Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2020-08-03

Näyttelyvuoden aloitus vol 2


Voitokas kolmikkomme! 

Puolisen vuotta siitä edellisestä näyttelystä ehti vierähtää, kun korona laittoi "pelit seis". Ensimmäinen näyttelyvuoden aloitus Turku KV:ssa tammikuussa oli huikea, Lumon liidellessä ROP:ksi ja Myrrin saadessa viimeisen sertinsä lähes 40 tollerin joukosta Pia Itkosen tuomaroimana. Eilen jatkettiin vuotta Pori KV:ssa Reino Korpelan kehässä, eikä se aloitus vol 2 hassummin sujunut ;)

Tollereita oli ilmoittautunut 20 ja olimme heti ensimmäinen rotu kehässä. Matkassa olivat Hertta, Myrri ja Lumo. Konkareiden suhteen en jännittänyt, mutta Hertan kehädebyytti kieltämättä vähän jänskätti....  Onneksi tytöllä on palikat päässä kohdallaan, ja hetken näyttelypaikalla oltuamme häkissä pötkötteli kolme tyttöstä, Hertta joukossa kuin olisi aina mukana ollut :) 

Hertta sai kunnian aloittaa kehän ollen pentuluokassa nro 1, kisaamassa Hertan kanssa oli lähes 2 kk vanhempi Peikkolinnan kennelin narttu. Herttaa ei häirinnyt kehässä takana tuleva toinen koira, vaan neiti keskittyi hienosti omaan esiintymiseen. Liikkuminen meni loistavasti, samoin tuomarin tutkiminen. Neiti seisoi nätisti paikallaan kun tuomari katsoi hampaat ja kävi rungon läpi. Seisominen sujui myös hienosti, melko pitkään pönötetiin mutta hyvin Hertta jaksoi näyttelyasennossa edustaa. Kuuntelin arvostelua tuomarin sitä sanellessa, ja mukavaltahan se kuulosti! Kun molemmat pennut oli arvosteltu, käytiin kilpailuluokka. Juostiin yhdessä pari kierrosta, ja Hertalle näytettiin 1- paikka. Molemmat saivat KP:t ja Hertta oli ROP- pentu. Tuomari vielä sanallisesti perusteli järjestyksen, mikä on aina mukava kuulla- ei tarvitse spekuloida miksi näin. Kovasti tuomari neitiä kehui ja olipa tuo mahtava alku näyttelylle ja Hertan näyttelyuralle!


Hertta esiintyi kuin "vanha tekijä"!

Urosten kehässä jännitettiin Lucan arvostelua. Pojalta puuttui yksi serti, ja sehän oli tietenkin toiveissa... Luca kisasi käyttöluokassa, ja vei ansaitusti luokan voiton hienolla esiintymisellä. Tuloksena SA ja toiveet sertistä alkoivat nousta.... Lopulta sertistä oli kisaamassa kaksi urosta (avo ja Luca) ja niinhän siinä kävi, että Luca sijoitettiin edelle sijalle pu2! Veteraani Paavon takaa Luca sai myös ensimmäisen Suomen cacibinsa. Pojasta tuli FIN MVA ja CIB- aivan huikean hienoa! Kyllä siinä kasvattajan silmäkulma vähän kostui, ensimmäinen Suomen MVA- kasvatti ja inttivalio... Mielettömän upeaa!


FI MVA CIB Luca!

Valionarttujen kisa käytiin Myrrin ja Kertun välillä. Kontrasti koirilla oli suurehko, Kertun ollessa tuuheassa turkissa ja Myrrin... no hieman "bikinikunnossa". Myrrille on karva kasvamassa, rungossa se on jo hyvä mutta hapsuja vielä puuttuu. Myrrillä oli hyvä draivi kehässä, liikkeet olivat tutun lennokkaat ja seisominenkin sujui hyvin. Tuloksena eri, kuten Kertullekin. Kilpailuluokassa Myrri nostettiin ykköseksi, molemmille SA. Tuomari perusteli tässäkin luokassa valintansa, kehuen molemmat koirat hienoiksi rodun edustajiksi. Valinnassa ratkaisi Myrrin tämän hetken kovempi käyttökunto, eikä turkin niukkuus häirinnyt liikaa. Tuomarikin totesi turkin olevan tulossa ja laadultaan hyvän.


Myrrin upea liike!

Sitten nopea vaihto ja Lumo kehään. Vetereeneja luokassa oli kolme, ja kaikki samaa ikää. Nuoruuden kisakumppanit Peppi, Lumo ja Raili, jolla porukalla junnuikäisenä muutamankin kerran kohdattiin :) Nostalgista! Luokan aloittanut Peppi sai erin. Lumon esiintyminen sujui hienosti, ja eri saatiin mekin. Railille eh eli kisa käytiin Pepin ja Lumon välillä. Saimmekin juosta yksitellen ja kahdestaan pariinkin kertaan, tuomarin pohtiessa sijoituksia. Lopulta Lumo osoitettiin ykköseksi, ja molemmille SA. Jälleen kuulimme perustelut, ja käyttökunto oli tässäkin valinnassa ratkaiseva. Molempien tyyppiä kehuttiin, kuten oli usein nuorenakin. Erityypin koirat, mutta kumpikin hienoja rotunsa edustajia!


Kaunis Lumo :)

Sitten oli vuoro PN- kehän. Minä vein Myrriä ja Jarno esitti Lumoa. Parin juoksukierroksen ja hetken seisottamisen jälkeen tehtiin valinnat. Nuorten luokan narttu käteltiin pois, Myrri osoitettiin ykköseksi, Lumo kakkoseksi, Kerttu kolmanneksi ja Peppi neljänneksi. Loppuun saatiin vielä tuomarin selostus valinnoista ja arviot jokaisesta koirasta. Tykkään paljon että tuomari perustelee valintansa ääneen, näin soisi olevan useamminkin. Myrri sai cacibin ja Lumo jatkoi suoraan parhaan veteraanin valintaan. Siinä kisassa Paavo valittiin ROP- veteraaniksi ja Lumo oli siis VSP- veteraani. Sitten koiran vaihto ja Myrri kisaamaan Paavon kanssa. Tämän kisan voitti Myrri, tuloksena ROP! Huikeaa, mieletöntä ja ihanaa! Ei olisi näyttelyvuoden aloitus vol 2 voinut hienommin sujua!!


Myrri ROP, Paavo VSP, tuomarina Reino Korpela