Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2010-04-22

Hyvä harrastusviikko :)

Tällä viikolla Taika on ollut oikein reipas harrastuksissa! Tiistaina alkoi Pirkan Nuuskujen taipparireeniryhmä Kangasalla. Paikalla oli kaksi kultsua ja me. Etukäteisspekulaationi oli tietenkin että kultsut ovat hallitun rauhallisia työkoneita ja tolleri sitten jotain muuta.. Mutta kappas olinkin väärässä! Taika osoitti ihailtavaa keskittymiskykyä ja tarvittaessa intoa, tätä kultsujen omistajat ihmettelivät, että onko se tolleri ollenkaan:) Alkuun tehtiin seuraamista, luoksetuloa muiden koirien ohi ja opeteltiin pillillä istumista. Kaikki sujuivat mallikkaasti. Sitten kannettiin damia. Tätähän me ei olla ennen varsinaisesti harjoiteltu, eli koiralle dami suuhun, vaihtelevan pituisia kantoja ja pyynnöllä suusta pois. Tosi kivasti sujui tämäkin. Noudot tehtiin rivissä koira kerrallaan, reenin vetejä heitti markkeeraukset ja sitten koira käskystä hakemaan. Taika oli rauhallisen tarkkaavainen ja suoritti omat noutonsa mallikelpoisesti:) Myös metsässä tehty muistiharjoitus sujui moitteetta. Nyt pitäisi hankkia pilli ja alkaa kouluttelemaan sillä. Vaikutti helpolta ja Taika oli selvästi hyvin kuulolla. Kiva reeni josta jäi hyvä mieli molemmille:)

Keskiviikkona Tainan tottisryhmässä mulla oli viime viikosta poiketen koira jolla jälleen oli korvat:) Tehtiin uusina liikkeinä paikalla istumista niin että ohjaaja oli piilossa. Hienosti meni! Samoin harjoiteltiin luoksetulosta pysäyttämistä seisomaan ja maahan, myös ne sujuivat kivasti. Toki tehtiin vanhojakin juttuja, jääviä liikkeitä, seuraamista, noutoa eikä missään kummempia ongelmia. Lopun paikallamakuukin meni nyt putkeen.

Myös torstain BH- kurssilla mulla oli innokas ja kuuliainen koira. Kontakti oli tosi hyvää, ja pysyi siitä huolimatta että palkka oli kupissa eikä mun kädessä. Taika jaksoi hyvin seuraamiskaavion ja jättävät liikkeet ilman välipalkkaa ja silmät oikein syttyivät loistamaan kun sanoin palkkiosanan "kippo!". Voi sitä vauhtia jolla kipolle juostiin ja taas sitten mun luo jatkamaan. Tälläiset onnistuneet reenit kyllä valaa taas uskoa ja intoa jatkaa etiäpäin:)