Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2010-04-29

Mölli BH

Eilen koitti BH- kurssilla tason tarkistus päivä, eli pidettiin tottisosiosta möllikoe. Paikalla oli 8 koiraa ohjaajineen ja tuomarina toiminut Riikka. Paikka oli vaihtunut tutusta treenikentästä palveluskoirakentälle Pirkkahallin kupeeseen, joten uusi paikkakin toi koirille oman haasteensa tehtäviin. Ja suurin haaste oli meille tietenkin se ettei koiraa saanut palkata kesken suorituksen.

Koe suoritettiin pareittain, siten että toinen koira oli paikallamakuussa kun toinen suoritti seuraamiskaaviota. Meidän pariksi tuli australianpaimenkoira Coco ja vuoroksi meille olla ensin paikallamakuussa. Vein Taikan n. 30 askeleen päähän Cocon seuraamiskaavion alkupaikasta ja laitoin makuulle. Sitten poistuin selin koiraan ja jäin seisomaan niin päin. Oli kyllä vaikeaa olla vilkuilematta koiraa, mitä siellä selän takana tapahtuu. Kun aikaa oli kulunut muutama minuutti aloin hieman rentoutua, kun Taika oli pysynyt. Mutta sitten! Samalla kentällä reenasi PK- porukkaa n. 50 m päässä meistä ja yhtäkkiä alkoi kuulua ampumista. Niin, PK reeneissähän ammutaan joo. Olin aivan varma että nyt lähtee ja sanoin Riikalle että taidan kääntyä koiraan päin, pakko nähdä mitä tapahtuu. Laukauksia tuli ehkä 5 ja ihmeiden ihme, Taika makasi paikallaan! Ei noussut, ei silminnähden hermostunut, vaan pysyi:) Ja pysyi loppuun saakka, ehkä jotain 5-7 min eli aikas pitkään. Sitten sain luvan hakea Taiksun ja mentiin vuorostamme suorittamaan seuraamiskaaviota. Ensin hihnassa, 50 askelta täyskäännös, 10 askelta normikävelyä, 10 juoksua, 10 hidasta, 10 normia, käännäs oikeaan, 15 askelta, käännös oikeaan 15 askelta, täyskäännös, 5 askelta liike seis, 10 askelta, käännös vasempaan ja seuraten pujottelemaan ihmisryhmään. Hihnaosuus meni kivasti, Taiksu tuli mukana suunnilleen oikealla paikalla. Sitten hihna irti ja kaavio uudelleen vapaana. Hyvin sujui sekin, välillä hieman jätätti mutta reipasti askelia kun hieman muistutin mitä oltiin tekemässä. Seuraamiskaavion lopuksi otettiin jäävät liikkeet, ensin istuminen: 10 askelta seuraa, liikkeestä istu, minä jatkoin 30 askelta ja palasin käskystä koiran luo. Siitä suoraan taas 10 askelta seuraa, liikkeestä maahan, minä jatkoin taas 30 askelta ja luvalla kutsuin Taikan luokse. Luoksetulo oli vauhdikas ja siihen oli hyvä lopettaa. Kippopalkka odotti kentän reunalla ja päästin Taikan hakemaan palkkansa, jonka todella oli ansainnut:)

Kun kaikki koirat olivat suorituksensa tehneet annettiin palaute. Meidät olisi päästetty läpi, jee! Hieman on petraamista noissa jäävissä että en itse hidasta/pysähdy kun annan käskyn, samoin Taikan reagoimisnopeutta pitäisi saada säpäkämmäksi. Mutta ei tyydyttävää mistään vaan hyviä suorituksia! Kumpa sitten oikeassakin kokeessa menisi yhtä kivasti kun sinne saakka kesän lopulla päästään:)