Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2015-05-10

Kolmoisvoitto, kolmas serti!

Lauantaina läksimme aikaisin aamulla ajelemaan kohti Kauhavaa, minne ryhmänäyttelyyn oli ilmoitettu 10 tolleria ja tuomaroimassa tiukaksi tiedetty Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. Kolme tuntia ajeltuamme pääsimme perille näyttelypaikalle ja koimme pienen järkytyksen. Näyttelykirjeessä mainittiin paikan olevan Rantahalli ja sen mukaan olimme varustautuneet, eli olimme menossa sisänäyttelyyn. Väärin! Rantahalli olikin mutainen kenttä järven rannalla. Säätila näytti + 6 C ja tuuli oli melkoinen. Minun hameeni ja sukkikseni sekä Jarnon pikkutakki sopivat näin ollen "mainiosti" koirien esittämiseen.... ! Kehien alkuun oli tunti aikaa ja sen ajan sattuneesta syystä odottelimmekin autossa lämpimässä.

Kehän laidalle siirryimme 10 minuuttia ennen kehän alkua ja siellä olikin mukavasti tuttuja paikalla. Emme ottaneet tytöille häkkiä vaan odottelimme siinä tytöt hihnoissa, itsellä takit päällä viime hetkeen saakka hyisessä viimassa.

Kehä alkoi junioriluokan uroksella, joka olikin näyttelyn ainoa uros. Tulokseksi tuli eh.

Sitten olikin jo Minkun vuoro. Kilpailemassa oli toinenkin juniorinarttu, sama joka sai Tampere KV.ssa varasertin. Tämä toinen junnu esiintyi ensiksi, saaden eh:n. Tuomari tuli Minkun luokse tervehtien hei kaunokainen :) Alku oli siis lupaava. Mutta sitten! Mittakeppi. Juuri näyttelyyn ajaessamme puhuimme Jarnon kanssa, ettei Minkua ole koskaan mitattu. Lumoahan mitattiin muutamankin kerran junnuna ja Minku meidän mielestä on saman korkuinen. Hieman alkoi jännitää, miten mittaus sujuu kun kokemusta siitä ei Minkulla ollut. No, alkuun neiti vähän madaltui kun toki pikkasen hämmästyi tilannetta. Tuomari pyysi siirtämään Minkua vähän eteenpäin, kun kehän pohja oli varsin epätasainen. Sitten Minku seisoikin hyvin ryhdikkäästi ja mittaus tuotti ilmeisesti sopivan tuloksen, sillä arvosteluksi saimme erin :) Kilpailuluokassa juostiin yksi kierros ja sen jälkeen Minkulle näytettiin myös SA- korttia!

Avoluokassa kisasi 3 narttua ja vain yhdelle eri sa. Myös käyttöluokan narttu sai eri sa:n. Sitten valiot ja tuttu järjestys, Jarno Taikan ja minä Lumon kanssa. Hyvin menivät molemmat saaden erit, kilpailuluokassa Taika kärkeen ja molemmille sa. Siitä sitten suoraan pn- kehään. Kati Jussila ystävällisesti lupasi handlata Taikan, Jarno vei Lumon ja minä Minkun. Juostiin pari kierrosta ja mutaisessa ja liukkaassa kehässä Kati kaatui. Onneksi ei käynyt pahemmin, vaattet toki kokivat kuraantumisen. No, matka jatkui ja sitten olikin sijoitusten vuoro. Taika osoitettiin kärkeen, Lumo kakkoseksi ja suureksi riemuksemme Minku kolmanneksi! Tämähän tiesi sitä, että tyttömme saavuttivat ensimmäistä kertaa Suomessa kolmoisvoiton :) Taikalle ojennettiin suoraan ROP- ruusuke ja Minkulle kolmas Suomen serti! Kiitos Kati vielä tätäkin kautta suuresta avusta Taikan esittämisessä!

Sellainen päivä meillä. Eipä olisi aamulla uskonut kun matkaan lähdettiin, millaisten tulosten kanssa reissusta palataan :) Ei haitannut mittaaminen, ei haastava sää ja väärä vaatetus, on meillä vaan kauniit tytöt!

Alla vielä kolmikon arvostelut:


Taika ROP: "Hyvät mittasuhteet, vahva luusto, selvä sukupuolileima, hyvät pään linjat, hyvät silmät ja korvat, Erinomainen ylälinja. Hyvä rungon syvyys ja muoto, hyvin kulmautunut, liikkuu hyvin edestä ja takaa, taka-askel voisi olla pidempi. Hyvä karvanlaatu ja väri".

Lumo pn2: "Erinomaiset mittasuhteet, hyvä koko ja luusto, hyvät pään linjat, kevyt kuono, hyvät silmät ja korvat. Tasapainoinen ylälinja ja hyvä hännänkanto. Täyteläinen runko, hyvin kulmautunut, tasapainoiset, tehokkaat liikkeet. Täyteläinen punainen väri, hyvä karvanlaatu".

Minku pn3 sert: "Hyvärakenteinen, hyväluustoinen narttu. Selvä sukupuolileima, kaunispiirteinen pää, hyvät silmät ja korvat. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä häntä, hyvä rungon syvyys ja muoto. Hyvin kulmautunut edestä, takaa hieman niukemmin. Liikkuu hyvin, hyvä väri ja karvanlaatu".