Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2016-04-18

Lumo Tallinna Winner 2016, Minku EE MVA!

Lauantaiaamuna starttasi tollerimobiilimme kohti Länsisatamaa ja sitä kautta Tallinnaan Super Starilla. Tyttöset matkasivat totutusti lemmikkihytissä, kun me Jarnon kanssa nautimme buffetin antimista kera matkaseuralaisten, samaan näyttelyyn tulevien Susannen ja Kirsin porukoiden. Merimatka sujui hyvin ja Tallinnaan päästyämme kurvattiin hotelliin, n. kilometrin päässä näyttelypaikasta sijaitsevaan Rocca apartmentsiin. Siisti pieni huoneistohotelli, missä mukavasti mahduimme majoittumaan kera tyttöjen.

Sunnuntaiaamu aukeni sateisena, mutta onni kyllä, vesisade pidätteli itseään kun kävelimme Lumon ja Minkun kanssa reilun km matkan näyttelypaikalle Saku Suurhalliin. Kyseessä oli suuri Tallinna Winner- näyttely, missä Minku edellisvuonna yllätti kaikki ja nappasi molemmat tittelit junnuluokassa kisaten. Nyt oli tiedossa kilpailua olevan enemmän, jo pelkässä valioluokassa missä meidän tyttömme kisasivat, oli neljä kovatasoista narttua.

Paikan päälle saavuttuamme laitoimme leirin pystyyn kehän laidalle. Tilaa oli vielä mukavasti, sillä näyttely ei ollut vielä edes alkanut tullessamme. Hetken siinä odoteltuamme saimme seuraa, Minkun tuleva sulhanen Pyry ja poikansa Milo kera omistajansa Susannen sekä pari tyttösten kilpakumppania Kitimat- kennelistä kera omistajansa Kirsin miehensä kanssa. Siinä rupateltiin ja odoteltiin kehän alkua. Tuomarina toimi virolainen Dina Korna, ja tollereita oli ilmoitettu 10 ja kaikki Suomesta. Uroksia oli 3 ja narttuja 7.

Milo aloitti tollerit napaten hienosti junnusertin ja TLNJW-16 tittelin. Onnea! Seuraavana esiintyi avouros saaden eh:n. Sitten oli Minkun sulhasen Pyryn vuoro. Upeasti ja rauhalliseen tyylinsä Pyry nappasi TLNW- 16 tittelin. Pu- kehään pääsin ihanan innokkaan Milon ohjaimiin ja Pyryhän sen kehän vei ammattimaisin ottein. Molemmille siis tittelit :) Onnea Susanne!

Nartut aloitti junnu joka sai sa:n. Seuraavana esiintyi nuo-narttu saaden myös sa:n ja tätä seurasi avo-narttu edellen sa:n kera.  Valioissa oli kaksi kovaa kilpakumppania ennen meitä: Aitoc Avon "Esta" ja Kitimat "Roxie". Molemmille eri. Jarno vei Lumon ja esiintyminen sujui erinomaisesti. Minku meni kanssani vähän laimeasti, juoksut tulossa ja kehään tullessamme ohitettavien koirien raju rähähdys ehkä vaikuttivat neidin fiilikseen- hyvin hän meni mutta paras terä puuttui. Eri kuitenkin onneksi saatiin. Kilpailuluokassa Minkua ja Lumoa juoksutettiin kaksin pariin kertaan edes takas, ja lopulta Lumo voitti. Lumppari oli silmin nähden onnellinen kun sai napata pidemmän korren pikkusiskon kanssa skabatessa :-) Lumo ja Minku saivat sa:t. Pn- kehässä oli 5 narttua. Avo käteltiin ensin ulos. Sitten juostiin ja sijoitettiin: nuo nro 4, jun nro 3, Minku nro 2 ja Lumo nro 1!! Titteli Lumpparille :-) Cacib annettiin Lumolle, mutta tämähän siirtyy Minkulle kun Lumo on jo intti. Minku sai va-cacibin ja sertin, jonka myötä Minkusta tuli Viron muotovalio. Mahtavaa! Saimme siis kaiken mitä unelmoida voi. Lumolle titteli TLNW- 16 ja Minkusta EE MVA. ROP kehässä ihana Pyry vei voiton, mikä sopi meille aivan mainiosti. Hän oli sen ansainnut! Lumo oli niin kierroksilla kun otettiin kuvaa tuomarin kanssa, että minun kuvaajana piti tulla komentamaan neiti asentoon seisomaan, kun muuten hän vain hyppi ja loikki. Liikkistä!


























Pyry ROP, Lumo VSP : TLNW- 16 koirat. Tuomarina Dina Korna

Ilta meni voittoa fiilistellen ja seuraavana päivänä starttasi tollerimobiili kohti Narvaa, missä meillä oli ihana huoneistohotelli varattuna loppuviikoksi. Tarkoituksemme oli nimittäin maksimoida Minkun mahdollisuus sertiin seuraavan viikonlopun kahdessa KR- näyttelyssä Narvassa. Serti kun tuli jo Tallinna winneristä, ei tähän enää ollut tarvetta. No, siitä huolimatta, loma oli suunniteltu ja varattu ja täällä sitä päivitystä naputellaan katsellen hämärtyvää Narvan iltaa ikkunasta, koirien kuorsatessa jaloissa. Mikäs sen mukavampaa, ei mitään tulospaineita, rento lomaviikko ja pari näyttelyä sen päätteeksi. Toki, hienoahan se olisi huippulomalta palata Suomeen edes yksi ROP- plakkarissa..... ;) Eli onhan se nyt sellainen tavoite asetettava ettei nyt liian rennoksi touhu mene!

Kuvassa EE MVA Minku ja TLNW- 16 Lumo mahtavine palkintoineen!