Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2016-07-29

VEPE, uusi harrastuksemme :-)

Jarno yllätti minut kertomalla, että oli kysellyt mahdollisuutta lähteä tutustumaan vesipelastukseen eli VEPE:een. Itselleni (kuin myös Jarnolle) laji on täysin vieras, toki siitä luettu ja kuultu ollaan, muttei ikinä käyty esim. treenejä katsomassa. Meiltä n. 40 km päässä treenava Ikaalisten seudun kennelkerho otti meidät ja tyttöset avosylin vastaan lajiin tutustumaan, ennen eilisiä omia treenejään. Suuret kiitokset!

Kun saavuimme paikalla Toivolansaaren veneenlaskupaikkaan, olivat tytöt aivan innoissaan. Lumo vähän vinkui, Minku tärisi (kuten innostuneena tekee) ja Taika söi heinää :-D Saimme hyvän opastuksen lajin teoriasta paikalla olevilta seuran kouluttajilta, samalla kun he laittelivat harrastusvälineistöä paikoilleen.  Välineisiin kuului mm. kumivene, merkkitolpat veteen, poiju mikä toimi vedessä etäisyysmerkkinä, erilaisia vientiesineitä ja köysiä. Kun tavarat oli saatu paikoilleen, kouluttaja kysyi meiltä, haluammeko kokeilla. No tottakai haluttiin!

Lumo, porukan (aina ja joka paikassa) innokkain, pääsi kokeilemaan ensiksi. Kouluttajat (2 kpl) menivät kumiveneeseen ja minä käskin Lumon hypätä sinne. Oltaisiin myös itse (toinen meistä) voitu mennä mukaan, mutta emme kokeneet sitä tarpeelliseksi. Koiramme kun ovat niin sosiaalisia ja joviaaleja tilanteessa kuin tilanteessa, emme uskoneet siitä tulevan ongelmaa, että Lumo (ja muut tytöt vuorollaan) on veneessä ilman meitä.

Lumo loikkasi veneeseen ja kouluttajat soutivat veneen 30 m päässä rannasta olevalle poijulle. Sitten me saimme kutsua Lumon luokse. Sieltähän se empimättä loikkasi veneen laidan yli ja vauhdilla ui rantaan :-) Sama homma tehtiin seuraavaksi Minkun kanssa, sujui aivan yhtä hienosti. Lopuksi Rouva pääsi myös veneestä hyppyä kokeilemaan ja upeasti sujui sekin. Ei olisi uskonut, että ensikertalaiset on asialla! Mikä hauskaa, sekä Lumo että Minku kävivät ensin tarkistamassa merkkipoijun, olisiko se noudettava "dami", ennen kuin uivat rantaan. Taika ei tätä tehnyt, kertonee että hän on sen verran jälkikasvuaan fiksumpi että homma aukesi kerta laakista, mitä tässä pitää tehdä ;-)

Seuraavaksi kouluttajat kysyivät meiltä, haluammeko kokeilla veneen noutoa. Siinä kumiveneeseen laitetaan 3 m paksu köysi kiinni ja vene soudetaan 30 m päähän merkkipoijulle. Koira lähetetään rannalta hakemaan vene, köydestä sitä vetäen. Hieman me Jarnon kanssa mietittiin, että mitenkähän tuo asia koirille "selitetään", että tajuavat mitä pitäisi tehdä... No, kouluttajan neuvosta pikkusen leikitettiin tyttöjä köydellä rannassa ja sitten jälleen tuttu suoritusjärjestys. Minä menin veneeseen soutajan kanssa ja Jarno piti Lumoa rannassa. Päästyämme merkille, heitin köyden veteen ja kutsuin Lumoa. Sieltä se vauhdilla lähti uimaan ja päästyään veneen luo, osoitin sille vedessä olevaa köyttä ja kehotin "hae". Uskomatonta mutta siihen Lumo tarttui heti ja tiedä mikä vaisto ohjasi, lähti uimaan rantaan venettä hinaten. Minä kehuin veneessä ja Jarno kutsui rannalla. Mieletön suoritus! Rannalla olevat treenivuoroon saapuvat ohjaajat eivät olleet uskoa, että Lumo teki tätä ensi kertaa. Usko joutui koetukselle vielä lisää, kun seuraavaksi Minku teki saman homman. Pikkasen enemmän kehotuksia tarvittiin että Minku lähti uimaan veneelle, mutta lähti ja kun saapui luokseni, tajusi Minkukin heti että köydestä kiinni ja venettä hinaamaan. Ensimmäinen metri meni vähän pärskimiseksi, kun pylly vajosi syvemmälle kun normisti uidessa, painoa kun oli perässä melkoisesti :D Mutta ei Minku siitä hämääntynyt, reippaasti hinasi veneen rannan merkkipaalujen väliin ja sai Jarnolta ja minulta runsaat kehut :) Taikan suoritus veneen haussa oli suvereeni. Rouva tiesi heti mitä tehdä, eikä siinä montaa käskyä/kehotusta tarvittu kun vene oli toimitettu takaisin rantaan.

Epäuskoisina Jarnon kanssa katselimme toisiamme ja tyttösiä, jotka tyytyväisinä silmät loistaen katselivat meitä, että mitäs sitten tehdään ! Into oli melkoinen jokaisella mutta tällä kertaa treenimme loppuivat tähän, olihan jo kaksi lajin soveltuvuuskokeen liikkeistä suoritettu lähes virheettä :D Muut kaksi tehtävää olisivat olleet esineen vienti veneeseen ja hukkuvan pelastaminen. Nekin pääsimme näkemään, kun treeniryhmä aloitti omat harjoituksensa.

Meille ja tyttösille syttyi sellainen into lajiin, että heti ensi viikolla olisi tarkoitus alkaa treenata kaikkien kanssa ko. kouluttajien ryhmässä :-) Innolla odotamme jo tulevia treenejä ja se ainoastaan harmittaa, miksei tähän tullut lähdettyä jo paljon aiemmin!


 Lumo hakee veneen :)
 Minku veneen haussa :)
Taika toimittaa veneen rantaan :)