Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2012-03-04

Pennut kohta 2 viikkoa!

Pennut kasvaa kohisten, kehitystä tapahtuu päivä päivältä. Toissapäivänä huomattiin että ensimmäiset alkoivat raotella silmäluomiaan. Ja nyt on kaikilla jo silmät enemmän ja vähemmän auki. Melkoisia viirusilmiä ovat vielä, mutta voi kun suloisia! Kävelyharjoituksia tehdään kovasti ja kaikki pääsevät jo omalla tyylillään muutamia askeleita eteenpäin :-) Hieman horjuvaa on meno mutta mitäs siitä! Pääasia että yritystä riittää ja sitähän riittää :-) Painot nousevat kohisten edelleen, suurin penneli alkaa jo lähennellä kilon painoa :-0 Pieninkin on 800 grammainen, joten enää ei panikoida painojen nousujen kanssa. Tarkkailuluokasta on luovuttu ja kaikki penskat mellestävät samassa laatikossa yhdessä äipän kanssa. Taika viettää paljon aikaansa lootan ulkopuolella ja käy laatikossa lähinnä imettämässä ja pesemässä penskat. Levon tarve on suuri ja kyllähän sen ymmärtää, kun on 10 nälkäistä pentusta hoivattavana 24/7.

Eilen oli melkoinen urakka kun ensimmäistä kertaa leikattiin pikkuisten kynnet. Huikeat 160 kynttä oli leikattavana, onneksi syötön jälkeen uniset pennut ei pahasti laittaneet vastaan ja koko urakka oli ohi n 20 minuutissa :-)

Meillä on pentujen joukossa yksi todellinen kehityksen edelläkävijä. Toissapäivänä ruokin Taikaa laatikossa ihanalla mössöllä jossa oli muussattua liotettua pentunappulaa, kermaa ja jauhelihaa. Kuppi oli kenollaan siinä vieressä kun Taikaa kädestä syöttelin (ei meinannut maistua joten sit syötiin avustettuna). Pian alkoi vierestä kuulua vienoa tuhinaa ja nuolemisääntä. Siellähän yksi pentu oli kiivennyt kupin reunalle ja nuoli antaumuksella kipon pohjaa! Oli liponut jo pienen alueen puhtaaksi :-D Ja sama homma seuraavana päivänä. Kun Taikan ruokakippo ilmestyi pentulaatikkoon oli samainen pentu kohta taas maistelemassa! Eli tuskin on ongelmia kun viikon päästä aletaan oikeasti antaa kiinteää ruokaa pennuille :-)