Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2015-05-25

Aivan HUIKEA viikonloppu!

Takana on aivan huikea koiranäyttelyviikonloppu, kotiin Hamina-Helsinki- turneelta saavuttiin 10 ruusukkeen, kahden sertin, yhden cacibin, kahden vara-cacibin, viiden pn- sijoituksen, yhden ROP- junioripalkinnon, 4 pokaalin ja Minkun ensimmäisen VSP:n kera! Tulikohan nyt kaikki oikein ;)

Hamina KV aloitti viikonlopun. Läksimme aamusella ajelemaan kohti Bastionia, suurta ulkoilma-areenaa missä näyttely järjestettiin. Sää oli sateinen ja tuulinen. Poikkesimme matkalla ostamaan sadetakkeja ja varjoja, siltä varalta että kastuttaisiin. Onneksi kuitenkin koko areena oli katettu, joten ihan "hyvässä" säässä saimme siellä kehien alkua odotella. Seuraksemme saimme ihanan veljentyttöni Aadan 10 v, joka innolla tuli näyttelyä seuraamaan.

Tollereita oli ilmoittautunut yhdeksän ja tuomarina toimi unkarilainen vanhempi rouva, Zsuzsanna Vaczi-Balogh. Yksi pentu esiintyi ensin, saaden KP:n. Käyttöluokan urokselle sileä eri, kahdelle valiourokselle eri sa ja yhdelle veteraanille myös eri sa. Valiouros Repe voitti. Sitten olikin Minkun vuoro mennä kehään. Hieman pelkäsin miten esiintyminen tulisi sujumaan, sillä alusta oli hiekkakenttä, kuten Valkeakoskellakin missä liikkeet menivät ihan miten sattuu. No, pelkoni oli turha. Minku liikkui kuin unelma ja seisoi kuin patsas. Tuomari oli aivan ihastunut neitiin, kehui moneen kertaan jo siinä arvostellessaan kuinka excellent, lovely, really lovely, Minku oli :) Joten en yllättynyt siitä, että saimme erin ja sa:n :) Avoluokassa oli yksi narttu joka sai sileän erin. Sitten Taika ja Lumo, kummallekin eri sa ja Taika ykköseksi. Tässä kohtaa kohtasimme positiivisen ongelman: tarvitsimme kolmannen esittäjän pn- kehään. Pyysimme Aadaa tulemaan tekemään debyyttinsä näyttelykehään Lumon esittäjänä ja Aada otti kunniatehtävän ilolla vastaan. Ja sehän sujui ensikertalaiselta todella hienosti! Lumo esiintyi Aadan kanssa täysin treenaamatta kuin olisi aina esiintynyt, aivan huikean hyvin :) Kiitos Aada avusta todella paljon, jatkossa pääset aina handleriavuksi jos vain haluat!

Siinä sitten juoksimme pari kierrosta ympäri ja Minku osoitettiin ykköseksi! Pieni Minku 14 kk voitti junioriluokasta inttivalioäitinsä ja -siskonsa KV- näyttelyssä. Ei sitä oikein osaa edes ymmärtää, minkälainen kaunotar ja showlady on tuosta pentueen rääpäleestä kehittynyt, mutta kai se on uskottava kun menestystä vain satelee :) Minku sai siis neljännen sertinsä. Cacib meni Taikalle kun juniorille sitä ei jaeta ja Lumolle vara-cacib. Kaikille siis jotain :) Siitä jatkoimme sitten roppikehään jonka voitti Repe. Minkusta siis VSP ensimmäistä kertaa! Vielä kehän oltua jo ohi tuomari jatkoi Minkun kehumista ja hymyillen selitti minulle kuinka ihana ja kaunis ja niin lupaava tyttö minulla on. Kyllä jäi hyvä mieli!

Illan vietimme fiilistellen veljeni Pekan perheen luona, kiitoksia mahtavasta ylläpidosta Pekka, Stella ja Aada!

Seuraavana aamuna lähdettiin ajelemaan Haminasta kohti Helsinkiä, missä toinen KV- näyttely pidettiin Tuomarinkylän vinttikoirakeskuksella. Sää oli vaihteleva edelleen, tosin sade onneksi jäi muutamaan ripsaukseen. Paikalla Tuomarinkylässä oli jo kasvattimme Viksu (Magicfox`sTempranillo) emäntänsä Susannan kanssa. Oli mukava vaihtaa kuulumisia ja nähdä kuinka komea poika Viksusta oli kasvanut!

Tollereita oli ilmoittautunut 19 kpl ja tuomarina toimi Alankomaalainen vanhempi herra Wim Wellens. Alunperin tollerit piti arvostella Riitta Niemelä, tuomari muuttui edellisenä iltana joten minkäänlaista ennakkokäsitystä ei tästä tuomarista meillä ollut. Uroksissa kaikki olivat erinomaisia. Viksu tuli junnuluokan toiseksi saaden sa:n. Hajut kiinnostivat kehässä nuorta miestä siihen malliin, että liikkeet eivät ihan parastaan olleet. Mutta hieno saavutus silti! Kun edettiin veteraaniluokkaan, alkoikin varsinainenn show. Valioluokan voittaneen uroksen handlerille tuotiin kehään seuraava esitettävä veteraariuros, ja kun handleri siinä keskittyi keskusteluun tuomarin kanssa, kahahtivat koirat yhteen. Melkoinen mylläkkä ja toisella naama auki kun koirat lopulta toisistaan irti saatiin. Kukaan ei oikein tuntunut tietävän mitä sitten tehdään. Valiouros ilmeisesti katsottiin tappelun aloittajaksi ja suljettiin pu- kehästä ulos ja veteraani lähti paikattavaksi. Siinäpä sitten huudettiin junnunartut kehiin ja veteraaniurosten arvostelu ja pu- kisa siirtyi pidettäväksi narttujen jälkeen.

Junioriluokassa kisasi kolme narttua ja Minku oli näistä nuorin. Eipä esiintymisessä jälleen ollut mitään moitittavaa, liikkeet nurmikentällä olivat loistavat ja seisominen sujui rutiinilla. Tuomari piti näkemästään ja eri saatiin, kuten molemmat toisetkin junnut. Kilpailuluokassa juostiin kierros ja Minku osoitettiin ykköseksi. Vain Minku sai sa:n, joten siinä kohtaa tiesin jo viidennen sertin olevan ansaittu, sillä muut koirat eivät sitä enää saisi vastaan ottaa :)

Avoluokassa Peppi sai sa:n ja sitten valiot joista kaikille kolmelle sa. Taika jäi kolmanneksi ja Lumo nyt vuorostaan voitti luokan. Parasnarttukehään Susanna vei Lumon (kiitos!), minä Minkun ja Jarno Taikan. Hienosti meni kaikilla. Peppi voitti, Minku tuli toiseksi, Lumo kolmanneksi ja Taika oli sitten epävirallinen parasnarttu 5. Serti Minkulle ja vara-cacib Lumolle. Kisamme jatkui vielä ROP- juniorikilpailulla missä Minku kisasi junnu-urokset voittanutta vastaan. Juoksimme kierroksen ja ruusuke ojennettiin Minkulle :) Paras junnu siis kaikista viidestä, ei voi kun olla jälleen erittäin tyytyväinen!

Viksu saavutti vielä lopulta pidetyssä paras uros- kisassa vara-sertin. Onnea Susanna! Meidän kotimatka sujui hymy korvissa, eipä tällaisia viikonloppuja kovin usein tule vastaan. Tai ehkä tuleekin, kun näyttävät nämä tytöt olevan melkoisen kovassa iskussa ;)