Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2012-03-16

Pennut 24 vrk

Näin se aika rientää ja pennut sen kun kasvaa vaan. Suurin poika, "Possu" ylitti eilisessä punnituksessa jo 2 kg rajan, ja toiseksi suurin poika "Hulkki" jäi pikkasta vaille. Muutkin pennut ovat yli 1700 g jo kaikki, reippaita pullukoita :-) Leikit pentujen kesken lisääntyvät päivä päivältä ja leikkien äänet myös. Aivan selvää haukkumista, murinaa, rääkymistä ja kähinää kuuluu yleensä aina hetken ennen syömistä. Sitten imetään nopeat maidot, maistellaan vähän jauhelihaa + pentunappulaa ja sammahdetaan :-) Pennut eivät asu enää pentulaatikossa vaan majailevat olkkarissa, jonka lattia on suojattu lukuisin kroonikkovaipoin ja pyyhkein. Pissaa ja kakkaa piisaa ja alusia saa vaihtaa ahkerasti. Taika ei enää siivoile pentujen jälkiä kovinkaan paljoa vaan on siirtänyt vastuun meille...

Eilen leikkasin pentujen kynnet toista kertaa ja voinpa sanoa että huh sitä vastustusta! Nyt on kädet naarmuilla ja hiki virtasi, tunti siinä meni kun kaikki sain leikattua. Mitähän se onkaan taas viikon päästä... Huh. Luonnetta tuntuu näillä olevan vaikka muille jakaa, minne lienevät tulleet kun Taika ja Äikky ovat molemmat niin säyseitä ja lepposia luonteita :-)

Huomisesta alkaen pentujen tulevat kodit pääsevät katsomaan pieniä. Pentujen maailma alkaa avartua kun ihmiskontakteja tulee runsaasti. Ihan hyvä vain, sillä nämä alkavat olla jo aika seurallisia tapauksia ja varmasti tykkäävät tutustua uusiin ihmisiin omaan tahtiinsa. Tosin suurin osa vuorokaudesta on edelleen nukkumista, joten katsotaan kuinka pennut näillä ekoilla vierailuilla jaksavat "edustaa" :-)