helsinkiä. Sieltä starttasi iloinen (?) seuramatka bussilla kohti Latvian kansainvälisiä koiranäyttelyitä. Laivamatka vietettiin Taiksun ja Terhin kanssa hytissä ja Taika matkasi kuin vanha konkari, olihan tämä jo kolmas kerta kun lahden yli mentiin. Tallinnassa sitten Taikakin pääsi bussiin missä muut koirat jo olivat. Taika meni hälle värattuun häkkiin iloisesti, olihan siellä oma peitto ja lelut jo odottamassa ja minä sain istua ihan häkin vieressä. Siinä sitten körrööteltiin muutama tunti yhdellä pissatustauolla ja illalla oltiin perillä hotellissa. Eihän se mikään viiden tähden hotsku ollut mutta ihan siisti ja kyllä me siä Taikan kanssa omassa huoneessa viihdyttiin.

Aamulla oli kuljetus näyttelypaikalle jossa olimme ennen yhdeksää ja laitettiin Terhin hieno näyttelyteltta pystyyn. Siinä olikin tekemistä sillä tuuli ihan järkyttävissä kovissa puuskissa. Onnistuttiin kuitenkin ja majoituttiin koirien ja tavaroitten kanssa telttaan kehien alkua odottelemaan. Sepi oli ensin vuorossa ja hoiti homman hienosti, ollen pu2 ja saaden siirtyvän cacibin! Onnea Terhi ja Sepi! Taiksun vuoro oli yhdentoista jälkeen ja Anni saapui paikalle Taikan handlaamaan. Oli taas iloinen jälleennäkeminen:)

Tollerit tuomaroi virolainen Jelena Kruus ja ensin oli kehässä junioriluokan narttu joka sai junnusertin. Taikan mennessä kehään alkoi tuuli jälleen voimistua ja hetken seisotuksen jälkeen tuomariteltat romahtivat n. puolen metrin päähän Taikasta ja Annista, kaikki tavarat ja paperit lentelivät sinne tänne ja kehässä oli täysi kaaos päällä. Mitä tekee Taika? Tuijottaa Annia ja esiintyy häntä ylhäällä kuin mitään ei olisi tapahtunut. Mieletöntä! Tuomari oli ihan haltioissaan ja totesi Annille että on siinä koiralla rautaiset hermot, hänen koiransa olisi ollut jo kaukana tuossa vaiheessa. Taika ei "pienistä" säikkynyt ja saikin loistaa kehässä vielä pitkään, sillä arvostelulipuke oli jossakin ympäriinsä lennelleen sekamelskan keskellä. Löytyihän se sitten viimein ja saatiin kirjallinenkin arvostelu suoritettua. Oli komeaa luettavaa, tässä olkaa hyvä:

" Excellent type, size, excellent temperament and nature, good balance. Nice head, correct ears, correct muzzle, very good neck and topline. Good tailset and carriage. Very good in front and rear. Well developed rib cage - wide and deep enough. Good white marks of chest and feet. Excellent mover, good coat, very good shoved". Huippua! Upea arvostelu eikä paljon parantamisen varaa. Ryhmiin jäätiin eräiden mutinoista huolimatta ja sielläkin Taika esiintyi todella näyttävästi. Sijoitusta emme saaneet mutta hienon kokemuksen :)

Sunnuntaina päivä valkeni pilvisenä, tuulisena ja hieman sateisenakin. Jälleen aamusella laitettiin teltta pystyyn ja leiriydyttiin sinne tuulen suojaan. Taiksu pääsi kehään yhdentoista aikaan. Tuomarina toimi englantilainen vanhempi herrasmies Sigurd Wilberg liehuvassa pitkässä takissaan. Junnunartulle hän antoi eh:n. Kun kehään pääsi Taika ja umpijäässä hytisevä Anni tuomari ei kauaa pohtinut. Yksi juoksutuskierros, koiran kopelointi ja toteamus kehäsihteerille: "Excellent bitch. Give her all."
Mikäs siinä, jälleen voitto kotiin ja toinen serti, cacib ja ROP Latviasta!

Ryhmäkehien alkuun oli aikaa muutama tunti ja erään matkalaisen taholta painostettiin meitä jättämään ryhmät väliin että päästäisiin matkaan kohti Tallinnaa. No haloo! Oli matkan tarkoitus hieman hukassa, tämä oli KOIRANÄYTTELYMATKA eikä mikään syömis-ja ryyppäysreissu. Onneksi pidettiin Terhin kanssa ja Annin tuella sekä myös matkanjohtajan tuella rintama lujana ja jäätiin ryhmään,onhan se kunnia-asia sinne päästä! Taika nimittäin esiintyi aivan mahtavasti, häntä pystyssä ja heiluen ja sieltä meidän pikkuneiti kuulutettiin neljännelle sijalle! Palkintoja saatiin vaikka mitä, upein Taiksun mielestä oli iso pehmokoira! Bussiin palatessa ei kellään ollut kanttia sanoa mitään poikkipuolista, taisi pientä kateutta olla havaittavissa:) Oltiin meinaan toinen meidän bussin ryhmäsijoittujista, onnea Pattonille ja Sarillekin!

Siitä sitten suunnattiin n. 5 tuntia Tallinnaan, yöpymään hienoon Susi- hotelliin. Siellä minä ja Taiksu oltiin "herroiksi" ja nautittiin suuresta huoneesta. Aamulla bussiin ja taas laivaan hyttiin. Terhi jaksoi leikittää Taiksua ja Taika oli ihan intoa piukassa! Ärrin murrin ja kivaa oli:)

Sellainen kokemus se. Täytyy sanoa että ilman Terhiä olisi ollut melkoisen ankeaa ja mulle "kiltille" tai koiratermein pehmeälle ihmiselle melkoisen kova pala vastustaa tiettyjen matkalaisten painostusta. Hih, nyt meni nappiin meillä kaikki ja saatiin elinvuosia lisää useita, sen verran hauskaa oli ja naurua vedet silmissä riitti. Muisteltavaa kiikkustuoliin!!