Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2016-08-22

KENNELPÄIVÄ- kertomus

Lauantaina koitti odotettu ja vähän erilainen koiratapahtuma: MAGICFOX`S KENNELPÄIVÄ. Pitkin viikkoa seurasimme jännityksellä säätiedotteita, toivoen ei sadetta, ei sadetta... Ja toive toteutui- päivä oli kaunis, lämmin ja aurinkoinen :-)

Päivä oli tarkoitus aloittaa klo 12. Koska emme olleet ottaneet ennakkoilmoittautumisia, emme yhtään tienneet, oliko porukkaa tulossa vähän vaiko paljon vai ei ollenkaan. Kaikki valmistelut oli hoidettu jo edellisenä päivänä (agilitykenttä kuntoon, mejäjälki metsään, taipparilinnut sulamaan, toko- ja dobotarvikkeet esille jne). Aamusella laitoimme vielä tarjoilupöydän kuntoon, vähän juomia ja naposteltavaa. Kymmenen aikoihin saapui Susanne kera Pyryn ja Milon. Siinä sitä riittikin sitten vauhtia, kun viisi koiraa kirmasivat ympäri tonttia ja vuoroin kävivät pihalammessa uiskentelemassa :-)


Kennelpäivän päätähdet: Pyry, Taika, Lumo, Minku ja Milo

Noin varttia vaille 12 saapui ensimmäinen vieras, Jasmin, joka onkin jo käynyt meillä tutustumassa, samoin Pyryn luona ja näyttelyäkin seuraamassa. Kiitos Jasmin vielä tätäkin kautta osallistumisesta ja ihanasta Nebbiolo- punaviinipullosta! Sitä päästään toivottavasti nauttimaan pian, kunhan Minku seuraavan kerran menestyy jossain (viikonloppuna tarjolla Kalajoen näyttely ja Mänttä- Vilppulan mejä).

Kello läheni kahtatoista ja muita vieraita ei näkynyt. Pikkuisen laittoi jo miettimään, että näinköhän on ettei tällaiselle tapahtumalle ole tilausta. Onneksi olimme väärässä, sillä pikkuisen ennen kahtatoista alkoi ihmisiä saapua ja kaiken kaikkia paikalla oli reilut 20 tollereista kiinnostunutta. Mukava oli saada mukaan myös Minkun sisko Pekka- omistajansa kanssa sekä pentukuumetta nostattava 10- viikkoinen Norrdog`s tolleripentu, mukava kun kävitte Petra!

Tapahtuman aluksi esittelimme meidät ja koirat. Sitten alkoi lajiesittelyosuus. Ensimmäisenä agility, mistä Jarno kertoi ensin suullisesti ja sitten esitti Lumon kanssa hienosti sujuneen agiradan saaden yleisöltä isot aplodit :) Seuraavaksi Taika näytti vähän rauhallisempaa etenemistä ja lopuksi Minku, jonka minä kävin viemässä. Hyvin erilaisia olivat kaikki suorittajamme ja  yleisölle havainnoillista nähdä, että vaikka rotu on sama ja sukulaiskoirat, on innossa ja suorittamistyylissä paljon eroja.

Seuraavaksi minä esittelin tokon ja sitten näytin Taikan kanssa mm. seuraamista, noudon, hypyn, liikkeestä maahan menon ja kaukokäskyt. Lopuksi tietenkin bravuuri- keskisormelle haukkuminen ;-) Minkukin pääsi muutaman tokoliikkeen esittämään.


Taika seuraa!

Seuraavaksi oli vuorossa näyttelyt. Minä kerroin ensin pääkohdat lajista ja sitten esitettiin kehien kulku ihan käytännössä. Susanne ja Milo aloittivat junioriluokasta, Jarnon toimiessa "tiukkana serbialaisena tuomarina" ;-) Sertihän sieltä tuli ja sitten vuoroon valionarttu Minku, joka suvereenisti oli myös SA:n arvoinen. Taika veteraaneissa jäi esittäjän päätöksellä ilman SA:ta roikkuvan mahanahan vuoksi, joten ROP- kehässä oli junnu-uros ja valio- narttu. Kokemus ja esiintymiseleganssi tekivät Minkusta päivän ROP:n :-) Yleisö sai esiintymisen lisäksi katsottavakseen oikean näyttelyarvostelun, mikä havainnoillisti sitä mitä kaikkea arvostelulappuun kirjataan.

Näyttelyn teoriaa, Hanna äänessä

Päivän ROP ja VSP :-)

Sitten pidimme lyhyen esittelyn DOBO:sta. Kaikki tyttöset pääsivät pallolle taiteilemaan ja hauskaa oli! Tämä  olikin monelle yleisössä ihan uusi juttu ja otettiin kiinnostuneina vastaan. Erittäin hyvä laji koirien syvien lihasten ja tasapainon kehittämiseen, mukavaa aktivointia ja hauskaa yhdessäoloa ohjaajan kanssa!


Lumppari taiteilee DOBO- pallolla :)

Seuraavaksi oli vuorossa tauko, jonka aikana osa yleisöstä kävi läheisessä Einolan kievarissa kahvittelemassa (kiitoksia kievarille, joka piti ovensa auki ihan meidän tapahtuman vuoksi!) ja muuten käytiin vilkasta keskustelua kaikesta tollereihin, meihin ja kasvattamiseen liittyvästä, unohtamatta koirien rapsuttelua ja virvokkeiden nauttimista! Koirat saivat tauon aikana vilvoitella pihalammessa ja esittää vesinoutoja vinkulelulla lasten iloksi ;)

Tauon jälkeen oli vuorossa ensin taipumuskoe- esittely ja sitten mejäjäljen demonstrointi meidän lähimetsässämme. Sinne siirryttiin tietä pitkin marssien porukalla ja asettauduttiin hyvälle näköalapaikalla loivan rinteen päälle. Jarno kertoi lyhyesti taipumuskokeen kulun. Ensin taipumuskoetreeniä pääsi näyttämään Taika, damien haulla. Yleisössä ihmeteltiin, miten se ne löytää (Jarno kävi piilottmassa damit ruutuun, yhden markkeerasi). Taika kun hakee rauhalliseen tyyliin käyttäen niin silmiä kuin nenää, tulivat kaikki damit haettua takuuvarmalla tyylillä! Hakuun lähtö oli rauhallinen kuten Taikalla aina, mutta palautus (palkan toivossa) nopea ja suoraviivainen.


Taika palauttaa damin hakuruudusta

Seuraavana pääsi Lumo- raketti daminhakuun. Siinä ei kauaa nokka tuhissut kun ruutu oli tyhjennetty! Tosin työskentely oli enemmän sinne tänne sinkoilevaa, kun eihän sitä nenää ehtinyt käyttää kun kiire oli ;-)  Lopuksi oli Minkun vuoro ja Minkulle päätimme "uhkarohkeasti" kokeilla kanijälkeä. Minä pidin Minkun niin ettei se nähnyt missä jälki kulkee ja Jarno kävi vetämässä jäljen kanidamilla. Sitten Minku lähtöpaikalle ja kanin hakuun. Hienosti lähti jälkeä pitkin suoraan kanille, siellä mietiskeli hetken ja palasi ilman kania. Tämä ei yllättänyt, sillä yleisön ja muiden koirien (ääntä riitti) läsnäollessa ei kanijälkeä olla koskaan suoritettu. Minä kuitenkin päätin kokeilla lähettämistä vielä uudelleen ja tällä kertaa Minku nappasikin kanin suuhun ja palautti sen kauniisti minulle suoraan käteen! Vau mikä onnistumisen fiilis!


Minku palauttaa kanidamin jäljeltä- upeasti ja suoraan!

Viimeisen osion taipumuskoetta esittivät Susanne ja Pyry, oikeilla variksilla. Kolme varista oli ruudussa ja kaikki sieltä palautuivat. Oli hieno seurata Pyryn rauhallista ja itsevarmaa työskentelyä ruudussa!Pyry palauttaa varista hakuruudusta

Viimeinen osiomme oli mejä- jälki. Sen suorittajaksi valitsimme Minkun, ihan viimeviikkoisen 1- tuloksen ansiosta ja tulevan viikonlopun koejäljen "lämmittelyksi". Jarno kertoi ensin teoriaa ja esitteli mejävälineistöä (sieni, veri, kartat), kun minä puin Minkulle jälkivaljaat. Sitten sorkka paikoilleen ja hommiin. Jälkemme oli n. 300 m pitkä avoluokan mallin jälki, joka kiersi peurojen suolakiven takaa (hieman haastetta!) kahdella makuulla. Nätistihän Minku jäljen nuuhki ja sorkalle löysi. Yleisö sai myös luettavakseen Minkun mejäkoearvostelun viime viikolta, mikä havainnoillisti asiaa vielä hieman lisää.

Mejäjäljen jälkeen oli päivän lajiesittelyt pidetty ja siirryimme takaisin talollemme. Oli ilahduttavaa kuulla, miten paljon hyvää palautetta kennelpäivämme porukalta sai! Kävimme monia antoisia keskusteluja niin omista koiristamme, harrastuslajeista sekä kasvatuksesta. Tyttösemme onnistuivat hurmaamaan kaikki (kuten tiesimmekin!) ja Minkun tuleva pentue sai monta toiveikasta odottajaa lisää ;-) Tällaiselle päivälle oli selvästi tilaus olemassa ja vaikka sen järjestäminen paljon aikaa ja suunnittelutyötä vaatikin, oli päivä niin antoisa että jatkossakin kennel Magicfox`s tulee näitä päiviä järjestämään! ISO KIITOS KAIKILLE OSALLISTUMISESTA, AKTIIVISUUDESTA JA SIITÄ HIENOSTA PALAUTTEESTA, JOTA SAIMME!