Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2016-04-07

Minkun sisko Säde pelasti omistajansa jäistä!

Keskiviikkona Minkun sisko Säde omistajansa Jennan kanssa kokivat kauhunhetkiä jäällä.
Säde näki jäällä sorsia ja kiskaisi hihnassa niiden perään niin voimakkaasti, että Jenna kaatui ja hihna lipesi kädestä. Ensin jäihin tippui Säde. Pelastamaan rientänyt Jenna sai Säteen ylös vedestä, mutta samantien putosi jäihin itse lantiotaan myöten, pitäen käsin kiinni jään reunasta. Voimat eivät olisi yksin riittäneet jäistä ylös pääsyyn ja siinä kohdassa Säde tuli apuun. Se tarttui Jennaa hihasta ja alkoi vetää. Yhdessä ponnistellen Jenna pääsi ylös vedestä ja molemmat pelastuivat.

Tapaus on saanut laajaa huomiota mediassa. Niin Aamulehti, mtv3, Iltasanomat, Kennelliitto kuin sosiaalinen media ovat uutisoineet siitä laajasti. Myös koiratutkija on ottanut kantaa asiaan Aamulehden artikkelissa koiran empatiakyvystä. Jos siitä jollain on ollut epäselvyyksiä onko koiralla empatiakykyä vaiko ei, viimeistään tämän tapauksen jälkeen asia lienee selvä.

Haluan vielä näin bloginkin välityksellä kiittää Jennaa siitä, että oman henkensä uhalla lähti heikoille jäille pelastamaan koiraansa. Sädettä en voi näin kirjoitetun tekstin välityksellä kiittää, mutta kun näemme, niin hän tulee saamaan isot kehut, herkut ja rapsutukset!

On mahtavaa olla näin upean koiran kasvattaja ja saada vahvistus sille, että on osannut myös valita kasvatille oikean kodin. Kiitos Jenna!