Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2021-09-13

Vaihtelevaa menestystä

Viikonlopun palkinnot ja näyttelymaskotti Charppa 😃

On hauska seurata, miten lauman sisäiset ja lauman ulkoiset tulokset vaihtelevat viikonlopusta toiseen. Edellinen viikonloppu oli Lumon juhlaa (2 x ROP), kuluneena viikonloppuna taas laumasta kirkkaimpia sijoja (ROP) ei saavuttanut kukaan, mutta kokonaisuudessaan Hertta ylsi tasaisimpaan menestykseen. 

Lauantaina ajeltiin Kihniön ryhmänäyttelyyn, jossa tollerit (12 kpl) tuomaroi Vesa Lehtonen. Hän tykkäsi aikanaan kovasti Taikasta, meidän muut tytöt ennen Myrriä olivat hieman pieniä tälle tuomarille. Myrri oli huippuvuotenaan (näin voi sanoa, vaikka nuori koira kyseessä onkin) 2019 kerran VSP Lehtosella. Tuomari piti tiukkaa linjaa ja sekä h:ta että eh:ta jaettiin erin lisäksi. Hertalla oli luokassa kilpakumppanina Trindy`s kennelin narttu. Hertta esiintyi kivasti (vaikka kehä oli todella hankala juosta, pieni ja liukas) ja sai erin, Trindys- nartulle eh. Hertta sai myös SA:n. Valioissa oli kaikkiaan neljä kisaajaa, meidän lisäksi Kerttu ja Maire. Kaikki olivat erinomaisia. Meille tuli moitetta turkin vähyydestä, tai lähinnä hapsutuksen puuttumisesta Myrrille ja Minkulle vähän yleisesti turkin niukkuudesta. Vain Kerttu sai sa:n, Myrri oli luokan 2. ja Minku luokan 4. Veteraaneissa Lumo sai kivan arvostelun ja oli ROP-vet. Pn- kehässä Kerttu voitti, Lumo oli pn2 ja Hertta pn3 kera sertin. Kasviskin esitettiin ja saatiin KP. Kiitokset esitysavuissa labbisihmisille, muuten ei oltaisi kasvista saatu esiin 😊

Sunnuntaina satoi paljon ja enemmän ja ei niin innokkaina lähdimme Porvoon KR- näyttelyyn. Tuomariksi tollereille (19 kpl) oli vaihtunut kolumbialainen nainen, Adriana Gaitan. Hän oli tooooodella hidas ja odotusaikaa ennen tollerikehää kertyi kolmisen tuntia. Onneksi pahin sade helpotti ja välillä sateli enää pientä tihkua. Odotellessa lenkiteltiin tyttösiä yksin ja erikseen, ja seurailtiin labbisten arvostelua (meitä edeltävä rotu). Tollereihin saakka en nähnyt tuomarin antavan kuin eriä ja eh:ta. Tollereilla linja muuttui ja ensimmäinen junioriuros sai h:n. Uroksia oli ilmoitettu vain neljä, joista kahdelle sa ja Toto voittoon, onnea!

Junnunarttuja kisasi kolme, joista yhdelle eri sa ja kahdelle eh. Nuorissa oli Hertta jo tutuiksi käyneiden Peikkolinnan kennelin kilpakumppanien kanssa. Hertta esiintyi hienosti ja sai kauniin arvostelun, jossa erityisesti lihaskuntoa ja liikkeitä kehuttiin, tuloksena eri. Toinen Peikkolinnalaisista sai eh:n ja toinen h:n. Kilpailuluokassa Hertalle sa. Avossa oli kolme kisaajaa, joista kaikki saivat erin ja kaksi sa:n. Käytössä yksi, jolle eh. Valioissa jälleen Kerttu ja me. Kaikki saatiin erit ja kilpaililuokassa Myrri voittoon upealla arvostelulla: "3.5 years old. Medium sized, compact, well balanced. Excellent proportions. Excellent topline, chest. Poweful neck is well set on shoulders. Correct topline. Correct movement front and rear. Expressive expression". Minkukin sai kivan arvostelun ja oli luokan kolmas, kaikille sa. Veteraaneissa oli yksi Lumo ja ylistävällä arvostelulla (jotka muuten kaikki löytyvät koiranetistä, kun käytössä oli sähköinen tulospalvelu), sai eri sa:n. 

Parasnarttukehään saatiin esitysapuja Vilmasta ja flätti-ihmisestä, kiitokset! Minä vein Hertan ja Jarno Myrrin, Vilma Lumon ja flätti-ihminen Minkun. Numerolaput olivat tässä kohtaa jo vettyneet ja hukkuneet. Tuomari poimi jatkoon Hertan, avoluokan kakkosen (?) ja kaikki valiot. Järjestys meni ihan omituisesti, kun Hertan takana oli avokakkonen ja sitten Kerttu ja tämän perässä vasta Myrri. Liekö se hämännyt tuomaria, kun osoitti juoksukierroksen jälkeen Kertulle 1- paikan, poimien sijoituksille Kertun, Minkun, Myrrin ja Hertan. Koska koko luokkajärjestys oli ihan päinvastoin kuin kilpailuluokassa, kehäsihteeri kertoi tuomarille että luokan voittaja oli Myrri ja miten muut sijoitukset menivät. Tuomari siirsi sitten Myrrin ykköseksi, Kerttu oli kakkonen, Minku kolmas ja Hertta neljäs. 

Mielenkiintoista on ollut seurata somessa tietyn porukan kirjoittelua asiasta, jossa tuttuun tapaan huudellaan asioiden menneen jollain tapaa, vaikkei olla edes oltu itse paikalla näkemässä ja kuulemassa. Tolleripiireihin mahtuu muutama aika pieni (henkisesti huom) ihminen, joista eräs ei niissä piireissä ole koskaan edes omalla koiralla ollut, muuten vaan "tietää kaikesta kaiken". Olisiko aika hankkia se oma elämä jo 😉 No, pieni piiri sai nyt niellä pettymyksensä, kun Myrri kuitenkin valittiin narttujen ykköseksi, ja mitään draamaa tapahtumiiin ei liittynyt, vaikka sitä niin kovasti nähdä haluttiinkin. Hertta sai sertin (jo 12!) ja Myrri oli lopulta Toton kanssa kisatessa VSP, ja Lumo VSP- veteraani. Onnea Totolle tupla- ROP:sta! Kasviskin esitettiin, vaikka tuomari tuntui alkuun kovin ihmettelevän mikä luokka se tämä on 😁 Kehäsihteeri sai sitten varmaankin (kielimuuri) selvitettyä asian tuomarille jotenkin, kun saatiin KP ja kiva arvostelu: "Very homogenous group. For me I don`t changes nothing. Very nice group".. 

Sellainen näyttelyviikonloppu meillä, jonka jälkipyykkiä on ollut virkistävä lueskella - melkeen itkettäis jos ei naurattais 😜 Oikean hymyn huulille sai eilinen MEJÄ- tulos, Arielin napattua toisen AVO- ykkösensä ja siirtyessä nyt kisaamaan voittajaluokkaan! Isot onnittelut! 😊

Ensi viikonloppuna vietetään Veneto-  pentueen pentutapaamista, jota odotamme innolla! Sunnuntaina kutsuu Hyvinkään näyttely ja tästä viikon päästä suunnataan piiiiitkästä aikaa ulkomaiden kehiin! Paljon mukavaa odotettavaa siis 😊