Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2016-04-04

Kaksoisvoitto Kerimäellä!

Alkuun meille harvinainen näyttelyyn valmistautumiskuva, sillä meillähän ei juuri koiria pestä eikä pahemmin trimmata. Torstain järvilenkillä Minku löysi ilmeisesti minkin/supin loukun, jossa mätiä kaloja syöttinä. Senhän tietää mitä sitten tehtiin, no kierittiiin...... Neiti pääsi siis kunnon shampoopesulle, taisipa olla neidin ensimmäinen kokopesu ever! Kuva kertoo, mitä neiti oli pesusta ja trimmistä mieltä ;-)



Lauantaiaamuna aikaisin läksimme ajelemaan reilun 400 km päähän Savonlinnan taakse Kerimäelle,
missä järjestettiin ryhmänäyttely. Olimme varanneet majoituksen n. 2 km päässä näyttelypaikalta sijaitsevasta hotelli Herttuasta, joka sijaitsi vesistön rannalla ja siellä oli loistavat ulkoilumaastot koirille.

Näyttely järjestettiin koulun liikuntahallissa. Näyttelynjärjestäjät ansaitsevat kehut siitä, että halli oli mitoitettu riittäväksi tapahtumalle. Kehiä hallissa oli vain kolme ja koko toinen puoli hallia oli varattu häkeille ja liikkumiseen. Hienoa!

Saavuimme paikalle hotellilta kävellen hyvissä ajoin ja pistimme leirin pystyyn. Tollereita kisaan oli ilmoitettu 8 ja narttuja lisäksemme piti olla yksi juniori, yksi avo, Taikan sisko Lumpa käyttöluokassa ja sitten meidän Lumo ja Minku valioissa. Tollerit arvosteli Paavo Mattila, jolla Lumo oli aiemmin käynyt pari kertaa sa:n arvoisesti, Minkulle tuomari oli uusi tuttavuus.

Kehät alkoivat täsmällisesti ajallaan (kerrankin!). Ensin kaksi junioriurosta, joista toinen sai h:n ja toinen eh:n. Viimeisenä veteraaniuros Jaska, joka sai sa:n ja oli näin ollen pu1.

Juniorinarttua ei näyttelypaikalla nähty, joten nartut aloitti avoluokan narttu saaden h:n. Sitten oli vuorossa Taikan sisko Lumpa. Täytyy sanoa että verrattuna siskoonsa, Lumpa oli kyllä nuoren näköisenä säilynyt! Sievässä kunnossa kaikin puolin ja saikin erin. Meillä vientijärjestys oli vanha tuttu, Jarno ensin Lumon kanssa ja minä Minkun. Molemmat esiintyivät todella hyvin ja saivat erit. Kilpailuluokassa meidät Minkun kanssa nostettiin ykkösiksi ja kummallekin sa. Tämähän tiesi sitä, että Minku sai sertin! Se olikin sitten Minkun viimeinen, eli 12 niitä ehti Suomesta kertyä. Ihan mukava määrä siihen nähden, että Minkun kanssa kierrettiin Suomen kehiä huomattavasti vähemmän kuin 16 sertiä keränneiden Taikan ja Lumon kanssa tässä alle 2 v iässä. Kauniita neitoja kyllä ovat jokainen, ei voi muuta sanoa!

Roppikehässä Jaska vei voiton ja Minku oli VSP. Tämä sopi meille mainiosti, päästiin hotellille ulkoiluttamaan koiria ja nauttimaan todella erinomaisen ravintolan antimista! Kehän jälkeen kävin vielä tuomarin kanssa hyvän keskustelun tollereista ja siitä, miten suuri vaihtelu niin ulkomuodon kuin käytöksenkin suhteen rodussa on.  Paavo kehui erityisesti meidän tyttöjen esiintymistä, mallia ja Minkun päätä, jossa oli hänen makuunsa kaunis otsapenger. Tässä vielä tyttöjen arvostelut:

Minku: "Erittäin kaunis narttu. Kaunis, ilmeikäs pää. Erinomainen runko ja luusto. Hyvä ylälinja ja hyväasentoiset raajat. Erittäin hyvä karva. Liikkuu ja esiintyy erinomaisesti". vak 1 eri sa pn1 sert VSP

Lumo: "Kaunis, sopusuhtainen narttu. Kaunisilmeinen pää. Erittäin hyvä runko. Hyvä ylälinja ja raajat. Hyvälaatuinen karva. Liikkuu hyvin. Miellyttävä käytös". vak 2 eri sa pn2



Hotellin ympäristössä oli "sotamuseo", ja täytyihän se sotatunnelmissa ottaa serti/VSP kuva tykin juurella, Tollerimobiilin komeillessa taustalla ;-)


Seuraavana aamuna kun heräiltiin, oli ilma aivan mahtava. Otettiinkin aamulenkille matkaan kamera ja räpsittiin vähän iloisia otoksia tytöistä, ennen 5 h kotimatkaa. Oli autossa tyytyväistä väkeä, kun oltiin reippailtu, kisailtu ja kieritty järjen jäällä ihan ajan kanssa!


 Tytöt ilmassa ja varjot maassa :)
 Sisarukset kisailee!
Lumpparin riumukas luoksetulo :)
 Minku vauhdissa ja Lumo perässä!
Taika tassuttelee :)