Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2015-05-14

ERINOMAISTA ;)

Helatorstaina kävimme pyörähtämässä Valkeakosken ryhmänäyttelyssä, missä australialainen Graham Kerr tuomaroi 20 tolleria. Yritin etukäteen etsiä jotain tietoja ko. sedästä, nimellä tuli vain joku tv- kokki googlesta joten.. Täysin ilman ennakko-odotuksia siis matkaan lähdettiin.

Näyttely pidettiin ulkona hiekkakentällä. Olimme hyvissä ajoin paikalla ja katselimme kuinka tuomari arvosteli labbiksia. Uroksille eriä ja muutama eh, nartuille pelkkää eriä. Myös sellaisille, jotka eivät näin "maallikon" silmään erin arvoisia olleet.

Tollereissa oli ensin 8 urosta. Kaksi junnua ja kummallekin sileä eri. Linja jatkui erillä ja lopulta kaikki urokset olivat erinomaisia. Avo- luokasta löytyi voittajat, onnea Noora Leevin sertistä! Sijoittuneet urokset olivat melko kookkaita, eli ilmeisesti selvää sukupuolileimaa arvosti tämä tuomari.

Minku oli yksin junnuluokassa. Täytyypä sanoa että ikinä ei neiti ole liikkunut niin huonosti, kuin nyt. Nenä meni koko ajan maahan, kun yritin nostaa vauhtia lähti laukalle ja kun yritin hidastaa, peitsasi. Olin todella pettynyt tähän onnettomaan liikkeiden esittämiseen, no onneksi seisominen sentään sujui hyvin. Tuomari kopeloi rungon läpi melko vahvoin ottein, Minkua se ei haitannut. Hetken aikaa seisottiin ja sitten nousi eri ja sa- kortit. Olihan tämä jonkinmoinen voitto, sillä liikkumisella... Ja kun junnu-uroksille ei sa:ta tullut niin Minku oli sitten parhaiten pärjännyt junnu :)

Nuortenluokassa kisasi 3 ja kaikille eri, yhdelle sa. Avossa 4, kaikki erinomaisia ja yhdelle sa. Valioissa olivat Taika ja Lumo, tuttu vientijärjestys. Molemmille eri sa ja Lumo ykköseksi. Vetaraaneissa kaksi ja molemmille eri sa. Joten pn- kehässä oli ruuhkaa :) Tällä kertaa Minku liikkui kuten pitää, olipa helpotus. Tuomari valitsi ykköseksi avo- luokan nartun, Lumo sijalle 2, veteraani sijalle 3 ja koska vetsku sai ottaa sertin vastaan, meidän sertiputki katkesi sitten siihen :( No, se oli kyllä odotettavaa että näin voi käydä ja saatiin me sentään pn4 sijoitus kera varasertin, ei tarvinnut ihan tyhjin käsin lähteä. Kiitos Noora kun veit Taikan pn- kehään, rouvalla oli selvästi hauskaa!

Vaikka kaikki tyttömme olivat erinomaisia ja sa:n arvoisia, täytyy silti todeta, että jäi koko näyttelystä jokseenkin halju fiilis. Tuomari joka antaa jokaiselle koiralle erinomaisen, ei ehkä ole ihan tehtäviensä tasalla, tai sitten Valkeakoskella vain sattui olemaan 20 erinomaista rotunsa edustajaa paikalla ;)

Arvostelut olivat varsin lyhyet, eniten huvitusta aiheutti Minkun liikkeiden kehuminen, se kun ei tosiaan liikkunut kuin muutaman askeleen kuten pitää..

Minku: "Pienehkö narttu. Miellyttävä pää. Melko hyvin kulmautunut. Hyvässä turkissa. Liikkuu hyvin". juk 1 eri sa pn4 va-sert

Lumo: "Hyvät pään mittasuhteet. Hyvä etuosa. Hyvä ylälinja. Melko hyvät takakulmaukset. Liikkuu melko hyvin". vak 1 eri sa pn2

Taika: "Raskaanpuoleinen narttu. Melko vahva kallo. Melko leveä etuosa. Melko raskas runko. Liikkuu melko hyvin". vak 2 eri sa

Kun me misseiltiin, oli Minkun Woltti- veli käynyt Karvialla toisessa mejäkokeessaan. Hienosti oli sujunut jälleen, tuloksena avo 1 47 pistettä ja siirto voittajaluokkaan. Onnea!