Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2010-04-05

Aina ei voi voittaa

Käytiinpä Pääsiäismaanantain "kunniaksi" Ruoveden ryhmänäyttelyssä. Olisi kannattanut jäädä kotiin vällyjen väliin nukkumaan sillä päivästä ei todellakaan tullut meidän päivä. Tollereita oli ilmoittautunut 15 kpl ja me oltiin eka narttu kehässä. Heti kun mentiin kehänauhojen sisäpuolelle tuomari (suomalainen nainen) totesi harjoitusarvostelijalleen että kyllä on liian lihava koira. No jos olisi vaivautunut tunnustelemaan koiran kylkiä olisi voinut todeta että ei todellakaan ole lihava, ainoastaan mielettömän paksussa turkissa. Vaikutelmaa lisäsi varmasti kilpakumppanimme joka oli malliltaan aivan toisesta ääripäästä kuin Taika, korkea, laiha ja kesäturkissa (kumpikaan ei kuitenkaan ollut tuomarin mieleen). Taika esiintyi kauniisti ja sai hyvän arvostelun. Kaikki oli erinomaista paitsi maininta " liian lihava ja antaa matalaraajaisen vaikutelman". Tulos eh ja kiitos näkemiin. Kesällä oltiin samalla tuomarilla ja arvostelu oli hyvin samankaltainen. Joten todettakoon että oli viimeinen kerta ko. tädin kehässä, ainakaan ennenkuin koira on valioluokassa. Vuosi takaperin samainen täti arvosteli valioluokan koiran joka oli vielä Taikaakin paksumpi, ja antoi erin.

Kuulostaa hieman katkeralta? Kyllä ja syystäkin. Asiaton arvostelu koiralle jossa ei tosiaan ole ylimääräista läskiä, vain upea turkki (ja lievä valeraskaus). Ehkä olisi pitänyt ajaa karvat pois vatsan alta niin olisi koivet näyttäneet pidemmiltä:) Tai olisi vain pitänyt jäädä sinne kotiin.

Päivän kruunasi vielä "pienoinen" vastoinkäyminen samaisella reissulla josta ei tässä sen enempää, kun tämä on Taikan blogi eikä mikään Taikan emännän tilitysblogi. Mainittakoon vain että pääsiäistermein PASHA päivä, josta vielä yölläkin sai kärsiä painajaisten muodossa.