Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2012-03-11

Pennut 2.5 vkoa

Näin se aika rientää ja pennut sen kun kasvaa :-) Pentulaatikkoon on ilmestynyt kasa leluja: on damia variksen siivillä ja kaninnahkalla, pehmoisia karvamatoja joiden päällä on hyvä lepuuttaa leukaa, röhköpossu, mustekala, pupunen.... Pennuilla on siis aktivointia runsaasti ja kyllähän ne alkavat jo leluilla leikkiä! Ja toki leikitään myös toisten pentusten kanssa, äänet; murivat, huudot, vinkaisut, niitä riittää :-)

Kaikki pennut ovat saaneet painoa reippaasti, suurin on jo yli 1400 g (!!) ja pieninkin lähes 1300 g. Pentujen maailman on avartunut, ne viettävät jo paljon aikaa pentulaatikon ulkopuolella olohuoneessa. Taika imettää pentuja matolla laatikon ulkopuolella, ja kun maidot on hörpitty niin ahneimmat suuntaavat suoraan mamman ruokakipolle! Taika on ollut kummissaan tästä jälkikasvun törkeästä käytöksestä. Pieni hurrrr on mamman kurkusta kuulunut pariin kertaan, mutta mukulat ovat saaneet mamman herkkuja hyödyntää. Ja äippä pesee muksujen naamat syönnin jälkeen, joten no hard feelings :-)

Pennut osaavat pissata ja kakata jo itse ja niinpä on meillä vara iskällä ja äiskällä paljon tehtävää. Alustoja saa laatikkoon vaihtaa ahkerasti ja olkkarin lattiaa kuurata useasti. Taika kyllä edelleen syö suurimman osan jätöksistä ja näin vielä helpottaa meidän ihmisten hommaa :-)

Silmät on auki jo kunnolla kaikilla ja kävelytaito on parantunut huimasti viime päivinä. Pennut ovat alkaneet myös kuulla jotakin, nimittäin selvästi huomaa kun tulee outoja ääniä että niihin raeagoivat. Niinpä telkkari onkin päällä ja keittiössä kolistellaan ahkerasti, samoin pennuille tarjotaan monenmoista rapinaa yms totuteltavaksi.

Suurin osa vuorokaudesta kuluu vielä nukkuen, ja mikäs sen kivempaa kun kaivautua mammakoian suureen pehmolelukasaan nukkumaan ;-) Useasti saakin laskea että ovathan kaikki vielä tallessa! Toistaiseksi ovat olleet, vaikka yritys mönkiä kaappien ja sohvan alle onkin ahkeraa :-) Melko ehtiväisiä pikkuisia ovat todellakin ja onpa noita huonekalun jalkojakin yritetty jo maistella, hampaattomalla suulla :-D