Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2018-06-28

Lumon MEJÄ- kausi jatkui Orivedellä


Lumo kera palkintojensa: "Nämä kaikki - todellako Minun???" ;)

Lumo jatkoi Ilmajoen sateisen Juhannusmejän jälkeen MEJÄ- kauttaan jälleen tutussa aurinkoisessa kelissä Oriveden iltamejäkokeessa eilen. Käytiin tiistaina tekemässä Jarnon kanssa kokeeseen yksi korvaava jälki Juupajoen maastoihin. Jäljen teossa ei ollut muuta ihmeempää, homma sujui tutulla rutiinilla. Paitsi: kun suunnistettiin 1- osuutta ja oltiin päätetty minne makuu tulee, jatkattiin siitä vähän matkaa eteenpäin, niin metsässä alkoi näkyä liikettä. Otettiin seis ja katseltiin mitä siellä on. Metson morsmaikku koppelo se siellä paimensi höyhenet pörheinä tipulaumaansa ja me otettiin hissun kissun suunta takaisinpäin. Olipas suloinen näky, ei olla ennen törmätty! Purettiin siis jälkeä jonkin verran ja tehtiin suuntaan muutos, jotta seuraavana päivänä suorittava koira ei menisi pesuetta häiritsemään. MEJÄ:ssä näkee kyllä sellaista metsän elämää, mitä harvoin normilenkeillä tulee vastaan :)

Keskiviikkona Jarno lähti Lumon kanssa kokeeseen, kun minulla oli Myrrin tokon jatkokurssin ensimmäinen kurssikerta. Myrri on kyllä ikäänsä nähden taitava pikkuinen! Ei häiritse keskittymistä muut koirat, ihmiset, häiriölelut, namit... Vaan katse on minuun ja häntä vipattaa- mitä tehtäisiin :)
Pätevä pikkuinen jo tässä huimassa 5 kk iässä!

Tokon jälkeen odottelin viestiä Jarnolta, ja ilta alkoi olla jo pitkällä. Ei maltti riittänyt vaan laittelin tekstaria, että ovatko metsään hukkuneet kun mitään ei kuulu?!? No kohta puhelin piippasi, VOI 1 44 pistettä. Oli niitä viestejä kuulemma aiemminkin laitettu minun suuntaan, koskaan vaan eivät perille päätyneet. Hienoa tämä nykytekniikka...

Mutta siis Lumolta taas "iskän" kanssa hieno paluu 1- tuloskantaan! Kokeessa Lumolla oli tuomarina Sanna Rantanen, joka tuomaroi meidät myös Ilmajoella. Nyt tuli sitten murrettua Lumon "kirous", kun Sannan tuomaroimana saatiin 1- tulos :D Ei vaan, Lumo on kehittynyt tässä viimeisen parin vuoden aikana jäljestäjänä ihan huimasti. Jos mitään ihmeellistä ei satu, niin ykköstä voi yleensä odotella.

Seuraavaan MEJÄ- kokeeseen viikon päästä SNJ:n leirillä pääsee Minku. Tämä on aina sellaista vuorottelua lauman kesken, kuka kulloinkin kokeeseen pääsee. Etenkin nyt, kun meillä on peräti kolme koiraa kisaamassa voittajaluokassa.  Ja jos luoja suo, ensi vuonna kisaajia on neljä ;)