Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2020-08-24

Lumon kauden 3. MEJÄ- koe ja pentunäyttelymenestystä kasvateille

Jälkikoira Lumppari palkintojensa (osa oli jo palkintojen ansaitsijan ja muun lauman toimesta syöty) kera :)

Pitkin kulunutta viikkoa seurailimme huolestuneina viikonlopun sääennusteita. Luvassa oli OSKK:n MEJÄ- mestaruuskoe Orivedellä ja luvattu sää vaikutti... no, aika pahalta. Starttaamassa meiltä oli Lumo, joka konkarina selviää huonommassakin kelissä kyllä, toki pisteisiin kaatosateella ja kovalla tuulella mitä todennäköisimmin olisi vaikutusta. MEJÄ kaikessa monipuolisuudessaan on laji, jossa liikutaan sään armoilla, ja kyllähän ne todelliset jälkikoirat jäljen selvittävät satoi sieltä taivaalta vaikka pieniä kiviä!

Launtaina lähdimme matkaan kohti koemaastoja Hirsilään, jossa kokoonnuttiin samaan ohjeet jälkien tekoon. Saimme tehdä yhden korvaavan jäljen parina, eli tiedossa oli tavanomaista (yleensä tehdään kaksi jälkeä) lyhyempi urakka. Sää koepaikalla oli tuulinen, mutta ei satanut. Saimme tehtäväksi VOI 1- jäljen, joka tiesi siis sunnuntaina Jarnolle päivän ensimmäistä opastusta. Jälki kulki mukavassa maastossa, ei ojia, eikä ryteiköitä. Jonkin verran oli rinnettä, jota saatiin kivuta kakkososuudella ylös ja kolmososuudella alas. Kaikki tapahtumat saatiin oikein hyville paikoille ja jäljestä tuli varsin hyvä. Sää pysyi ok:na koko jäljen teon ajan, ainoa harmi olivat hirvikärpäset joita metsässä jonkin verran oli. Itse olen allergisoitunut noille ötököille melko pahasti, ja siitä syystä pidinkin hirvikärpäshattua päässä koko jäljen teon ajan. Yksi ötökkä siitä huolimatta päähän tiensä löysi, Jarnolla niitä oli huomattavasti enemmän. Kun ajeltiin kotiin maastosta, alkoi se sadekin sitten. Iltasella kotona sadetta tuli aivan kaatamalla, ja sama oli ennuste koepaikalle. 

Sunnuntaina Jarno otti Lumon matkaan ja lähti viettimään koepäivää, minun jäädessä kotiin muun lauman kanssa. Arvonnasta napsahti jälleen päivän viimeinen jälki, näihin ollaan jo totuttu :P Eipä siinä muuten mitään, mutta kuten tuulella tapana on, se jälleen yltyi iltapäivän edetessä. Päivän mittaan vaihdeltiin kuulumisia kokeen etenemisestä. Jarnon opastus oli sujunut hyvin, harmillisesti koira ei ollut ollut jäljestysmoodissa ja tekemältämme jäljeltä tehtiin 0- tulos. Lumon jäljestys sen sijaan oli mennyt hienosti :) Tuulisessa säässä ja osin avoimessa maastossa pari makuuta oli mennyt ohi, mutta muuten työskentely oli ollut Lumomaisen varmaa. Tuomarina toiminut Sari Kangaslampi kirjoitti hienon koekertomuksen (löytyy kotisivuilta), antoi pisteitä 46 ja tällä suorituksella Lumo oli mestaruuskokeen jaetulla 2. sijalla! Peräti kolme koiraa saalistivat tuon pistemäärän, mestarin viedessä voiton 49 pisteellä. Onnea kaikille!

Sunnuntaina saatiin uutisia myös näyttelyrintamalta, Buman ja Bonon edustaessa Magicfoxeja Helsingin pentunäyttelyssä Harto Stockmarin tuomaroimana. Molemmat saivat näköisensä arvostelut ja KP:t, Buman ollessa ROP- pentu ja Bonon VSP- pentu. Onnea molemmille!