Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2021-09-20

Veneto- pentueen treffit ja huikeaa näyttelymenestystä Hyvinkäällä!

Hyvinkää KR: Lumo BIS1- veteraani, Hertta ROP 💗

Olipas hieno ja muistorikas viikonloppu! Lauantaina vietimme Veneto- pentueen pentutapaamista Vesilahdella "Koirien kuningaskunnassa", Hunsvottilassa. Olimme varanneet paikan sisä- ja ulkotilat viideksi tunniksi. Tapaamiseen pääsivät paikalle Charmin siskot Helmi ja Hilma sekä velipoika Viski omistajineen. Pidimme näyttelykoulutusta, mejäopetusta (teoriaa ja pennut pääsivät jäljestämään pienet verijäljet) sekä noutokoulutusta + riistaan tutustumista. Lisäksi päivään mahtui pentujen painit sekä ihmisten nyyttärihenkinen ruokailu kuulaasta syysilmassa nuotion äärellä nauttien. Todella kiva päivä ja kiitokset kaikille osallistuneille! Blogin lopussa vähän kuvasatoa. Taika- mummeli pentujen isoisoäiti oli tapahtumassa mukana, näyttämässä vähän näyttelykäytöksen ja noutojen mallia 😊


Sisarusten painit pentutreffeillä 😊

Sunnuntaina lähdimme varhain aamusella ajelemaan kohti Hyvinkään KR- näyttelyä. Omien tyttösten lisäksi näyttelyyn tulivat myös Hertan sisarukset Buma ja Voima. Olipa mukava nähdä ja viettää päivää yhdessä!  Tollereita oli ilmoitettu kaikkiaan 23, joista 22 oli paikalla. Tuomarina toimi Helin Tenson, tuomari jonka tapaa käsitellä koiria ja asiantuntemusta todella arvostamme. Ennen kehän alkua Charppa pääsi vähän treenaamaan kehäkäytöstä, ja kyllähän neidillä esiintyminen sujuu jo mallikkaasti!

Charmi 5.5 kk 💗

Uroksissa Voima sai eh:n voittaen luokkansa. Kehä oli, kuten Hyvinkäällä aina, melko ikäväkulkuinen. Epätasaista sepeliä, jonka johdosta koirien liikkeet eivät ehkä olleet ihan sitä parasta mitä yleensä. Urosten voiton vei Toto, onnittelut!

Nartuissa kisasi ensin kaksi junioria (ei sa:ta). Sitten nuoret, joissa sisarukset Buma ja Hertta esiintyivät kahdestaan. Kumpikin esiintyi hienosti ja saivat erit. Kilpailuluokassa Hertta ykköseksi, Buma kakkoseksi ja molemmille sa. Avossa oli neljä, joista kolme sai sa:n. Valioissa Myrri ja Minku. Myrrillä oli "sähläpäivä", ei oikein meinannut malttaa seistä- liikaa virtaa. Liikkuminen meni kuitenkin hyvin. Minku vetäisi kunnon venytykset Helinille, ja tästä saatiin hyvät naurut 😄 Molemmille eri, ja kilpailuluokassa Myrri voittoon, kummallekin sa. Veteraaneissa oli yksin Lumo ja sai ihanan arvostelun sa:n kera. Pn- kehään saatiin avuiksi Anna ja Venlan isä Timo, kiitokset molemmille! Minä vein Herttaa ja Jarno Myrriä. Juostiin muutaman kerran yhdessä ja sitten avokoirat osoitettiin pois. Jäljellä oli siis vain meidän tytöt ja Buma, ja vielä päästiin juoksemaan ennen järjestystä. Minku oli "pn5" eli ei sijoittunut. Buma osoitettiin sijalle pn4, Lumo pn3, Myrri pn2 ja Hertta oli pn1! Wau! Tämä tiesi Hertalle sertiä ja Buma sai vara-sertin, hienosti kummallakin 😊 ROP- veteraaneissa Lumo ja Toto mittelivät, ja Lumppari oli ROP-vet. ROP- kisassa Hertta ja Toto kisasivat jo kolmatta kertaa tänä kesänä, ja Hertta valittiin ROP:ksi! Helin vielä suullisesti kehui minulle Herttaa, miten hieno hänestä on tullut. Jäipäs kyllä hyvä mieli! Kasvikseen vietiin pn- sijoittujat ja sieltä kauniilla arvostelulla tuli KP ja olimme ROP- kasvattaja (jo 9. kerta tänä vuonna). Eipä olisi näyttely voinut paremmin sujua!


Kaunis Hertta 💗


Hyvinkää KR, tuomarina Helin Tenson. Toto VSP, Hertta ROP

Sitten tuli dilemma. Koska Helin piti tytöistä kovin ja toimi näyttelyn lopuksi veteraanien ryhmätuomarina, halusin jäädä ryhmiin. Tollerit kun olivat päivän eka rotu, oli tiedossa oleva odotusaika pitkä. Taika oli kotona, eikä voisi siellä iltaan asti yksin odotella. Onneksi ratkaisu löytyi läheltä, Venlan isä Timo oli ajamassa kotiin Kangasalle ja lupasi heittää Jarnon ja Myrrin sekä Minkun kotiin. Todella ystävällisesti tehty ja isot kiitokset Timolle! Niin lähti Jarno kera parin tyttösen kotiin päin ja minä jäin Hertan, Lumon ja Charpan kanssa viettämään päivää Hyvinkäälle. Odotellessa tehtiin muutamia lenkkejä, kuunneltiin musiikkia autossa, tyttöset nukkuivat ja Charppa vähän leikki näyttelystä ostamillani uusilla leluilla. Siinä se aika kului ja muutaman tunnin odottelun jälkeen kello lähestyi neljää ja ryhmäkisat alkoivat. 

Hertta esiintyi 8- ryhmässä, jonka tuomaroi ruotsalainen naistuomari. Hienosti Hertta edusti, mutta ei tullut valituksi jatkoon. Veteraanien kokoomakehässä Lumon kanssa katselin, että kylläpä on porukkaa. Yhteensä viidestä roturyhmästä kun edustusta oli, niin olihan siinä monta koiraa, ihan kehän täydeltä. En laskenut, mutta arvioisin n. 30. Lumo nautti esiintymisestä kun juostiin isoon kehään. Sitten seisottiin ja Helin alkoi poimia koiria jatkoon. Voi sitä iloa kun Lumo osoitettiin kehän keskelle, jatkoon päässeiden joukkoon! Yhteensä viisi hienoa veteraania otettiin kisaamaan sijoituksista. Päästiin juoksemaan yksin edestakaisin ja kehä ympäri. Sitten vielä yhdessä kierros. Helin otti ruusukkeet ja alkoi jakaa sijoituksia. Ensin käteltiin ei- sijoittuva koira pois. Sitten partacollie osoittiin sijalle BIS 4, seuraavaksi pomeranian sijalle BIS 3 ja jäljellä olivat puli ja Lumo. Juostiin vielä kerran yhdessä ympäri, ja Lumolle ojennettiin BIS 1- ruusuke! Aivan mieletöntä, kyllä siinä silmäkulma kostui 💗 Ison KR- näyttelyn kaunein veteraani, meidän Lumo! Saatiin hieno ruusuke ja pokaali ja iso säkki ruokaa palkinnoksi. Harmi kun Jarno ei ollut kuvaamassa, joku kävi sijoittuneista kuvat ottamassa ja toivottavasti saadaan tätä kautta muisto hetkestä. Kyllä kotimatka sujui, pitkän päivän jälkeen, onnellisissa tunnelmissa! Päivä, joka jäi muistoihin ikuisesti 💗

Pentutapaamisen kuvasatoa


Taika näyttää noudon mallia


Hilma noutaa


Helmi noutaa


Viski noutaa


Viski sorkalla


Näyttelykoulutusta, Viski VSP ja Hilma ROP