Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2016-05-09

ROP ja ROP :-)


Edellisen ROP- päivityksen jälkeen en ihan heti uskonut seuraavan päivityksen olevan tällainen:
viikonlopun näyttelyistä meillä oli kotiin tuomisina kaksi ROP:ia lisää!

Lauantaiaamuna läksimme ajelemaan kohti Loviisaa, jossa järjestettiin ryhmänäyttely. Olimme varanneet yöpymisen viihtyisään hotelliin, josta oli noin kilometrin kävelymatka näyttelypaikalle. Sää helli, auringon helottaessa pilvettömältä taivaalta. Siispä auto hotellin pihaan ja kävelemään tyttösten kanssa kohti näyttelypaikkaa.

Näyttelyyn oli ilmoitettu 13 tolleria ja yhtä lukuun ottamatta kaikki olivat paikalla. Tuomaroimassa oli meille uusi tuomarituttavuus, Saija Juutilainen. Edellisen rodun, suomenajokoirien,  arvostelua saimmekin seurata ihan "livenä", sillä hän kertoi koirien saamat arvostelut yleisölle ääneen. Tämä on kuulemma tapana, kun arvostellaan suomalaisia rotuja, aina oppii uutta :-)

Tollereissa uroksia oli vain neljä, joista yhdelle sa. Onnittelut Siiri Kodan viimeisestä sertistä!
Narttuja olikin sitten taas enemmän, kuten lähestulkoon aina. Junioriluokassa jaettiin yksi sa, muuten narttujen saamat arvosanat vaihtelivat h:sta sileään eriin. Valioissa olimme me kaksin Minkun ja Lumon kera. Lumo aloitti, esiintyen Jarnon kanssa todella mallikkaasti ja saaden erin. Kun minä menin Minkun kanssa tuomarin luo, totesi hän hymyillen iloisesti, että "onpas sinulla suuret korvat!"! Tiedä sanottiinko se hyvällä vaiko pahalla, mutta ainakin hymy oli sitä luokkaa että ei kait tuo kovin paha juttu ollut ;-) Minku esiintyi todella hyvin ja eri sieltä meillekin annettiin. Kilpailuluokassa isokorva voitti ja kummallekin sa. Pn- kehässä Minku osoitettiin ykköseksi, junnu kakkoseksi ja Lumo sai tyytyä kolmossijaan. Ei huonosti, kun pohjakarva loistaa täydellisellä poissaolollaan.

Roppikehässä saatiinkin kokea torstain toisinto, kun Minkulle yhden juoksukierroksen jälkeen annettiin punakeltainen ROP- ruusuke! Aikamoista, kaksi roppia peräjälkeen! Tuomari siinä vielä sanallisestikin kehui Minkua, erityisesti hienoa pitkää häntää ja valkoista hännänpäätä, rotumerkki hänen sanojensa mukaan. Ryhmäkehätkin käytiin kiertämässä. Siellä sentään ei sijoitusta nyt saatu (oli vielä yhdistetty 7/8- ryhmä), eli pudottiin pikkuisen takaisin maan pinnalle.Loviisa rn, tuomarina Saija Juutilainen. Minku ROP, Koda (Mäkiharjun Zupreme Surprise) VSP

Näyttelymenestystä juhlistimme illalla ihanassa Bella- ravintolassa. Neidit pääsivät juhlimaan omalta osaltaan uiskentelemalla läheisen puiston lammessa, syömällä ansaittuja herkkuja ja tehtiin siinä vielä pitkä lenkki meren rantaa myöten. Kaunis kesäkaupunki tuo Loviisa!

Sunnuntaiaamuna saatiinkin nukkua pitkään, sillä ajomatkaa Loviisasta Lahteen oli vain tunnin verran. Kerran näinkin ja nautittiinkin rauhallisesta aamusta mahtavan hotelliaamiaisen, pitkän lenkin ja sängyssä loikoilun merkeissä :-)

Lahden ryhmänäyttelyyn oli ilmoitettu 18 tolleria, joista paikalla helteisellä asfalttikentällä oli 15. Uroksia jälleen vain muutama hassu, neljä tälläkin kertaa. Tuomarina toimi Riitta Niemelä, joka teki Minkun Säde- siskosta ROP- pennun tollershown pentukisassa, Minkun jäädessä ilman sijoitusta. Tämä antoi odottaa, että tuomari pitäisi hieman korkeammista ja kevyemmistä koirista. Urosten arvostelua kun katsoi, tämä näyttikin pitävän paikkansa. Siellä ykköseksi nousi hoikahko ja kevyt nuortenluokan uros. Uroksille kaikille eri, ja 3 sa:ta.

Nartuissa jaettiin myös paljon erinomaista, sa:t olivat tiukemmassa. Myös nartuissa korkeammat ja kevyet pärjäsivät. Turkilla ei näyttänyt olevan merkitystä, sillä hyvinkin kesäkarvaisia nostettiin korkealle. Ennen valioluokkaa oli jaettu vain kaksi sa:ta, sileää eriä paljon, joku yksittäinen eh ja h (raskaammille koirille). Odotukset eivät kovin kummoiset siis olleet, meidän tytöt kun edustavat matalampaa ja vankempaa mallia.

Lumon esiintyminen Jarnon kanssa meni ihan nappiin, todella kaunista katseltavaa. Eri tuli, eli mataluus ei haitannut. Minku sitä vastoin esiintyi huonosti. Seistessä kääntyili koko ajan sinne tänne ja sain korjailla moneen otteeseen. Liikkeetkin olivat laiskan puoleiset, mutta ihan nätisti muuten mentiin. Arvostelua kuunnellessani siellä mainittiin hieman pitkä runko, kuonokin olisi saanut olla vahvempi. Olin siis iloinen kun eri saatiin. Kilpailuluokassa tuomari ei kauaa pohtinut, vaan Lumo laitettiin yhden kierroksen jälkeen kärkeen. Molemmille onneksi sa, joten kyllä tähän olin varsin tyytyväinen!

Pn- kehässä oli neljä narttua. Lumo nostettiin kierroksen jälkeen ykköseksi ja me Minkun kanssa jäätiin niille sijoillemme letkan perään, eli oltiin nelosia. Pieni pudotus kahden Viron ROP:n ja kahden Suomen ROP:n jälkeen... No ei oikeasti, sillä olihan se sa ja pn- sijoitus hienosti, etenkin kun tuomari tykkäsi erimallin koirista. Lumon voitto tuossa porukassa oli kyllä yllätys ja mieluisa sellainen! Kun vielä ROP- kehässä Lumolle annattiin se punakeltainen ruusuke, ei voi kun todeta että melkoinen loppuviikko- kolme ROP:ia meidän leiriin!Lahti rn, tuomarina Riitta Niemelä. ROP Lumo, VSP Höpöhännän American Wonder.

Täytyy todeta, että kaikissa kolmessa näyttelyssä missä nyt neljän päivän sisään kävimme, oli erityisen mukava tunnelma. Monet ihmiset kävivät juttelemassa kanssamme kehän laidalla ja saatiinkin hyviä keskusteluja aikaan. Aina ei siis olla kisaamassa "veren maku suussa", kuten näyttelyistä monasti ajatellaan. Hilpeitäkin juttuja kuultiin, mm. eilisessä Lahden näyttelyssä meiltä tultiin kysymään, että kuinka valmistelemme koiramme näyttelyyn. Vastaushan oli totuuden mukainen, että eilen oltiin uimassa ja siinäpä se valmistelu. Tämä kysyjä kertoi, että kuuli erään näyttelyyn osallistuneen tolleristin pesevän ja föönaavan koiransa aina ennen kehiä (itsekin kuulin sivusta tämän keskustelun). Pikkuisen nauratti tämä ajatus, koira joka on tehty liikkumaan metsissä, vedessä ja myös näyttämään muulta kuin showpuudelilta, föönataan näyttelyitä varten?!? Pisteenä huvittavuuden päälle oli se, että ko. koira esiintyi käyttöluokassa :-D Meillä luotetaan enemmän siihen mutakylpyjen kaunistavaan vaikutukseen, se kun on todettu varsin toimivaksi!

Ensi viikonloppuna sitten vasta mudassa möyritäänkin. Molemmat tyttömme ovat mejäkokeessa ja koko viikonlopuksi on luvattu reipasta sadetta. Onneksi koiramme eivät sateesta piittaa, joten hyvillä mielin odotellaan viikonlopun koitoksia! Minkun Suloveli jo mejäkauden korkkasikin, äitienpäivänä mukavalla voi 2- tuloksella. Hienoa Johanna ja Sulo!