Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2016-08-01

Rouva ROP-vet pn2 Porissa!



Taikan  siirryttyä veteraaniluokkaan on meidän nuorison tulostaso laskenut ja Rouva napsii sijoituksia naurus suin :-) Pori KV sunnuntaina oli jälleen Rouvan päivä! Tollereita oli ilmoitettu 21 ja 20 oli paikalla. Tuomarina toimi Serbialainen Vladimir Cairovic. Kehä alkoi pentuluokalla ja KP:a ei jaettu. Sitten kolme urosta, eh, eh, eh. Vain valiouros Paavo sai sa:n ja oli näin ollen pu1 saaden cacibin, onnea!

Narttuja oli paljon. Junioriluokassa kisasi 6. Yksi eri sa ja 5 eh:ta. Sitten yksi nuori, jolle eh, yksi avo jolle eh ja yksi käyttönarttu sileällä erillä. Valioluokassa oli jälleen ruuhkaa. Ykkössijoja napsinut Esta aloitti, saaden eh:n. Lumo meni Jarnon kanssa hienosti, mitä nyt liikkuminen oli vähän laiskaa. Eri sieltä kuitenkin tuli. Minä vein Minkua ja täytyy sanoa että olipas nihkeetä. Ihan perässä vedettävä koira, liekö päällä oleva tuhti valeraskaus vaikuttanut vaiko mikä, mutta todella surkeaa oli liikkuminen. Seisominen kuitenkin meni ihan ok ja hämmästyksekseni eri saatiin. Neljäs valionarttu Raili sai myös erin ja luokan päättänyt Tiuku myös. Kilpailuluokassa Tiuku nostettiin ykköseksi, sitten Lumo ja sitten Minku. Vain Tiukulle sa. ja meille siis vain sileät erit. Pikkusen harmitti, tämä kun olisi ollut eka mahdollinen näyttely missä Minku saadessaan cacibin olisi inttivalioitunut... No, nyt jäätiin siitä NIIN kauas että harmitus oli vain teoreettista. Rouva onneksi pelasti meidän tiimin tilanteen: mahtavalla draivilla kehässä jälleen ja tulokseksi eri sa! Koska muita veteraaneja ei ollut, saatiin myös ROP-vet ruusuke suoraan arvostelun mukana.

Sitten pn- kehään. Taika jatkoi hienoa esiintymistään ja tulokseksi pn2! Tiuku vei voiton (onnea) ja Maire kolmannella sijallaan sertin (onnea). Vara-cacibia meille tarjottiin, mutta veteraanin kanssa sitä ei vastaan otettu ja kun muita sa:n saaneita ei ollut, jäi se jakamatta. Tuomari oli todella tiukka sa:n kanssa ja mietimmekin, tiesikö edes että Suomessa sen voi jakaa muillekin kuin luokkavoittajille. No, oli miten oli, niin upea paluu kärkikahinohin Taikalta! On se Rouva vaan :-)

Näyttelyyn saimme seuraksemme Minkun tulevasta pentueesta kiinnostuneen ja meillä jo kotonakin tutustumassa käyneen pariskunnan. He hämmästelivät sitä, miten tyttömme niin rauhassa häkissään nukkuivat vaikka ohitse kulki koko ajan ihmisiä ja koiria, ääntä ja melua oli. Tämä asia jaksaa monia hämmästyttää. Eikä ole itsestään selvää moinen rento elämänasenne ja hyvä hermorakenne tässä rodussa. Kyllä saa iloinen ja ylpeä moisesta kolmikosta olla :) Kiitos mukavasta näyttelyseurasta vielä tätäkin kautta Jasmin ja Chrisse ja kennelpäivässä nähdään taas!

Viikonloppuna treenattiin myös vähän VEPEä oma-aloitteisesti metsäjärvellä, agendana esineen vienti. Tässä Jarno souti veneen n 20 m päähän rannasta ja minä lähetin tytöt rannalta viemään pienen damin Jarnolle veneeseen. Tai siis yritin lähettää.... Lumo ensimmäisenä vuorossa, esineen otto suuhun rannalla ei onnistunut, kun heitin sen rantaveteen niin sitten se napattiin ja Jarnon kehotuksin vietiin veneelle. Hyvä alku :) Minku sitten... Ei tajunnut ollenkaan mitä olisi pitänyt tehdä. Ikäänkuin Jarnoa ja venettä ei olisi ollut olemassakaan, Minku aina haki ja palautti damin rantaan minulle. Ei sitten jatkettu enempää, vaan haetaan vinkit ja neuvot tiistaina ohjatuista VEPE- treeneistä.

Mutta sitten, Taika jälleen :) Dami suuhun rannalla, pikkasen hakua mistä veteen pääsee (syvä suoranta) ja suoraan uinti veneelle ja palautus Jarnolle. Rouva on kyllä käsittämättömän viisas, jaksaa aina hämmästyttää miten nopeasti hän asiat tajuaa! Tähän on pakko taas sanoa, on se Rouva vaan :-)



Taika toimittaa esineen veneeseen :)