Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2018-05-14

Myr kraniossa, jäljellä ja noutohommissa :)



Rento ja nauttiva Myr Helmiinan hoidossa :)

Perjantaina Myrrillä oli hemmottelupäivä, tosin alkuun hän ei ihan ollut varma miten hemmotteluun suhtautua. Helmiina (Koirahieronta ja kuntoutus Helmi) kävi meillä tekemässä koko pentueelle pentukraniokäsittelyn kun pennut olivat 7 vkoa vanhoja. Tuolloin Myrri oli pennuista se "kiljukaula", joka vastusti käsittelyssä olemista eniten, muut olivat varsin sopuisasti mukana hommassa. Joten pikkuisen mietin hoitoon mennessä, mitenkäs nyt tulee käymään..

Kun saavuttiin Helmiinan luo, otin Myrrin autosta vähän jaloittelemaan ja tarpeilleen. Siinä olikin pikkukoiralla paljon ihmeteltävää, kun kadulla ajoi autoja, moottoripyöriä, polkupyöriä ja venekin trailerissa ohi. Pikkuisen alkuun jänskätti, mutta hyvin nopeasti palautui.

Alkuun Helmiina katsoi liikkeitä ulkona, kun reippaasti kävelytin (Myrri ravasi) Myrriä pitkin katua edes takaisin. Tämän jälkeen siirryttiin sisälle hoitotilaan. Myrri suhtautui hoitoon aivan loistavasti! Alkuun vähän mietti että mitä tämä on, vähän oli syliinkin tulossa, mutta todella nopeasti rentoutui ja lähes koko reilun tunnin käsittelyn ajan pikkukoira oli transsin kaltaisessa nautinnon tilassa :) Helmiina kävi huolella koko Myrrin kropan läpi ja ne kohdat joissa havaitsi kireyttä/pientä epäbalanssia, saivat enemmän käsittelyaikaa. Myrri oli todella rento ja antoi hoitaa itsensä todella hienosti! Kun hoito loppui, Myrri oli niin syvässä unessa että hänet sai ihan herätellä tähän maailmaan :) Illalla kotosalla oli tavallista rennompi kaveri, kyllä oli hoito tehnyt hyvää! Reilun viikon päästä mennään uudelleen, silloin pääsevät "vanhat potilaat" Lumo ja Minkukin nauttimaan hoidon ihmeitä tekevästä vaikutuksesta :)


Tästä ei pieni koira paljon rennommaksi muutu- Myr Helmiinan käsittelyn jälkeen :)

Lauantaina Myrri pääsi nuuskuttelemaan pienen mejäjäljen pätkän. Hienosti hiffasi mikä on homman nimi ja olisi jatkanut paljon pidemmällekin jäljelle kuin tuo nyt tehty n 50 m. Tällä viikolla olisi tarkoitus tehdä pidempi verijälki, kun kykyä ja halua hommaan selvästi löytyy! Nyt jäljen päässä palkkana oli kanafile, jota Myrri ei olisi alkuun edes huolinut kun into jatkaa jäljestystä oli kova. Seuraavalle jäljelle tuleekin sitten sorkka, saapa nähdä mitä siitä tuumataan!

Lauantaina Myrrillä (ja muulla laumalla) oli myös muuta mukavaa ohjelmaa, nimittäin mentiin metsäjärvelle ensi kertaa koko lauman kanssa. Rantaan saapuessamme olikin Myrrillä vähän jännitettävää, sillä metsäjärven joutsenpari oli havainnut tulomme ja lipui rauhallisesti tööttäillen pitkin rantaviivaa. Isot koirat eivät joutsenista välitä, ovat niin tottuneet, mutta Myrri... vähän piti häntä alhaalla singahdella kauemmas ja sitten taas uteliaasti takaisin :D Nopeasti Myrri oppi, isojen esimerkkiä seuraten, että eivät ne joutsenet hänelle mitään tee. Ja kohta pikkukoira olikin jo uimassa, joutsenten katsellessa reilun 10 m päästä :)


Metsäjärvemme joutsenpariskunta, niin kauniita!

Myrrille tehtiin muutamat haut niin variksella kuin siipidameillakin. Aivan loistavasti pieni haki ja palautti! Tämän jälkeen käveltiin rantapolkua nuotiopaikalle, missä oli vesinoutojen vuoro. Isot pääsivät hakemaan dameja aivan intopinkeänä, Myrrikin vähän yritti mukana olla ja rantavedestä napata damia kun isot palauttivat. Myös lokki oli matkassa ja sitä kaikki isot koirat hienosti vedestä hakivat. Myrrille vesinouto oli vielä turhan iso pala kakkua, mutta maalta lokkia haettiin ja kannettiin varsin hienosti! Lokki oli melkein isompi kuin koira, mutta niin vaan nousi kantoon :)




Niin varis kuin lokkikin palautettiin hienosti!

Pari tuntia reissussa oltiin ja kotimatkalla takapenkillä oli varsin tyytyväistä ja unista porukkaa. Tästä se kesä toden teolla alkoi ja nyt nautitaan kauniista kesäpäivistä! Kotosalla pihalampikin on ollut ahkerassa käytössä näinä hellepäivinä. Myrri sinne loikkii uimaan ja vesiötököitä metsästämään, sitten litimärkänä kauheaa rallia sisälle ja takas ulos! On kyllä iloinen ja onnellinen pentu tuo meidän Myrri! :)