Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2020-08-17

Huikea menestys jatkuu!

Kaunis ja taitava kolmikkomme!

Takana on kolmas peräkkäinen harrastusviikonloppu, jonka tuloksiin voidaan olla enemmän kuin tyytyväisiä!

Koska tarjolla oli sekä näyttelyä että MEJÄ:ä, päätimme että lauma jakautuu harrasteisiin. Jarno lähti Mynämäelle MEJÄ- kokeeseen, ensin lauantaina jälkiä tekemään ja sunnuntaina kokeeseen Lumon kanssa. Me lähdimme Myrrin ja Hertan kanssa sunnuntaina Kauhavan ryhmänäyttelyyn, ja Minku ja Taika olivat kotijoukkoina vanhempieni hyvässä hoivassa- kiitokset vielä tätäkin kautta!

Kauhavalle lähtöä pohdin jonkin aikaa, kun matka sinne on pitkä ja tullut tuomarin muutos meille tuntemattomaan tuomariin, Katja Korhoseen, olisi taannut rahojen takaisin saannin. Kuitenkin kiinnosti lähteä uudelle tuomarille, ja kun nämä näyttelyt ovat sattuneesta syystä "vähän" vähissä olleet, päätin että matkaan lähdetään. Sain vanhempieni Golfin lainaan, ja siellä oli Myrrin ja Hertan mukava pötkötellä avaraksi tehdyssä takatilassa matkat 2.5 tuntia suuntiinsa. Saavuttin perille hyvissä ajoin reilu tunti ennen rodun arvioitua alkamisaikaa. Odottelu sujui mukavasti Heidin ja Jonnan kanssa rupatellen (Myrrin isän ja veljen perhe) ja tuomarin labbiskehän arvostelua seuraten. Tiukalta vaikutti tuomarin linja, joka on aina hyvä asia- eriautomaatteja kun me ei arvosteta.

Tollerit alkoivat Hertan arvostelulla. Hienosti neiti esiintyi, liikkui iloisesti ja seisominenkin sujui lihapullaa syötellen ihan mukavasti. Tuomariin suhtauduttiin avoimen ystävällisesti ja tutkiminen sujui rennosti. Kiva arvostelu saatiin, josta allekirjoitan kaikki kohdat: "7.5 kk, tasapainoisesti kehittynyt narttupentu. Hyvä pää, rodunomainen ilme. Purenta ok. Hyvin asettuneet korvat. Erinomainen kaula. Viisto lapa, hieman pysty olkavarsi. Hyvät takakulmaukset. Ikäisekseen hyvä eturinta ja rintakehän pituus. Hyvät käpälät. Oikealaatuinen turkki. Hyvä häntä. Liikkuu hieman kinnerahtaasti takaa, tasapainoisesti sivusta. Esiintyy ja esitetään hyvin". Tällä arvostelulla Herttuli sai KP:n ja oli ROP- pentu :)

Hertta kehässä, Jonnan kuvaamana

Sitten vuorossa urokset. Avoluokan urokselle eh. Luca kisasi käyttöluokassa saaden sileän erin, Caro veteraaneissa saaden myös sileän erin ja ollen samalla ROP- veteraani. Uroksissa ei siis ollut pu- kehää, koska yhtään SA:ta ei jaettu. Nartuissa oli kisaamassa kaksi nuortenluokassa, joista molemmat saivat eh:t. Valioissa kohtasivat jälleen Kerttu ja Myrri. Pari kertaa juostiin yhdessä kehä ympäri, sitten tuomari kysyi iät molemmilta ja jatkoi Kertun arvosteluun. Tulokseksi eh. Myrrillä oli hyvä draivi kehässä ja tuomari tuntui tykkäävän neidistä kovin. Vähän vitsailtiinkin siinä pitkää arvostelua sanellessa ja tunnelma oli mukavan rento :) Hienon arvostelun Myrri sai: "Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Oikealinjainen, miellyttäväilmeinen pää. Purenta ok. Hyvät korvat. Erinomainen kaula joka liittyy kauniisti selkälinjaan. Hyvä eturinta ja rintakehän muoto. Tasapainoiset kulmaukset. Vankka raajaluusto. Hyvät käpälät. Oikea turkin laatu. Hyvä häntä. Liikkuu tasapainoisesti ja hyvällä asenteella". Tällä arviolla saatiin eri, ja kilpailuluokassa SA. Pn- kehää ei tarvinnut käydä, kun Myrri oli ainoa SA:n saanut narttu ja suoraan ROP. Mahtava menestys siis jatkui! Melkoinen Myrri, kaksi viikkoa sitten Porissa ROP, viime viikonloppuna Keuruulla valioituminen FI JVA:ksi ja nyt ROP- jälleen! On se vaan upea tyttö :)

Myrri ROP, tuomarina Katja Korhonen. Kuva Jonna Rajala

Näyttelyn aikana pidettiin tulospalvelua Jarnon kanssa viesteitse puolin ja toisin. Lumo oli tehnyt hienon jäljestyksen tuulisessa säässä, ja hyviä pisteitä saatettiin odotella. Kuten MEJÄ- kokeissa aina, päivät ovat pitkiä. Oltiin saavuttu juuri kotiin Myrrin ja Hertan kanssa, kun Jarno soitti. Uutiset olivat upeita- Lumo oli tehnyt uransa toiseksi parhaan jälkityön, saanut huimat 49 pistettä ja valittu koko suuren, 30 koiran kokeen, parhaaksi koiraksi! Tästä palkintona hieno peuran/kauriin sarvi"pokaali". Upea koekertomus tulee varmaan Jarnonkin blogiin (kuten muutenkin kertomus koeviikonlopusta), mutta se on niin hieno että laitan sen myös tähän :)

"Lumo ohjataan jäljelle ja alkaa sopivavauhtinen, maa- ja ilmavainuinen jäljestys. Lumo jäljestää varmasti ja tarvittavat tarkastukset tehden. Se merkkaa kaikki makaukset. Yhden meinaa ohittaa, mutta palaa senkin merkkaamaan. Katkokulmalla melkein suoraan uudelle osuudelle jäljentekijöiden jälkiin tukeutuen. 2. kulma takalenkillä, 3. kulma jäljen mukaan. Hiukan ennen kaatoa löytää vielä vanhat linnun luut, rouskii pari ja jatkaa sitten kaadolle, jolle jää. Lumo, hieno jäljestäjäkonkari". Etenkin tuo viimeinen lause sai kyllä silmäkulman kostumaan... Sellainenhan Lumo on :)

Taitava Lumo Kokeen Paras- palkintonsa kera!

Viikonloppuna saatiin hienoja tuloksia myös kasvattirintamalta, Buman ja Voiman korkatessa pentukehät Helsingin pentunäyttelyssä Hilkka Salahallan tuomaroimina. Molemmat olivat esiintyneet hienosti ja saivat hyvät arvostelut sekä KP:t.  ROP- kisassa Buma oli VSP- pentu ja Voima valittiin ROP- pennuksi ja lopulta vielä ryhmäkilpailussa sijalle RYP 4! Melkoinen näyttelyuran korkkaus, ei voi muuta sanoa :) Ja melkoinen viikonloppu Magicfox´ille kokonaisuudessaan- on meillä vaan hienot tytöt ja kasvatit!