Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2021-09-06

Lumo- veteraanin hienoa näyttelymenestystä


Tyttöset kera viikonlopun palkintojensa 😊

Sitten edellisen postauksen olemme osallistuneet kolmeen näyttelyyn. Reilu viikko sitten kävimme huikean Riihimäki Nord- näyttelyn jälkeen seuraavana päivänä Riihimäki KV- näyttelyssä. Siellä meille uusi tuomari Maija Lehtonen arvosteli tytöt (ja kasvatit). Kummempaa menestystä lauantain tapaan ei tullut. Urosten luokissa Voimalle ja Lucalle eh. Hertta voitti neljän nartun nuorten luokan saaden eri sa:n ja ollen lopulta pn4 kera vara-sertin. Avoluokassa kisannut Ariel- siskonsa oli tuomarin mieleen, saaden eri sa:n ja ollen lopulta pn2 kera ensimmäisen sertinsä ja vara-cacibin, onnittelut! Nyt on Druif- pentueesta kaikkiaan kuudella seitsemästä sert, Dasherin sert ei toki Koiranetissä näy, kun Hollannin tulokset eivät sinne päivity 😅 Ainostaan yksi pennuista ei ole näyttelyissä käynyt, toivottavasti jossain kohtaa saadaan startti sinnekin.


Valioissa Myrri ja Minku eivät olleet tuomarin mielestä turkissa, ja siitä rokotettiin. Valioluokan voiton vei Kerttu. Myrri oli lopulta valioiden 2. kera sa:n (ja loppukehässä pn3) ja Minku sai sileän erin. Lumokaan ei tuomarin makuun ollut, kun sa jäi saamatta. Turkkia moitittiin, vaikka se Lumolla on hyvässä kunnossa (en oikein ymmärtänyt mitä haki). Lumo oli Caroa vastaan kisatessa ROP- veteraani kuitenkin.

Kulunut viikonloppu olikin sitten Lumpparin juhlaa 😊 Lauauntaina ajelimme minun vanhoille kotikulmille Ruovedelle, missä ryhmänäyttelyssä tuomaroi meille uusi tuomari Tarja Kallio. Tollereita oli ilmoitettu 15 ja yhtä lukuun ottamatta kaikki olivat paikalla. Hertta oli yksin nuorissa ja esiintyi hyvin. Tuomari moitti hännän nousua liikkeessä (joka tollerilla on hyvä asia..) ja näki Hertan hieman takakorkeana myös. Asioita, joista kukaan muu ei maininnut ole. Yllätyinkin kun saatiin eri sa, noilla moitteilla odotin huonompaa. Valioissa kisasivat Minku, Myrri ja Cayoras- narttu. Minkulla oli hauskaa kehässä, ensin veti kunnon venytykset ja sitten varsin riehaantui kun tutkittiin- eipä ole hetkeen aikaan sellaista Minku- showta ollut 😅 Tuomari tykkäsi eloisasta luonteesta ja pitkästä aikaa, kaikkien valioiden saatua erit, laitettiin Minku luokan ykköseksi ja  Myrri kakkoseksi, molemmille sa. Veteraaneissa kilpailivat Peppi ja Lumo. Tuomari totesi tultuamme kehään, että nyt on kokoeroa! Peppi on kookas ja Lumo on pieni, kyllähän se varmasti tuomarin silmään pisti! Molemmat mitattiin, mutta kyllähän he rajoissa ovat, toinen ylä- ja toinen alaosassa skaalaa. Kisa oli kova. Tuomari antoi molemmille erit ja pohti pitkään kummin päin sijoittaa. Saatesanoilla "ette ole tehneet hänen työtä helpoksi" ja "tänään näin", voitti Lumo luokan ja molemmille sa:t. 

Pn- kehässä järjestys oli veteraanit kärkeen, sitten Minku pn3 ja Myrri pn4, Hertta sai  tyytyä "pn5" sijaan kera sertin. Eipä hassummin! ROP- kisan voiton vei Lumo Kodaa (Zaraja Remington) vastaan, eli tupla- ROP:t Lumolle! Kasviskin esitettiin, ja sieltä kauniilla arvostelulla saimme KP:n ja olimme ROP- kasvattaja. Aika huikea päivä! 

Ruovesi RN, tuomarina Tarja Kallio. Lumo ROP, Zaraja Remington VSP

Sunnuntaina suuntasimme kohti Tuusulan ryhmänäyttelyä, missä tuomarina toimi Riitta Liisa Lehtonen. Muistan tuomarin aina siitä, että Taika on junnuna saanut häneltä ekan sertinsä. Pitkään arvostellut tuomari siis ja koirasilmäkin kohdillaan 😉 Tollereita oli ilmoitettu vain 6, kaksi urosta ja meidän tytöt. Tuomari arvosteli todella hitaasti ja odotteluaikaa ennen kehään pääsyä kertyi tunti jos toinenkin. Ehkä siitä johtuen kaikki tyttöset olivat kehässä aika vallattomia, myös Lumo, joka yleensä esiintyy varsin rauhallisesti ja arvokkaasti. Uroksista molemmat saivat eri sa:t ja voittoon avoluokan uros Savotuulen Sotamies Susi, ensimmäisessä näyttelyssään, käyttöluokan Agrosofens Mosaikille va-sert. Onnea molemmille! Hertasta tuomari totesi, että nyt on tainnut turkki jäädä kotiin. No, olihan siinä kontrastia, turkikkaiden urosten jälkeen varsinkin. Tuomari jatkoi jutteluaan, että turkkihan kyllä tulee ja menee eikä sille mitään voi. Totesin että näin se on ja sain kehotuksen tuoda Hertta uudelleen hänelle kun on turkissa. Tästä keskustelusta odottelin, että nyt ei ainakaan sa:ta tule, tuleeko eriäkään. Yllätys oli positiivinen, kun saatiin molemmat! Valioissa Myrrille eri sa, Minkulle sileä eri. Lumoon tuomari ihastui, vaikka olikin kuulemma "pari covid- kiloa" ekstraa. No, verrattuna pitkiin ja erimallisiin meidän muihin tyttöihin saattaahan se Lumpparin lyhyt runko ja paksu karva vähän hämätä. Enkä kiistä ettei siinä pientä kerrosta voi ylimääräistä ollakin, veteraani kun ei enää lauman mukana juoksentele pitkin metsiä vaan lähinnä tallustelee meidän kanssa samaa tahtia pitkin teitä ja polkuja. Eri ja sa tuli Lumpparille ja pn- kehässä Lumo voittoon, Myrri kakkoseksi ja Hertta kolmanneksi kera 10. sertinsä 😊 Kasvattajaryhmä esitetitin myös ja kauniilla arvostelulla saatiin KP ja oltiin taas ROP- kasvattaja. Kerrassaan hieno päivä! 

Tuusula RN, tuomarina Riitta Liisa Lehtonen. Lumo ROP, Savotuulen Sotamies Susi VSP

Isot kiitokset kaikille meitä viikonlopun näyttelyissä esittämisessä auttaneille! Kun kaksi ihmistä esittää neljää narttua ei ne omat kädet riitä, varsinkin kun sa:n saa useampikin. Ensi viikonloppuna kädet riittää vielä huonommin, kun minun olisi tarkoitus yksin esittää lauantaina neljä ja sunnuntaina kolme Jarnon mejäillessä. Saapas nähdä miten onnistuu vai loppuuko ensin kädet vai hermot 😂

Charppa ottaa rennosti Lumo- tädin kainalossa Tuusulan näyttelyssä 💗