Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2010-07-05

15. serti ja 5. cacib Suomesta :)


Meillä oli melkoisen mukava viikonloppu tässä kesäloman alkajaisiksi:) Ensin Forssassa kaikkien rotujen näyttelyssä meikäläinen itse vei Taiksun tiukan venäläisen tuomarin, Evgeny Kuplyaskaksen (tai miten se nyt kirjoitetaan) kehään. Tiukka tuomari sikäli että oli hyvin tarkka koirien käytöksestä. Yksi uros vähän murrasi, varmaan otti pulttia toisesta uroksesta, ja tuomari antoi tälle hylätyn. Luojan kiitos Taiksun nykyinen kehäkäytös on mallikelpoista (siis ei enää ahdista kehänauhojen sisäpuoli) ja Taika tuli iloisesti kehään. Kaikki meni oikein hyvin ja pn kehässä kisattiin kahden valion kanssa. Sieltä se voitto sitten tuli ja ROP- kehässä Reetu (Hederas Go for It)valittiin rotunsa parhaaksi, Taika VSP:ksi. Huippua! Oli mukava päivä näyttelypaikalla, kiitos Reetun emännälle Marjalle kivasta seurasta!

Näyttelystä ajeltiin "mummolaan" Mouhijärvelle ja heti kun auton ovi aukesi, lähti Taika kuin telkkä pöntöstä kohti rantaa ja suoraan uimaan. Siellä se sitten viihtyikin loppuillan, veteli pitkiä uimakierroksia järvenselällä, kävi tsekkaamassa kanistereja ja kun äiti meni vesijuoksemaan niin Taika paimensi pulikoimalla ympäriinsä. Samoin kun minä uskaltauduin ekaa kertaa veteen heittämään talviturkin oli Taikuliini innokkaana uimakaverina:) Illalla olikin sitten superväsynyt koira ja nälkäinen kuin susi, uiminen on melkoisen tehokasta liikuntaa.

Sunnuntaina lähdettiin sitten reisuun kohti Poria Annin kanssa. Päivä oli kesän kuumin tähän saakka ja luojan kiitos meidän kehä oli sisällä urheiluhallissa jossa oli viileä lattia ja ilmastointi. Ulkona oltaisiin paistuttu kuoliaiksi. Tollerit oli kehän ekana rotuna ja tuomarina unkarilainen Tamas Jakkel. Reetu oli jälleen ansaitusti urosten upein ja Paavo (Baniettas Flaming style) hienosti kakkonen. Anni sai esittää Reetun pu kehässä ja sitten heti kohta Taikan nuortenluokassa. Tuomari oli tarkka painosta, liian hoikat ja liian tuhdit koirat tiputettiin armotta joka sijaa alemmas tai sitten paras u/n luokassa alaspäin. Taiksu oli sopivassa lihassa tuomarin makuun ja nuortenluokan voitto tuli. Parasnarttukehässä taisi olla viisi koiraa kisaamassa ja tarkan arvioinnin tuloksena Taika laitettiin kakkoseksi ja ihana veteraanivalio Firehart Is`n it Inez ykköseksi. Onnea! Serti ja Cacib tulivat Taikalle ja taas riemuittiin:) Reetu oli jälleen ROP, onnea! Kehän jälkeen lähdettiin Marjan ja koirien kanssa pienelle lenkille ja löydettiin pikkuinen lampi. Sinne koirat painelivat uimaan heti kun luvan saivat ja olisivat uineet varmaan vaikka kuinka kauan. Kivaa oli siis koirillakin näyttelyssä:)


Nyt Taiksu on mummulassa hoidossa ja lomalla siellä ihanan järven äärellä. Me veneillään ja vietetään "lapsetonta" aikaa. Kyllä ikävä on jo nyt päivän jälkeen..... Ihana Taiksu:):)